avallon,
хората сме различни, съответно и критериите ни са различни. понеже моето дете е любител на топли басейнчета, вече 7 години проучвам положението с приличните хотели с прилични топли басейни (най-вече вътрешни, защото лятото не е за топъл басейн!).
в Хисар може да има извори, но не ги оползотворяват. проучила съм всички хотели в градчето до един и нито един не става, освен Сана Спа - него пропуснах да препоръчам на Блу, защото предполагам, че може би няма да им попречи цена от 150 евро на вечер. на мен подобни цени ми пречат. в Хисар има дълбок плувен басейн с коридори и Т на водата 25 градуса плюс едно кръгло тенекиено недоразумение с диаметър 3 метра и вряла вода, в която голям човек не изтрайва повече от 5 минути. в Аугуста големият басейн е дълбок и хладък, пързалката е стара, с ръждясали ръбове и стърчащи железа, краят й е много близо до ръба на басейна, стъпалата са железни и хлъзгави, брутално опасна е за малки деца. т.н. "детски басейн" в Аугуста е постоянно окупиран от възрастни хора, които седят там, за да се "киснат" на по-топличко. няма нито място, нито хигиена за деца там. пълно е с руски и израелски бабешки групи в тоя хотел, стаите са ужасно тесни и неприятни (говоря за "реновираните"). останалите хотели в Хисар са с басейнчета, които са подходящи за любовни двойки, а не за семейства с деца.
разбира се, че не съм забравила за тракийския комплекс над Старосел,, но извинявай - това е атракция, която се отработва за 1 час и изобщо не може да впечатли малки деца, съмнявам се и кого изобщо може да впечатли, защото освен малко камънак, друго там няма какво да се види. то дори надписи почти няма там. само с разкази за това какво е имало там не става. а друго наоколо няма. дори и да има, пак цялата работа е за 1 нощувка.
затова и не бих препоръчала хотел Севтополис в Павел Баня, който иначе е просторен и с един от най-добрите басейни за деца като дълбочина и температура - просто няма какво да се прави друго там, извън двата часа в басейна....