Здравейте, момичета!
Амелия не е толкова страшно с опита в НАДЕЖДА. Когато стане дума за инвитро на естествен цикъл не е толкова скъпо. Просто при мен се получиха няколко пункции една след друга, на някои от месеците ме стимулира и с инжекции, имах и замразяване и затова на мен ми се оскъпи първия и единствен опит. В най-добрия случай при теб ще са няколко прегледа, изследвания около 100 лв., пункция 350 лв., оплождане - 250 лв. на една яйцеклетка, лекарства около 100 лв. /клостилбегит, капки, прегнил, утрогестан, естрофем, неофолик и т.н./, ако имаш PBMC - 250 лв. и 600 лв. за трансфер. Така че цената в най-добрия случай ще е около 1400-1500 лв., ако има PBMC - още 250 лв.
anajens и little_rabbit, тази тромбофилия вие ли си я искахте? Вчера бяхме на консултация при д-р Хаджидекова, зададе ни няколко въпроса и ни изписа само кариотип и на двамата. Попитах за тромбофилията - тя ме погледна и ми каза, че се е надявала да не питам. Щом д-р Персенска изрично не я е изискала....пък и да е искала такова изследване, Хаджидекова пак с половин уста щяла да ми го предпише. Според нея най-новите, последни изследвания показват, че проблеми с тромбофилията не оказват влияние върху успешния опит и т.н....Аз й се доверих и не настоях. Не знам дали не сбърках....Все пак 100 лв. са си 100 лв., но поне да съм спокойна, че съм направила каквото трябва...