0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #460 -: Януари 05, 2015, 11:36:47 am »
Mari,
 аз правих Пренатест преди празниците. Но цялата организация я направиха от клиника надежда. Иначе доколкото знам може да се обадиш на посочените телефони в сайта им, и вече да се разберете къде и кога да отидеш да дадеш кръв, като задължително ще има техен представител, които да вземе кръвта и да я предвижи.
*
« Отговор #461 -: Януари 07, 2015, 09:25:19 am »
Мари, поговори с нея и и обясни че много я обичаш, но и че имаш нужда от нейната подкрепа, че имаш нужда да си спокойна. Сега повече от всякога. Имаш ли подкрепата на други близки хора? Ако майка ти не успее да ти бъде подкрепа по-добре ограничи временно контактите с нея. Когато сме бременни бездруго сме достатъчно притеснени (аз поне бях) и всеки който ни внушава допълнителни страхове може да ни докара до лудост.

Направи тестовете които биха те успокоили. Споделяй и търси подкрепа във форума и навсякъде където може да я получиш. Лека и спокойна бременност ти желая, и едно красиво опровержение на страховете ти на финал!
« Отговор #462 -: Януари 07, 2015, 13:23:48 pm »
Момичета, да се похваля,излязоха ми резултатите от пренатеста, отрицателни са  :D и с бебето всичко е наред. На 100% сме със сини гащи.Такъв камък ми падна от сърцето, сега вече спокойно мога да се зарадвам на бременността.
*
« Отговор #463 -: Януари 07, 2015, 14:22:08 pm »
Момичета, да се похваля,излязоха ми резултатите от пренатеста, отрицателни са  :D и с бебето всичко е наред. На 100% сме със сини гащи.Такъв камък ми падна от сърцето, сега вече спокойно мога да се зарадвам на бременността.
Браво, много хубава новина. А колко струваше тестът?
« Отговор #464 -: Януари 07, 2015, 14:44:05 pm »
Ако правиш само за синдром на даун е 1500 лв. Ако правиш комбиниран за трите синдрома е 1800 лв. Ако искаш експресна поръчка още 300 лв. отгоре
*
« Отговор #465 -: Януари 07, 2015, 14:48:52 pm »
Ако правиш само за синдром на даун е 1500 лв. Ако правиш комбиниран за трите синдрома е 1800 лв. Ако искаш експресна поръчка още 300 лв. отгоре
Благодаря за инфото!
*
« Отговор #466 -: Януари 07, 2015, 14:52:56 pm »
Петра, страхотна новина! Сигурно цяла планина се стовари от плещите ти!
Може ли да напишеш резултатите си, просто ей така. Аз не съм правила и ми е интересно как са формулирани.
« Отговор #467 -: Януари 07, 2015, 15:18:46 pm »
Резултати официално все още нямам. Трябва до една седмица да ми ги изпратят на имейла и ще ти ги пусна. Единствено доки ми каза всичко е отрицателно и за трите синдрома.
« Отговор #468 -: Януари 07, 2015, 19:13:24 pm »
Момичета ,здравейте! Аз да попитам как сте с храната, какво ядете, субпродукти ядете ли?
*
« Отговор #469 -: Януари 07, 2015, 19:24:03 pm »
Момичета ,здравейте! Аз да попитам как сте с храната, какво ядете, субпродукти ядете ли?
Аз си хапвам шкембе чорба понякога :). Иначе гледам да ям салатки, зеленчуци, месо, риба, но без колбаси, ограничила съм и туршията. Хапвам си и хлебче, и сладко за съжаление  :(.
*
« Отговор #470 -: Януари 07, 2015, 20:20:26 pm »
PetraDi, честити ти прекрасни резултати и сини гащи.
Додо--new, аз ям предимно хляб, защото друго не мога. Не ям нищо от храните, които са в списъка с непрепоръчителни продукти.
Месо и сладко изобщо не мога да погледна, а така да обичам сладко. Ама сигурно този апетит ще се върне. Интересното е, че колкото повече напредва бременността, толкова по-малко неща мога да ям.

