Теди, точно заради споделеното и от теб сега - опитах да наблегна в предишен пост на:
при какво да е съмнение - на лекар. Нека да е за нищо, най-добре да е за нищо даже
Няма да ни се протрият подметките, да фалираме от разходи за гориво и лекарите ни да се претрепят от работа, понеже при съмнения - все пак сме ги посетили.
Понеже знам и за доста такива случаи, да кажа...момичета, не се чувствайте глупави, истерички и неудобно, ако сте посетили лекаря си и 10 пъти дори, заради фалшива тревога. На 11-я може и да не е фалшива, а отговорното поведение на бъдещата майка - предполага при съмнения, че нещо не ОК - да отиде на лекар. Ние не сме лекари (колкото и много да знаем по тези въпроси) нито можем, нито някой очаква от нас винаги да преценим точно ясно и адекватно състоянието си. А и не ни е работа.
Ето, повечето от нас (вече родили) вкл. и аз сме имали Бракстън - Хикс контракции и от тях никакъв проблем не е последвал. Но в случая на
Теди - това, че не са били болезнени не е било безобидно. А това, че случаите, като нейния не са преобладаващите - не значи, че коя да е бременна жена - не може да е на нейното място. Много харесвам "бременната тема", много е полезна за много неща, много съм писала и аз тук когато ми беше времето... Но и сега и тогава си оставам на едно мнение - не залитайте в посока да правите заключения за себе си по описания на състоянието на друга бременна. Дали изписаните ви лекарства са ОК, или не, понеже друга пие същите, ама в други дози, а при нея какво било... Ако е само "чукане на лафче" - бива, ама за нещо повече - недейте, опасно е за вас и децата, които очаквате.
И за да ви развеселя, ще ви споделя "беладжийският пример" от моята бременност, който НЕ СЪВЕТВАМ никоя от вас да прилага, ако е с нисък хемоглобин!!! Взе да пада въпросният към 19-а ГС, нормално. Пия чинно желязо и чакам да се вдигне - не би. Към 21-а ГС се състоя "кайсиента криза" у нас (старите потребители знаят за какво говоря
) и оттам споменатите по-горе болезнени контракции. В резултат - близо месец глад (храна не задържах) и 10 вида хапчета на ден....спря ми се тока. За щастие - спряха контракциите, възвърнах си възможността да се храня нормално, задаваха се коледните празници...а хемоглобина беше се сринал, та сринал. То при тоя глад и хем бременна - сещате се. Не ми се поглеждаха вече таблетки, исках да не пия всичко, което не е жизнено важно, пък желязото и небременна ми дразни лигавия стомах. Та да е жив и здрав свекър ми - една вечер цъфна с 3 бр. 10-литвори туби червено вино. Много бутиково, съвсем истинско и осигурено от близък негов приятел, собственик на един известен винен "завод". Демек- вино, като вино - не боядисана водица. За лекарствоооо
И взех да си къркам по чаша, понякога и чаша и половина вечер, повече желязо на таблетки не пих, наслаждавах се на растящия си корем и като цяло ме налегна едно спокойствие, което не ме напусна и в операционната. И имах хемоглобин 113 (на хапове беше паднал под 90) преди секциото, без да съм пила лекарства и витамини и без да съм се хранила правилно (ядях каквото ми душа иска). Та това, че при мен конкретно се е получил такъв ефект - изобщо не значи, че при друг човек, друг организъм, друга бременност - би се получило същото, по същите методи. Затова - лекарят за важните неща. За мазила, разчитане на резултати от БХС и бебе-шопинг - ние сме насреща и даже ни доставя удоволствие. На мен поне
Прекалих с писането, защото ми стана носталгично за времето когато бях и аз тук като вас сега - стархотно беше! Желая ви на всички лека и безпроблемна бременност до щастливия финал