Здравей отново,
Наталия.
За Прогестерона няма как да се съглася, не виждам смисъл да се изследва, ако не е проследена овулация - нали, в крайна сметка, това е хормонът, който се отделя във втората половина на цикъла СЛЕД образуването на жълто тяло от настъпването на Ову. От личен опит имам едни такива лъжливи резултати.
Препоръките и правилата преди изследване на Пролактина не смятам никак, че са за пренебрегване. На мен два пъти ми "летеше" доста над горната граница, именно защото никой не ми обясни какво точно се изисква от мен, преди вземането на кръв. Добре е поне в деня, преди изследването да не си правила секс, да няма стимулация на гърдите, физическо претоварване, избягвай по-силните емоции, вечерта по-лека храна и да не се прекалява с напитките. Обикновено вземат кръв между 8 и 10 часа, като е хубаво да не е веднага след ставане от сън. Не трябва да си консумирала нищо преди да ти вземат кръв, вкл. кафе, т.е. гладна и жадна
. В лабораторията, в която ще се изследваш е добре да постоиш седнала и спокойна поне 20-30 мин. преди манипулацията. На мен в "Щерев" ми вземаха два пъти кръв при изследването и даже ме приеха в стационара за повече от два часа, като през цялото време лежах и си почивах и даже ми бяха боднали абокат. Някои от момичетата тук ми бяха казали, че май само там така процедират. Като резултат от изследването, там съм в златната среда на стойностите, а след предишните страшни цифри, изобщо не очаквах такава хубава новина.
Много дълго стана и се извинявам. Дано и други момичета се включат, за да ме поправят, ако греша.
Още веднъж, Успех!