26.09.2019
*
« Отговор #471 -: Януари 07, 2015, 20:40:44 pm »
Храната при мен е лек проблем. Всяко нещо, дори и с минимално съдържание на мазнини предизвиква киселини. Ям всичко, което и преди съм можела, но бързо ми става неприятно. Месо почти не ям, колкото и да е важно. Добре се чувствам само от плодове и зеленчуци. Постоянно съм жадна и вече и водата ми е неприятна. Започвам 14та седмица и се надявах да отминат тези моменти.
« Отговор #472 -: Януари 07, 2015, 22:11:21 pm »
Я, как се е оживило тук :) Вече се чудех къде сте всички :wink:
PetraDi, поздравления за прекрасния резултат и отхвърления товар :)
За храната- аз си похапвам всичко. До четвърти месец много ми се ядяха плодове и зеленчуци, пък и нали беше лято. Ние сме си все още в пакет с бебка, но ми зачестиха подготвителните контракции и бебето вече е много ниско. Докторката каза, че скоро ще бъде  :bori_015:
Пожелавам ви хубава вечер!
*
« Отговор #473 -: Януари 07, 2015, 22:22:09 pm »
И аз имам кисилини, направо са ужасни, когато се появят. :(
« Отговор #474 -: Януари 07, 2015, 22:32:37 pm »
аз пък вече ям всичко,само колбасите ги отбягвам.предимно наблягам на плодове мога да ги ям по цял ден  :wink:докато повръщах и имах проблеми със стомаха с киселините наистина само плодовете,зеленчуците и киселото мляко не ме дразниха.тогава не ядох сладко,а сега го ям но само веднъж на ден.(момичета месото ако можете яжте го заради желязото).риба не обичам по принцип и не я ям ,а пък от туршиите и киселото зеле ми се драйфаше и няма да ям до края на бременността.хляба отначало много ми дразнеше стомаха(трохите най-вече) все го препичах сега пак си го хапвам :) обаче все още имам проблем с пържените храни било то картофи или пържени филийки.хамбургери,дюнери,пици си правя само вкъщи,понеже купешките пак ги връщах :?за течностите преди пих предимно вода,чай,сок от морков и айрян всички други кафета,сокове всичко връщах,понякога и водата.сега пия по много и се чувствам постоянно жадна,за разлика от преди когато можех да пия само 2-3 пъти на ден  :wink:
Петра много хубави новини  и честити сини гащи  :bori_002:
Каткат малката вече се намества малко по-малко.наистина скоро ще ни изненадаш  :wink:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #475 -: Януари 08, 2015, 08:56:45 am »
petraDi, чудесни резултати. Сега ще си много по-спокойна до края на бременността. И аз с първото знаех със сигурност от генетичните изследвания, че ще е момче. Всичко му купихме в синьо, мислехме само мъжки имена, хубаво е да знаеш :)

Catcat, чудесно се развиват нещата, браво на теб и госпожицата :) Скоро ще се гушкате :)

Аз май този път ще си изкарам цял месец без преглед и без допълнителни изследвания. То и като усещам бебето да ритка и ми е по-спокойно :)

La vita è bella
*
« Отговор #476 -: Януари 08, 2015, 10:00:57 am »
Добро утро, дами!

От къде ги намирате тези зеленчуци..аз само мечтая за домати и краставици като летните, имах много добър "дилър" това лято и се разглезих.

Понеже май за пръв път пиша в тази тема - в момента съм в 10 седмица, първа бременност, от трети опит, едно бебе. Признаци - никакви. Гони ме мързел и сънливост, за които не мога с чисто сърце да обвиня бременността, но пък сега ми е паднало :)

Тук повечето сте напред със седмиците и се радвам да ви чета, да знам какво предстои.  :ballons:

« Отговор #477 -: Януари 08, 2015, 11:42:02 am »
Здравейте момичета
Престрашавам се най-после и аз да се запиша в тази темичка. За тези с киселините , да споделя моя опит, защото пробвах какво ли не и накрая открих ,че помелото страшно много ги облекчава. И сега смело си хапвам всичко, последния път изядох половин помело и сега няколко дни нямам киселини и гадене.
*
« Отговор #478 -: Януари 08, 2015, 13:40:06 pm »
Здравей AlexN,
аз съм от Варна. Ние купуваме от време на време бейби спанак и рукола от Метро. От там, или от супермаркетите в града купуваме тиквички, патладжан. Домати и краставици не съм купувала.  Също така си правя задушени броколи с бейби морковчета, маслини, шунка и кашкавал. Купувам замразени бейби морковчета и броколи.
« Отговор #479 -: Януари 08, 2015, 15:47:33 pm »
Благодаря ви момичета, наистина много ми олекна и вече мога спокойно да се радвам на бременността. А и повръщането също отмина и се чувствам прекрасно.