Има една опция на Амазон, която е за някакъв абонамент (едно чекче при опцията за избор на доставка), но доколкото знам там таксата е около 80 и няколко паунда, което си е доста повече от сумата, която са ти удържали на теб, а пък и се изтегля един месец след регистрацията. Но пак уточнявам, че това е само ако е сложена отметка на чекчето.
За "Амазон" конкретно - това е "Аmazon Prime", струва 45 паунда на година, аз го ползвам, защото пазарувам от там нон стоп и с него имам безплатна доставка на почти всичко поръчано ( за територията на Англия е безплатно). В общи линии - тези 45 паунда на година си ги избивам с 3-4 поръчки, а аз правя над 300 годишно. Имаш сметка, ако пазаруваш наистина много и често. Иначе - не мисля. Но и за него имаш месец безплатно тестване, после изрично те питат дали ще се абонираш, че чак тогава се дърпат парите и това се отчита в банката ти.
За пазаруване от някои сайтове - има и еднократна такса за по евро-две за 'валидизация" на ползваната карта. Което също е упоменато в общите условия на сайта, преди да тръгнеш да плащаш.
Имах много кофти случай миналата година, в който 45 дни (от дата на поръчка и последвало плащане) ми задържаха над 1000лв. ( които не можех да ползвам в този период), защото поръчаната стока вече не била налична. Английският продавач каза, че моята банка трябвало изрично да иска освобождаването. Ставало автоматично, до 48 час при тах, не знаели защо с моята карта така... Моята банка ми каза, че при международни транзакции пък им били такива правилата и ще чакам 45 дни и чаках. Кредитна карта, международна, с високи лимити, не е случайна банката ми и....ей това. Е, дойдоха ми парите обратно де, ама има си уловки. И греди.
За китайците...даже не ми се захваща. Но понеже сме по-китайци и от тях... Накрая хем ни върнаха парите за поръчаната стока, хем и стоката си получихме (фри).
Ама 2 месеца нерви налЕ...нямат плащане. Та не ги препоръчвам аз лично, не и "случайни". Ако някой познат, ползвал, доволен - да. Има и много читави от тях, с хубава стока, на супер цени. Хонкгонгците също са ми любими, много коректни, хубава стока, на хубава цена. За изделия от ест. кожа - поляците са ненадминати, нямам идея защо, но...погледнете, ако ви интересува. За много неща и от САЩ са страхотни стоките и цените (в e-bay конкретно), но аз ги поръчвам с доставка през Англия. До БГ директно са си цифра, ако изобщо се навият.