Лили, точно така ми казаха и на мен от клиниката на Конова - че само тези клетки ми трябват. Също ми казаха, че в Александровска изследвали повече.
Lila,
и аз съм правила при доц. Конова изследвания на NK cells ( CD-CD56+), които бяха в норма - 6,9% при референтни стойности ( < 12% ).
Консултирах се с имунолозите в клиника " Малинов "
( аз съм пациентка на д-р Стаменов, което беше допълнително удобство за мен.)
Те ми предложиха да направим по-разширена диагностика, включвайки още шест допълнителни изследвания.
CD3+ Т cells 74 % 61-85 %
CD3+CD4+ T cells 37 % 34-59 %
CD3+CD8+ Т cells 28 % 19-36 %
CD19+ В cells 11 % 6-15 %
CD3-CD16+56+ NK cells 9 % 7-26 %
CD3+CD16+56+ NKT cells
13 % 2-10 %
Последните от изследваните NK cells са със завишен процент, което налага преливане на имуновенин.
Консултирах се също с доц. Конова, тя също потвърди тази терапия. Сподели ми, че тези "+" клетки не са толкова опасни но независимо от това при завишение е добре да се направи имувенинова терапия 10 дни преди трансфер.
Намерих си копията от изследванията. Наистина само за NK клетките са били 200-та лева . Или са сменили лекарите, или нещо в политиката на клиниката, знам ли .
В табличката има 12 вида клетки. Да кажа, че рефернтните стойности за CD3-CD16+56+ NK cells са дадени 7-26%
Другото изследване е от Александровска болница, нарича се хуморален имунитет. Не са ми изследвали всички показатели от бланката, а само антифосфолипидни антитела (за тях ми казаха, че стрували 22 лева), имуноглобулините IgG, IgM и IgA и комплемент С3 и С4. За последните 5 имах направление от личния лекар.
Платих общо 222 лева за всичко това Изследването съм го правила в началото на март тази година.
Pkoprinkova,
аз също заплатих сумата от 250лв. Тази сума включва Хуморален имунитет и Nk cells.