Момичета, първо за линковете. Качвайте направо линкове, по-удобно е за другите потребители, вместо да ровят в търсачките по име на обекта, за да открият същия линк, който бихте постнали Темата е все пак информативна, ясно е, че не сме собственици на тези обекти, че да ги рекламираме тука. Ако някоя ТА си позволи в тази тема, да изпляска чиста проба търговска реклама - има си модератори и ще я забършат.Зайче, права си, ама все пак тук пишем хора от цяла България. И за софиянки да кажем - все едно е Гърция, или нашето море като разстояние. За мен пък - нашето е на час и половина (средно) по магистралата, а до Гърция, дори по-близките дестинации ми е часове отгоре като път само (че и какви "пътища" са дотааааам
). Или за мацките от северна България, "уикенд в Гърция" си е чиста проба утрепия от път и то безсмислена.
Сега ще ви смая силно, че едно от любимите ми места у нас се нахожда...в Слънчев бряг
Плюсовете обаче са много, независимо дали сте с деца, или без. Минусът е само един - обикновено цената за там е дебела, в сезон е безумна направо. НО. Когато редовно се следи този хотел, имате висок шанс да хванете някоя внезапно отказана от друг стая буквално за без пари. Хотелът е този:
http://www.booking.com/hotel/bg/royal-palace-helena-sands.bg.html?aid=318615;label=New_Bulgarian_BG_5226351865-0mTXTQNVknyFZ808NlQGWgS46932944545%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=375020ace478fc227dc534aa635b4c11;dcid=1;ucfs=1;srfid=524f2b5bc05dbb65e7d351f1d18ce8ef46088790X1 Изреждам основните предимства. За България - бързи транспортни връзки дотам, т.е. не губите половината си време за почивка в изнервящо лашкане да се доберете до мястото. Намира се в тихата част на Слънчев бряг и всъщност - все едно не сте там. Няма сергии на крайбрежната, джангъри, пияни групи тийнове и пр. "екстри". Чисто, тихо, спокойно. Разкошна плажна ивица пред самия хотел, за частно ползване от гостите, безплатни чадъри и шезлонги. За да отидете на плаж - просто прекрачвате пората на хотела, пресичате крайбрежната алея и сте там. Самият хотел е - без забележки. Паркинга ви паркинг, стаите ви стаи, а персоналът е изумителна история. Все едно не са българи и не сте в България - казвам го в най-добрия възможен смисъл. Мисля, че това е единственият морски хотел, в който съм била с Дани, без да съм постоянно притеснена и гледана на криво от гости и персонал, само защото съм с дете и същото - не може да бъде държано на каишка. Всички се отнасят с децата, все едно най-голяма радост за тях е по време на закуска да им тичат между краката в ресторанта и ако направиш забележка на хлапето - бързат да те уверят как"няма проблем, нека продължава в същия дух, дете е". Хич не ми пука, че реакцията им е "по инструктаж", а не "от сърце" вероятно - важното е, че е такава. И Дани доволен и аз наистина се отпускам, без вечното: "Ела тук, спри се, внимавай, пречиш на хората..." за всяко по-рязко движение. Хотелът работи на "полупансион". Била съм и на места, които се водят по-висока категория уж, но такава храна като вид, качество и разнообразие - ми е попадала само на един остров в Гърция (обаче там цената по 50 сравнена с този хотел). Като се почне от шампанското на закуска, скъпи сирена, плодове всякакви вкл. и "извън сезон"...никакъв шанс да боднеш по една хапка от всичко, което ти се прияжда и го има. Определено, ако закусиш нормално, до вечеря още не си гладен. Вечерята разбира се "същия клас" като закуската. Ако си чревоугодник като мен - ставаш на разноглед от кое да си вземеш първо
Единствено, не прави приятно впечатление, че при храненията - не са включени никакви напитки в цената (освен кафето сутрин), дори мин. вода се поръчва и заплаща отделно, но на фона на другото - бял кахър. Знам, че интернета също бил платен, но не ми е било проблем, понеже си имам собствен на всичките устройства. Но го споделям за инфо все пак. Има си "а ла карт" ресторант, лоби, също така и плажен бар. Цените са съвсем нормални, като за море. Една супа 3-4 лв., една наливна бира голяма беше 3.80лв., клуб-сандвич (огромна чиния) около 7лв., голяма пица - 12лв. По разните капанчета из Слънчев бряг има и двойни цени за същите неща, пък с по-ниско качество. Алкохолните напитки - също са на съвсем нормални цени, като за морски хотел. Около 30лв. за бутилка вино, която в супермаркета ще ви е 12-15лв. Т.е. каквото ви се дояде и допие извън включеното в цената на престоя - не е на някакви безумни цени. При това е и с добро качество и количество.
Ако сте без деца там, или си водите някоя баба с вас - безгрижно и без излишни разходи за таксита - можете да отидете в някой от нощните клубове, или на бар в шумната част на комплекса. Просто си правите една по-дълга разходка по крайбрежната алея.
Всичко в комплекса е много чисто и добре поддържано. Повечето посетители са на средна и над средната възраст, или семейства с деца, хора от "средната класа" и над нея. Т.е. не рискувате да попаднете сред пълчищата нискобюджетни туристи (със съответно поведение), както по други хотели и да късате нерви с пиянските им простащини и невероятният шум, който обичайно вдигат.
Та в заключение, ако не са ви проблем "редовните цени" - отивайте смело. Лично аз, за сефте попаднах там в края на май миналата година, времето беше приказно. Бях резервирала за 3 дни по 24-и май в "Сол несебър бей" (това не ви го препоръчвам), "ол инклузив" беше, хотелът хич не е лош, но...изсипаха се 5 автобуса румънски туристи на средна възраст 20 години и стана мазало. Жестоко се изнервих и реших още два дни някъде наблизо да идем, да си почина наистина. Изскочи ми тогава за "Хелена" баси офертата. Двойна стая за мен мама и малкия, на поупансион за...80лв. на нощувка
Май по-голяма далавера не съм удряла последните години. Резервирах две двойни, че и Иван се засили да идва. На място понеже имаха една двойна само, за мама и Дани ни дадоха едностаен апартамент на същата цена като за стая. Та чудно си изкарахме тогава - цял ден плаж и веселби с детето, вечер на бар с баща му. И след този престой са ми излизали такива оферти като цена чат-пат, ама все не беше момент да идем.
А да! Паркингът е заграден, охраняем и безплатен.