0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #420 -: Декември 25, 2014, 16:33:46 pm »
Весела Коледа, бремелинки  mc101 tree2a santa2 santa2
Да си пожелаем много здраве и късмет! Най- голямото щастие скоро предстои да ни се случи! Да бъдем благословени с леко раждане и здрави бебета!
« Отговор #421 -: Декември 25, 2014, 19:17:57 pm »
Весела Коледа, момичета :) И другата Коледа всички да имаме шаващи джудженцета под елхата:)
[/url][/url]
*
« Отговор #422 -: Декември 25, 2014, 20:20:29 pm »
Честита Коледа, момичета! Здраве, щастие, късмет и сбъднати мечти!  mc101
*
« Отговор #423 -: Декември 26, 2014, 11:07:20 am »
Весела Коледа ,мили бременни дами.Бъдете здрави!
« Отговор #424 -: Декември 27, 2014, 15:13:44 pm »
Честито Рожденство Христово  mc101 tree2a :kaos7: на всички бремелинки да сте живи и здрави и да изскарате бременността си без проблеми до края  :) от близо седмица усещам малкото човече как се движи и е много готино чувството :) някои друг от новите има ли вече такива усещания?

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #425 -: Декември 27, 2014, 16:58:29 pm »
shinzou,
страхотно е че си усетила човечето да мърда. Ще става все по-хубаво :-)
От новите момичета, май ти си най-напред. Другите са около моята седмица и след мен, така че ние тепърва ще чакаме тези приказни усещания.
Аз да се похваля, че вчера купихме първите неща за бебето. Доста е рано и се бях зарекла, че преди 6-ти месец няма да купуваме, но имаше такива намаления, че просто сърце не ми даде да ги изпусна.
А иначе си чакам още изследванията за БХС и общите кръвни, но пък за сметка на това онзи ден в спешното откриха някаква инфекция на урината, заради която съм на антибиотик. Но предполагам, че ще мине.
Знам че при вас в България е невероятна зима и мъничко ви завиждам, така че които има възможност да се порадва на снега и заради мен :-)

26.09.2019
« Отговор #426 -: Декември 27, 2014, 19:10:59 pm »
shinzou, чудесно е да усетиш за първи път бебето :) Това е прекрасно чувство!
yanicka,страхотен сняг имаме, аз му се радвам като дете!
Ние сме добре, плацентата ми е доста вече узряла, но кръвопритока е добър, така че я уговарям бебка да постои до януари. Вече е 2600 гр. и е много игрива.
Прекрасни зимни дни, бъдещи мами!
« Отговор #427 -: Декември 27, 2014, 22:08:03 pm »
Здравейте,коремчета!
Малко със закъснение ви пожелавам много здраве и леко стигане до термин.
Аз съм се зачудила тия дни,дали понеже съм с обърната матка, това ще се отрази както на растежа на коремчето,така и на това кога ще усетя движение?Може би повече ще се отрази това,че бебчетата са две,дали ще е по-ранко заради това?Любопитствам си. :lol:
« Отговор #428 -: Декември 28, 2014, 12:22:53 pm »
Кат кат,и аз се уговарям с моята принцеса да издържи до първите дни на януари,ама да видим дали ще ни слушкат!?Иначе утре съм на тонове,и се надявам да не ни оставят в болница-уговорката ни с доки,който ще ме секцира е да постъпя на 5-ти януари...но Божа работа!
На всички бременни коремчета-прекрасна зимна неделя  :)
« Отговор #429 -: Декември 28, 2014, 19:00:26 pm »
yanicka хич нямаме сняг в Бургас.само пече слънцето и е хладничко.и аз забелязах на миналите ми изследвания на урината че имам повечко левкоци в урината,но нищо не ми каза ЖК да пия  :? е вярно понякога имам леки парения,но са редки.но пък за затова днес за пореден път се събудих от прещипано сухожилие  на десният крак.миналата седмица имах на левият и се замислям дали догодина на прегледа дали ЖК ще ми увеличи дозата на Магнезия?и преди съм имала такива проблеми(но преди повече от 3 години)при много натоварване на краката  и се бях оправила именно с магнезия  osi_10 знам че е нормално при бременността да се измести тежеста на тялото,но е много болезнено  да ти се схваща по-време на сън  :( че после докато заспиш
Catcat като е узряла плацентата не препоръчват ли по-бързо да родиш?вие с bistrikus сте си близо по термини така че няма да се очудя в първите дни на новата година да се радвате на малките шушулки,ама Божа работа :)

