Здравейте момичета
Благодаря на всички за подкрепата. И на мен не ми е много ясно, но ще се опитам да дам яснота....
Рафаила, шийката ми я мерят на УЗИ. Става и на коремен и на вагинален, но според всичките лекари досега дето са ме гледали по-точно е на вагинален. Иначе преглед с пръст за това дали е мека или твърда.
За и против лежането вкъщи: Ами не знам наистина какви са показанията за хоспитализация, ама всичките лекари казват да си седя вкъщи. Доколкото разбирам те виждат риск в това, че като не лежа много и започва да ми се скъсява шийката, но нямам разкритие, нямам конракции и реално съм за следене. Ако правилно ги разбирам аз също съм за да си седя вкъщи. Не вярвам, че в болницата на провисналото легло ще ми е по-добре на тумбака, вкъщи си имам удобства все пак...а и режимът ми не е строг а препоръчителен, имам разрешение да ставам, да се разхождам леко, без да се товаря
По-скоро ограничението е да не ходя на работа, защото седя свита цял ден на стола и се товаря със стрес...
Jbrul, абсолютно и аз съм на твоето мнение. Затова и досега на всички съвети да се пазя много внимавах, но не бях спряла да ходя на работа и т.н. Шийката така ако ми я бяха премерили миналата седмица сигурно нямаше и да правя тестове и да се тревожа. Но тогава ми я мериха 10 пъти и максималната дължина дето извадиха беше 2,7. Освен това май доста ги тревожи и това, че отвътре е като фуния - все едно мехурът е тръгнал да навлиза в канала. Затова смятам, че казаха да си седя вкъщи и да почивам - като превантивна мярка
Иначе за прегледите - и на мен много би ми се искало да е поне всяка седмица прегледа, че да съм спокойна. Моята лекарка сигурно щеше да ме гледа по-често (тя ми уидисва на всички тревоги), но тя е отпуска до края на месеца. През това време и тя ми каза ако има нещо да се консултирам с докторката ми от ЖК, т.к. тя е специалист по патологични бременности а и двете си работят заедно явно. Вчера точно при нея бях, беше много внимателна и провери всичко в детайли. Нейни бяха и думите да се следим по-изкъсо и предложи да отида на преглед пак след три седмици
Не знам - може би ние си представяме нещо повече, а те знаят кое е изкъсо, а може би пък просто на думи едно на действие...и аз не знам. Иначе имам огромно доверие и на двете, т.ч. може би е по-добре пък да се запази спокойствие и така. То реално промяна в ситуацията, което да доведе до различни действия би било само ако получа контракции (а дано никога!), но пък тогава при всички случаи ще съм се обадила на всички и непланирано или ще съм се занесла в спешното...
lili2011, за профилактичен серклаж ми е минало времето, а при тази шийка не съм и за "горещ". Казват, че точно вагиналното приложение на Утрогестан било за такива случаи и действало като "химически серклаж" или нещо подобно... Та явно ще си карам докрай с него
Момичета, знам че стана дълго и знам и че го знаете толкова добре колкото и аз, но настина искам да измрънкам на някого, който ще ме разбере. Съвсем не съм си въобразявала, че ще е лесно и не съм очаквала държавата да ми плати каквото и да било, но на моменти ми става адски криво какви хиляди се налага да наливам за да задържа това така желано бебе, след хилядите дето налях за да забременея...че те ако не подпомагат бременните и не направят всичко безплатно за тях, особенно за рисковите, къде ни е демографската политика? В социалните помощи ли....