0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 91
« Отговор #940 -: Юли 11, 2014, 21:52:55 pm »
Ха, при толкова страници хвалби - естествено че ще се справят в Майчин дом! Най-добрите са, около мен растат техни потвърждения, а и аз все там тичах когато имах притеснения! В добри ръце си!  :bighug:
*
« Отговор #941 -: Юли 11, 2014, 22:15:26 pm »
Ще се справиш, ще задържиш всичко.Аз вярвам, всички вярваме!

« Отговор #942 -: Юли 11, 2014, 22:33:16 pm »
Mousyt, сигурна съм, че бебчо ще си стои на топличко до термин, но е много добре, че случайно си решила да отидеш на лекар! Всичко ще бъде наред и навреме  :bighug: :bighug:
« Отговор #943 -: Юли 11, 2014, 22:36:43 pm »
Моусит, ще овладеете положението! в най-добрите "ръце си "!
този гениприл болкоуспокояващ ли е? не са ми го прилагали, докато лежах за задържане - бях на папеверин и магнезий
*
« Отговор #944 -: Юли 11, 2014, 22:39:55 pm »
Mousyt, дано да се стабилизира състоянието ти и всичко да е наред  :hug2:

« Отговор #945 -: Юли 11, 2014, 23:24:10 pm »
Ех,Моусит явно шестото ти чувство работи в твоя полза..браво,че си отишла на преглед,сега си почивай,мисли позитивно и всичко ще е наред,вярвам в това,все пак си на възможно най-правилното място,колкото и да са мизерни условията от опит знам,че това е последното за което мислиш в момента и всякак ще ги изтърпиш  :bighug:
« Отговор #946 -: Юли 12, 2014, 08:43:22 am »
Благодаря ви, момичета.
Друго си е някой да тв разбира. Аз също съм по-склонна да лежа и да ме дупчат пред другото :)
Иначе всичко ми е на системи директно, не на хапчета, само Утрогестана си го оставям...
Дано го позакрепят положението и да устискам :)
Всичко,което правят лекарите ,е,,за да" родиш здраво и жизнено бебе,когато наближи термина, а не..."ако може да устискаш". Мисли и ти по този начин и всичко ще бъде наред.След нолницата ще имаш още много спокойни седмици в къщи.А сега-ти си знаеш-търпение и кураж.Усмихвай се дори и в тази ситуация и бебето ще бъде усмихнато.
*
« Отговор #947 -: Юли 12, 2014, 08:46:30 am »
Ех, момичета благодаря ви за куража  :bighug:
Да ви кажа не е чак толкова страшно тук :)
Само дето са ме закачили 24ч на системи и е странно ;) Но дотук всички са внимателни. Сложиха ми вече две инжекции за дробчетата на бебето и така вярвам, че ще се справим някак :)
А за шестото ми чувство не ми се мисли - много добре работи в такив ситуации, но все пак се радвам, че не размислих и отидох на преглед въпреки, че нямах никакви оплаквания.
А за Гинипрала не съм сиугрна, срещала съм тук че доста момичета им се предписва, ама точната цел не ми е ясна....
« Отговор #948 -: Юли 12, 2014, 08:59:49 am »
Моусит как си миличка  :bighug:
Дасоха ли ти за закуска чай с халва  :wink:
Надявам се бебко вече да чувства позитивизма ти и да се е поуспокойл,пиши какво казват лекарите.Те обикновено в такива ситуации им вадиш думите с ченгел от устата,ама може ли ние да не знаем какво става.Цяла нощ те мислих....
Пиши как си  :balk_173:
« Отговор #949 -: Юли 12, 2014, 09:05:03 am »
Mousyt, и аз да се включа и да ти кажа, че ти стискам палци да издържите с малчо до финала или поне почти до финала  :P
На най-доброто място си при такива ситуации, така че не се притеснявай.
 :bighug:
*
« Отговор #950 -: Юли 12, 2014, 10:25:49 am »
Mousyt,кураж и от мене :goodluck: :bighug:Знам,че е трудно,но те момичетата много хубаво са ти казали,че си на точното място.Късмет,мила и дано бързо и леко мине престоя ти :)
« Отговор #951 -: Юли 12, 2014, 10:53:30 am »
Mousyt, много късмет и да сте здрави с бебчо ти пожелавам,  миличка  :D . Горе главата,  в най - сигурните ръце си!  :D