Make an ovulation ticker
*
« Отговор #430 -: Декември 28, 2014, 19:44:04 pm »
shinzou, значи по сняг си от моята партия :-)

При мен в урината имаше и още нещо, ама не го помня какво беше. Но доктора каза, че не му се рискува да чака да излезе стерилната урина, за да търсят подходящ антибиотик и ми даде някакъв общ. А тук като дават антибиотик, значи положението е сериозно. Изобщо много трудно изписват нещо различно от парацетамол.

Аз също много често преди съм имала такива схващания, но при мен бяха постоянни заради вените. Откакто съм в Англия не съм имала, защото тук е по-хладно и влажно и краката ми се чувстват супер. Но и аз знам, че магнезии помага, така че кажи на ЖК, като ходиш.
При мен още не са започнали, но съм се запасила с магнезии от България.

От два дни съм с ужасно главоболие и не мога да стана от леглото. Лошото е, че нищо не помага.
Гледам, че кръвното ми е много ниско и може и от това да е. Ама това с това моето не ядене на нищо. Горе долу само по Коледа се насилих да хапна нещо разнообразно като храна. Иначе я карам предимно на хляб и започвам вече да се притеснявам. Но какво да направя като от всичко останало ми се гади ужасно и изобщо не мога да преглъщам.

ВиЛиЛи, според мен заради това че са две бебета ще ги усетиш по-рано. Аз съм чувала, че това кога се усеща бебето зависи и от разположението на плацентата и от това колко е било пухкаво коремчето преди забременяването. При предна плацента и първа бременност знам, че се усещат по-късно. Но и ние скоро ще разберем от собствен опит :-)

26.09.2019
*
« Отговор #431 -: Декември 28, 2014, 21:22:07 pm »
ВиЛиЛи, при обърната матка обикновено проличава по-късно, поне така ми е обяснявала моята лекарка. Но ти си с близначета, така че може би няма толкова голямо значение.  :wink:  От гледна точка на усещането на бебето, доколкото знам разположението на плацентата е от по-голямо значение.
« Отговор #432 -: Декември 28, 2014, 22:01:05 pm »
моята плацента е ниска и усещам движенията на бебето от близо седмица въпреки че мие първа бременност   :)
Яничка от ниското кръвно е това главоболие и аз го имам от време на време.а как искам да вали сняг... от начало хич не ми понасяше хляба.връщах сутринта трохичките и тогава открих препеченият хляб.вече мога спокойна да ям хляб,но прави си препечени филийки да не ти дразни стомаха не яж много кисело,нито пък пикантно(на мен даже ми го забрани ЖК) и  шоколадовите изделия могат също да ти дразнят стомаха и някои плодове като кивито.яж каквото ти се яде!най-много наблягам на плодовете постоянно ми се ядат  :wink:

Make an ovulation ticker
*
« Отговор #433 -: Декември 28, 2014, 22:12:43 pm »
Шоколадовите изделия съм ги забранила вкъщи. Само като ги видя и ми става лошо, а толкова много да обичам сладко. То аз ако ям каквото ми се яде, все гладна ще стоя. Буквално насила ям и то по една, две хапки. Само хлебче ям без да ми става гадно и затова съм си купила 100 вида. Тук има различни хлябове в полу замразен вид, така че си ги вадя от хладилника и си ги препичам във фурната.
Това, което ме притеснява е докъде ще я докарам ако продължа да ям само хляб.
А странното в цялата работа е, че не съм имала така нареченото сутрешно гадене и не съм повръщала.
Споко, и при теб ще дойде снегът. Зимата тепърва започва :-)

