Благодаря за съветите, но май не сте ме разбрали. До този момент аз лошо отношение към детето си не съм усетила, напротив. Лошото отношение вчера беше към мен. Освен това ситуацията след това се е развила доста спокойно. Явор все пак беше заспал в леглото си и спал 1 час. Следобед е бил спокоен. Защо причинявам това на детето си -ами защото както хората от квартала много добре знаят, ако детето не ходи на ясла, няма никакъв шанс да попадне в хубавата градина. Тази година най-малкият брой точки, с които децата участваха в жребии за Веселина беше 9.2. Ние в яслата влязохме с 8.2. Вече изживях кошмарни няколко години с наистина лошо, бих го нарекла престъпно лошо отношение към детето ми с градината на Мия. Писала съм не един и два пъти, така че да ме прощавате, но бих искала да избегна този кошмар втори път. Що се касае до съвета за частна ясла - да, Стефи, знам за къде говориш. Истината е, че не можем да си го позволим. Преди няколко години, когато Мия ходи там за 1 година, получавахме 2 сравнително добри заплати и имахме 1 дете. Сега едната заплата е почти наполовина по-малка и децата са 2, така че финансово е невъзможно. Не се оплаквам, просто такава е реалността. А и за съжаление ходенето в частна ясла не ти дава точката вплюс, която ти трябва за градината. Що се касае до съвета да съм си подготвила детето за яслата -ами допреди 2 месеца детето ми се хранеше чудесно в сравнително хубав режим, спеше следобед по 2, а понякога и 3 часа. По отношение на приспиването, тук сигурно имам вина, защото Явор беше кърмено бебе, заспиваше си на гърда, като спряхме да се кърмим, заспиваше в количката, а като минахме на лятна, която няма легнало положение, трябваше да се избере по-малкото зло -или приспиване наръце или дълги часове опити за заспиване. при дете, което по принцип спи малко, е по-добре все пак да го приспиш, пък било то и на ръце. С гърнето, както казах, вкъщи съзнателно го използва, което е изумително постижение за неговата възраст. Истината е, че той наистина свиква доста по-трудно отколкото очаквахме. За проблемите с храненето писах много в друга тема, засега никой не е успял да ми помогне с нещо, което да работи, така че надявам се да отмине.