Честно казано не зная в коя тема да пиша. Съкрушена съм. Даже не мога да плача.
В началото на октомври разбрах, че съм бременна. Веднага започвах препоръчаното лечение на доц. Конова. Влях три пъти имуновенин- на 28 дни, правих фраксипарин през ден. Отделно пиех фолиева киселина още преди да забременея, естествено и след това. Всичко вървеше добре. Бебчо си растеше, правихме пренатест, казаха, че е здрав. И така до 20 гестационна седмица, когато отидохме на фетална морфология и там ни попариха. Доцент Томова каза, че бебето изостава с две седмици, че околоплодните води са много малко, че плацентата не подава кислород и кръв и че е въпрос на дни бебето да загине. Прати ни в "Майчин дом". Там още четирима лекари потвърдиха, казаното от нея. След няколко дни изследвания, в началото на февруари, предизвикаха раждане.
В момента чакам резултатите от хистологията. За сега лекарите предполагат, че фраксипаринът не е бил в достатъчни дози и безсимптомно съм вдигала кръвно и това е повлияло на плацентата. А за имуновенина ми казаха, че трябвало да е поне 5-6 пъти вливането по време на проблемна бременност. Когато ме приеха в болница кръвното ми беше високо, но аз бях в такъв шок, че не се знаеше дали е от бременността, или от ужасната новина.
След като се възстановя, лекарите искат още веднъж да повторя изследванията за тромбофилия и тогава да се реши при нова евентуална бременност какви да са дозите фраксипарин. Първите генетични изследвания с мъжа ми правихме в Плевен. Ще се радвам да ми дадете съвет при кого в София да направя новите изследваните за тромбофилия. Единият вариант, който ми предложиха е при доцент Савов.
П.П: За момичетата, които искат да направят пренатест мога да споделя, че имат опции и за разсрочено плащане. Може да е за 12 месеца, може да е за шест. Въпрос на договорка.