« Отговор #952 -: Юли 12, 2014, 11:00:29 am »
Mousyt, звучиш чудесно! Продължавай в този дух!
Моля, помагайте- имам ужасна суха кашлица и се притеснявам да не друсам бебето много. Не съм спала две нощи, защото непрекъснато ми се кашля. Страхувам се, да не ми се появят контракции ( снощи имах някакви усещания, но по- скоро май бяха газове). Чудех се дали да не отида днес на преглед, в понеделник съм на ФМ. Видях, че по- назад сте писали че помага Стодал, Проспан. Ох, така ме е страх!
« Отговор #953 -: Юли 12, 2014, 12:34:13 pm »
Catcat ако имаш възможност днес отиди на лекар.В момента върлува поредния вирус и най-добре е специалист да определи лечението.А от бабините рецепти на мен ми действа изцеден лимон в топла вода и лъжица мед и се пие на малки глътки.
Бързо оздравяване.
Mousyt, добре звучиш единственото хубаво нещо в болницата е ,че се завързват страхотни приятелства с бъдещи мами с еднаква съдба.Поне аз имах такъв късмет.Пожелава и на теб,така времето по-бързо минава.   
« Отговор #954 -: Юли 12, 2014, 13:01:58 pm »
mousyt  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #955 -: Юли 12, 2014, 16:55:17 pm »
Catcat, в началото на бременността имах суха и силна кашлица, при която като започнех да кашлям, не можеш да си поема въздух, получавах пристъпи  :( Пробвах със сиропчета, чай /въпреки че редовно пия чай/ и т.н. нищо не ми помогна. Накрая АГ-то ми изписа антибиотик, защото каза, че може да "ме удари" на по-опасни места този вирус и трябва да го спрем в зачатък. Пих го 3 дни, а трябваше 5... Но около 2 месеца си кашлях почти без да спра и на пристъпи... Беше ужасно! Та, мисълта ми е, най-добре АГ-то може ти каже или друг лекар, който да те прегледа, какво е състоянието ти, за да може навреме да се овладее вирусът. Естествено, това не значи веднага АБ, но със сигурност трябва да приемаш много повече витамини и най-вече в естествения им вариант. Дано се оправиш по-скоро, стискам палци :)
« Последна редакция: Юли 12, 2014, 17:04:19 pm от bonbolini »
« Отговор #956 -: Юли 12, 2014, 17:18:15 pm »
И много течности - и чайове, и фрешове, прясно мляко с мед успокоява кашлицата ...и всякакви други течности ще допринесат за подобряване на състоянието-айрян и кпмппти.
*
« Отговор #957 -: Юли 12, 2014, 18:45:24 pm »
Mousyt, след като си под наблюдение, няма за какво да се притесняваш.
Аз днес бях на ФМ и бебчо си е в абсолютни норми и няма отклонения. Пътуването ми до Швейцария и последвалото 10-дневно море, са му се отразили прекрасно.
Но започват да ми наблюдават шийката всяка седмица, тъй като предната бременност бях със серклаж и в повечето случаи и всяка следваща също трябва да е със серклаж. За сега няма абсолютно никакви показания за тази процедура, шийката в момента ми е 3.75 см, но до 24-та седмица ще ме следят всяка седмица, защото до тогава бил крайният срок за серклаж. След 24-седмица, докторката каза, че по-добрата препоръка е лежане.
Catcat, при мен най-добре ми повлия яденето на лимон с мед, нарязвах лимона на малки парченца, обърквах го с една лъжица мед и така го изяждах. Успокоих кашлянето за около 4-5 дни.

*
« Отговор #958 -: Юли 12, 2014, 19:03:43 pm »
Аз пак да напомня рецептата за издълбана черна ряпа с мед. Само дето не знам намира ли се черна ряпа в момента.
« Отговор #959 -: Юли 12, 2014, 19:26:05 pm »
Благодаря ви много! Днес взех активни мерки с чайове, фрешове, лимони с мед и Стодал. Започна по- влажна да ми става кашлицата. Аз се уплаших да не изпадне бебето, честно да ви кажа  :oops:
Mgstra, чудесно си попътувала!
Lili, като ти погледна лентичката и ... ама то не останало   :D