0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Значи,док.ми назначи фраксипарин през ден по 1на инжекция,обаче проблема е ,че имам болки до 2 часа след инжекцията.Кажете,дали сте имали такива болки?Аз си мислех,че само след 1вата инжекция ще ме боли,ама си продължават болките.А при мен имаше някакво съмнение за антифосфолипиди,които бяха малко над норма,но сега нямам никакви антитела.Явно док.ми го изписа,като превантивна мярка,заради предишните проблеми.
Въпроса ми е,за ползата и вредата от фраксипарина,как е по-добре,да продължавам ли инжекциите или да поискам да ги спра?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Re: Фраксипарин по време на бременност-докога?
« Отговор #1 -: Юли 02, 2006, 11:30:46 am »
Аз съм на Фраксипарин 0,3 всеки ден.Трябва да ги слагам до края на бременността(живот и здраве всичко да е наред),но аз съм с доказан АФА и 2 мутации.Много ме учудват тези болки,за които говориш.Какво представляват?Тъпи или кратки и режещи?Най-добре се консултирай и с друг док.Мен изобщо не ме болят-нито по време на инжекцията,нито след това.
От Фраксипарина  вреда няма,нито за плода,нито за майката.
*
« Отговор #2 -: Юли 02, 2006, 12:25:33 pm »
Морковче, и аз имах жестоки болки след първата инжекция фраксипарин. Ръката ми се схвана и ме боля 4 часа. Мисля, че се получи така, защото инжекцията не ми беше поставена правилно. При следващите съм нямала проблеми, но ми ги поставя лекар, бавно и внимателно, подкожно.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #3 -: Юли 02, 2006, 13:10:02 pm »
Слагат ми инжекциите в корема-моя мъж ми ги поставя.Аз съм чувала,че в ръката боли по-вече.Ако ти ги поставят там,пробвай в корема.
*
« Отговор #4 -: Юли 02, 2006, 16:00:31 pm »
Аз не съм имала никакви болки.
*
« Отговор #5 -: Юли 02, 2006, 22:53:05 pm »
Морковче, какви са тези болки - на мястото където ти е поставена инжекцията ли? Къде ти ги слагат, ако е в областта на корема не би трябвало да те боли. До колкото зная, ако се бият в ръката е по- болезнено.
Аз си ги биех сама в корема, като редувах един ден от едната страна на пъпа и на другя ден от другара. Появяваха ми се синини, но никога не ме е боляло.
« Отговор #6 -: Юли 03, 2006, 11:50:17 am »
Ами,болките са ,след като се постави инжекцията,то 3ма различни хора ми ги поставяха,1во акушерките,после мъжа ми и боли в областта на яйчниците някъде до 2 часа след инжекцията 8O
*
« Отговор #7 -: Юли 03, 2006, 11:59:00 am »
Цитат на: morkovche
Ами,болките са ,след като се постави инжекцията,то 3ма различни хора ми ги поставяха,1во акушерките,после мъжа ми и боли в областта на яйчниците някъде до 2 часа след инжекцията 8O

Морковче, консултирай се с лекаря, който ти е назначил фраксипарина.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #8 -: Юли 03, 2006, 12:11:01 pm »
Цитат на: morkovche

Морковче, консултирай се с лекаря, който ти е назначил фраксипарина.
Напълно съм съгасна с Панда.Най-добре се консултирай с док.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #9 -: Юли 03, 2006, 18:13:10 pm »
Морковче, консултирай се.
Иначе аз също имам болки понякога, веднъж цял ден ме болеше, но се оказа, че една от сестрите ми ги бие болезнено.Незнам как и защо, но винаги при нея ме боли доста.Иначе аз ги редувам в ръцете и корема и мисля, че наистина зависи как ти ги поставят.Забелязах, че при рязко забиване е много по-безболезнено.
Но тези болки, които описваш са странни, говори с лекаря задължително.
Успех, миличка!

