Едва от 2-3 месеца сме се захванали сериозно. Което кратко време, знам че не е успокойтелно. Относно пролактина съм спазила условията преди вземането му. Само незнам доколко е реален, защото прочетох, че не е трябвало на 3-ия ден. Ехх, благодаря ти! Нещо ми стана свито на душата като прочетох репродуктивен специалист.
ai_vi, най-общо препоръката е при неуспешни опити около 1 година, да се направи консултация със спецалист и основни изследвания, както за жената, така и за нейния партньор. За жени след 35г. - след 6 месеца, за да не се губи време, тъй като фертилността с напредване на годините намалява. Нямам за цел да те притеснявам допълнително, но това е част от нормалната промяна с годините. Освен хормоните, добре е да се провери проходимостта на тръбите, спермални показатели на партньора, проверка за инфекции ...
Явно от скоро правите опити, вие ще си прецените колко време да опитвате спонтанно, а и консултацията със специалист не означава непременно ин витро, а на първо време базисни изследвания, включително преглед с ултразвук (евентуално проследяване, за да се провери настъпва ли овулация) ... Според мен LH, FSH и Estradiol са добре, TSH също не ми се струва притеснително висок, чела съм коментар на лекар, че до към 2.5 е приемлива стойност, но ако се отнасяше за мен, бих го проверила отново след няколко седмици, а също и пролактина, прегледай тези теми:
Пролактин и
Причини за висок пролактинПогледнах графиките ти назад, месечият цикъл доста варира като продължителност и е възможно да не сте улучвали времето около овулация при опитите досега. Добре е да използваш тестове за овулация всеки месец, започвайки около два дни преди предполагаемия ден за О. за най-късия цикъл (възможно е в някои от месеците да се наложи да използваш повече лентички, но тествай всеки ден без прекъсване). В
Опити за забременяване има информация относно овулацията, прегледай темите, ако имаш въпроси пиши.
Пожелавам ти това да е твоят успешен цикъл!