Леакарите независимо кой ги ухажва и как - нЕма как да предпишат нещо на някого, ако този някой не е дошъл при тях, с все пак някакво оплакване. Т.е. стигнал ли си до лекар - дискомфорт някакъв все имаш. Сега дали въпросният дискомфорт/проблем - следва да се третира с медикаменти изобщо - е въпрос на лекарска етика, а не на "фармацефтична мафия". Въпрос и на пациентска/потребителска грамотност и заинтересованост е - да се информираш, това дето ти го предписват какво е изобщо, нужно ли е, не е ли. Като не се интересуваш, ми купуваш - никой не ти е крив, че си балък да ме прощавате. Аз нямам скруполи и на ескимос хладилник да продам
, ако намеря тлкУ тъп ескимос. Това мафиот ли ме прави, или мнооого добър търговец?
Темата за ваксините и "вредата от тях" - хич не искам и да я захващаме, че ще стане не просто горещо, ами ще има "вулканични изригвания".
Изключително овчето (без извинение) поведение на доста родители, които "ама не искам да давам на АБ при никакво положение" - е довело пред собствените ми очи до толкова сериозно разболели се деца, че даже не ми се коментира. Това поведение е същия вид неграмотност, като онази неграмотност, при която разни Ора, като ги хване вирус - отиват да си купят широкоспектърен АБ, с който да си лекуват вируса.
Та псевдограмотността и липсата на мярка са проблемът за мен, не фарма-индустрията какво произвеждала и предлагала на пазара. Тя може да си произвежда какво ли не, ама продуктите й не са задължителни за ползване, нито безплатни все пак
Искам да отбележа също така, че ползването на наистина билки и препарати създадени от билки - нито е нещо безполезно, нито нещо
безвредно, ако ги ползваш на своя си глава, без консултация с някой, който разбира от билки. Но наистина билкови отвари , препарати и пр. - искат дълъг прием, натрупване в организма, че тогава от тях има полза/вреда. Нека не забравяме все пак, че билките са в основата на цялата съвременна фармация и не са "плацебо". Плацебо са разни неща на хапенца, на щанда в аптеката, дето им викат "хомеопатия". Като им прочетет състава - оп - ма ни билки има в тях, ни дяволи...има шекер в общия случай
Да, захарта наистина няма лечебни свойства, ама като си достатъчно глупав да си купиш захар от аптека - твой си проблем.