Морковче, как си?
« Последна редакция: Юли 05, 2006, 11:10:52 am от danidan »
*
« Отговор #10 -: Юли 06, 2006, 11:12:07 am »
Аз също съм на фраксипарин от 4 месеца. Ще трябва да го слагам до 20 седмица, така каза док. Слагам по 1 инжекция на ден, в повечето случаи сама, понякога мъжа ми. До сега не съм имала болки, освен че кожата на ръцете вече ме боли и имам малко синини.
Наистина съм изненадана, че имаш болки, но вероятно причина има. Консултира ли се с твоя доктор? Каза ли ти до кога ще трябва да слагаш фраксипарина?
« Отговор #11 -: Юли 06, 2006, 23:53:48 pm »
На мен ми каза до края на 3ти месец,значи 12та седмица.Вече не ме боли толкова,само лека болка.На мен мъжът ми ги слага,че не мога всеки ден да ходя в клиниката,а сама не смея.
А защо в ръцете?На мен ми казаха само в корема 8O

Дани,по-добре съм вече :lol:
« Последна редакция: Юли 06, 2006, 23:56:03 pm от morkovche »
*
« Отговор #12 -: Юли 07, 2006, 09:13:51 am »
Може да се бият в корема, гърба, ръцете - на кой както му е удобно. Аз си ги биех в корема, защото си ги поставях сама.
Морковче, защо на теб са ти казали до 12 седмица. На мен, както и на повечето момичета са им казали почти до края.
« Отговор #13 -: Юли 08, 2006, 08:47:49 am »
И аз си ги бия в корема сама и не ме боли. В ръцете, обаче е болезнено. Не мисля, че има връзка между фраксипарина и болките в яйчниците...
Бихте ли ми казали, как и къде точно в гърба се слагат, че скоро няма да имам здраво място по корема...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #14 -: Юли 08, 2006, 09:31:17 am »
Не съм се изразила правилно. Бият се в кръста долу, но понеже не ми е удобно да си ги бия сама там, си ги биех в корема. А в ръцете не съм пробвала, струваше ми се твърде болезнено.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #15 -: Юли 08, 2006, 18:09:08 pm »
И аз незнаех за кръста.
Морковче, защо наистина до края на 3-ти?
Juli7, защо от толкова рано си ги слагала и колко време преди бременността?В кой месец си?Можеш ли да споделиш кой лекар ти ги назначи така и ти какви мутации имаш?
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #16 -: Юли 09, 2006, 22:25:58 pm »
Момичета,много съм уплашена.След поредната инжекция Фраксипарин в корема, тази сутрин ми излезе огромна синина-чак лилава,по-голяма от метален лев,но доста голяма и подута.За първи път ми се случва.Друг път съм имала малки подкожни напукани капилярчета,но това което днес видях ме хвърли в ужас.Моля ви кажете ми дали ви се е случвало подобно нещо-какво ли може да е,опасно ли е.Много съм притеснена.
*
« Отговор #17 -: Юли 09, 2006, 22:45:46 pm »
Piera, предполагам, че мястото е травмирано от многократното боцкане. Защо не опиташ да си биеш инжекциите в ръката за известно време? Ако го правиш внимателно, няма да е болезнено. Мен поне не ме болеше.
А синината на корема можеш да мажеш с Лиотон 1000 гел. Ще се разнесе по-бързо и отокът ще спадне.
Не се притеснявай, случват се такива неща понякога. За твое успокоение се консултирай с лекар утре.
:balk_21:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #18 -: Юли 10, 2006, 00:51:51 am »
първо да успокоя Пиера - такижа синини с подуто стават от време на време при чести подкожни инжекции - третират се с компрес с риванол.
аз съм се бола 9 месеца в ръцете само - не смеех в корема. няма проблем с боденето в ръцете. изобщо, местата за покожни инжекции са само 2 - в корема и в ръцете над лакътя, няма други.
ако фраксипарин е предписан заради проблеми с АФС, тромбози и подобни, то се слага до края.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #19 -: Юли 10, 2006, 09:12:05 am »
Благодаря момичета,успокоихте ме.Утре съм на док и ще му кажа,но щом не е проблем,ще си направя компрес с риванол.
Прегръщам ви! :bighug: :bighug: :bighug: