Раши, опит имам - моята трета е вадена два пъти (не се шашкай от това ДВА пъти, едно време се вадеше много калпаво и без анестезия, сега е друго). На Дани я извадихме тази пролет, в края на април - престой в болницата от влизане - до изписване - 7часа. За него се води весело иживяване (ако не ми вярваш, ще ти пратя и видео на ЛС), понеже не разбра, че нещо са му правили изобщо, свързва го с последвалото ходене в "Джъмбо" и досега.
Страшно - няма. Считам, че провежданите дотук лечения на Ники са абсолютно безплодна загуба на време и, че при това състояние на детето - трябвало е да сте я извадили досега. Не отлагай повече, от сърце те съветвам, особено с тази вода в тъпанчетата...
Ще споделя, че необяснимата за мен с години загуба на слух в диапазона на нормалния човешки говор (след като не съм преживявала никакви травми вкл. на уши)...та на дърти години чак разбрах, че е било заради закъснялото вадене на третата сливица първия път. Ако Дани и един отит ми беше направил, при известният ми проблем със сливицата - и на две щях да я махна, без грам колебание.
Сикс също вадиха сливицата месец след нас, самата манипулация мина както и при нас (т.е. нищо страшно и травмиращо за детето), но при Габи се е наложило да се сложи макаричка в едното ухо, баш заради поразиите дето ги прави третата с ушите.
Сливицата за да се вади - трябва да е "спокойна" а, детето - здраво. Дани пи АБ 10 дни преди операцията, след поредното заболяване довлечено от ДГ (те преливаха едно в друго неговите) и веднага вадихме (затова и пропуснах ДРЗ тази година). Ако детето е алергично - ще го обсъдите с анестезиолога, те знаят какви мерки да вземат в такива случаи. Ако е нещо особено остро - ще назначат допълнителни тестове преди това, ще извикат консултант - няма страшно.
Ако имаш някакви въпроси и мога да съм ти полезна - насреща съм.
П.П. След операцията - изкара за сефте цял месец на ДГ. Оттам лепна инфекциозна мононуклеоза през юни, но това не е заболяване имащо отношение към сливицата. Допреди седмица - не беше кихнал и смръкнал дори веднъж. На втория ден в ДГ (като го пуснах сега) - вирусче. Разсополиви се, вдигна малко Т и сега има остатъчни секрети. Оставих го у дома от чиста проба шубе тази седмица, не защото имаше показания, признавам
Ако сливицата все още беше там - досега да му е 4-и ден прием на АБ, зелените сополи, бруталните кашлици и...едва ли е нужно да ти описвам де.