26.09.2019
*
« Отговор #434 -: Декември 28, 2014, 22:26:46 pm »
ВиЛиЛи, това за обърнатата матка едва ли е от значение, защото матката не можеш да я спреш да расте  :D. И моята е обърната и досега не са ми казвали да се отразява различно на бременността. Вероятно при близнаци може да проличи по-рано. На мен в коремната област вече ясно се очертава зоната на матката - заоблена и по-твърда и вече над нея започва по-пухкавата част, където е стомаха. Та в 12-та седмица вече си личи, даже в 11-та.
« Отговор #435 -: Декември 29, 2014, 13:14:17 pm »
Благодаря,момичета.Ще я видим тая работа,то ще се чуе.
Яничка,ти вече си в 4 месец и мисля,че много скоро ще си възвърнеш апетита.
*
« Отговор #436 -: Декември 29, 2014, 13:30:21 pm »
Усещането на бебето зависи от плацентата, дали е предна или задна. При предна плацента се усеща по-късно. И при двете ми бременности бях с предна плацента и усетих бебчовците около 19-20 седмица.

« Отговор #437 -: Декември 29, 2014, 21:02:04 pm »
Здравейте всички, аз да се отчета след днешния преглед-след като докторката от ЖК реши да си спести прегледа и се задоволи само с доплер и тонове на бебка, аз реших,че не съм изминала 70 км. само за да ми кажат,че след като нямам оплаквания и тоновете са добри,ще ме гледа на УЗ на 09.01. догодина! Много се афектирах,но си взех направлението за раждане...и дим да ме няма-право при доктора,който ще ме секцира! Човека разгледа плацентата-каза,че е ОК,бебето е вече главично (миналия път беше седалищно) пораснала е и тежи около 3100г. т.е. с две думи даде ми спокойствие-мисля,че всяка бременна във всеки етап се нуждае най-много от това :) Благодарна съм ,че са останали все още добри и човечни лекари-дано до края всичко мине добре! Целувки и благопожелания за всички в групата...а,и леко бременеене!
*
« Отговор #438 -: Декември 30, 2014, 13:33:43 pm »
Весела Коледа момичета! Най-вече здраве, благоденствие и пухкави сладки бебоци на термин :)

Аз от два дни съм с кървене и болки, много неприятно, тежко и аз определено се плаша всеки път като прокървя :( Увеличиха ми прогестерон и много обезболяващи, но никой не ми дава отговор на какво се дължи, колко време ще продължи... Само да се пазя и лежа :( И сега празниците вместо в планината, ще ги карам в леглото в провинцията! И това ми е най-малкият проблем! Само треперя да не стане нещо лошо, защото това ми е най-обилното и червено течение откакто съм бременна. Цялата съм се стегнала от тревога :(

Знам, че има и други минали по този път със здрави бебчета на финал! Ще се радвам да ми вдъхнат малко кураж! Благодаря ви :*
*
« Отговор #439 -: Декември 30, 2014, 14:32:27 pm »
Bella Isabella, стискам палци всичко да е наред. С първата ми бременност имах многократни зацапвания и едно сериозно прокървяване. Бяхме на море в 10 г.с. По телефона докторът ми увеличи лекарствата, полежах 2 дена в хотелската стая да отшуми кървенето и се върнах в София. На прегледа всичко беше ОК. Имах още зацапвания до 13 г.с. После всичко беше наред. Успех!

Ние оставихме малкия при баба и сега се наслаждаваме на зимна ваканция сами вкъщи :)

La vita è bella