0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №93
« Отговор #860 -: Февруари 10, 2015, 10:29:08 am »
За кенгуруто и раницата - трябва да се пробват и двете, за да се усети разликата.
Аз имам слинг, раница и 3 завещани кенгурута (от по-просто до по-скъпо). Мога да кажа, че не е сравнимо носенето.
Съветът ми е преди да се купи е да се пробва. Там, където продават ранички дават първо да ги пробвате.
Мен лично ми се свива сърцето като видя някое бебче, на което краката му висят като прани гащи от кенгуруто. Представете си вие да висите на гениталиите си. Много по-естествено е детето да е седнало в носилката. Самото дете като го гушнете без никаква носилка си свива крачетата в коленете - това му е естествената позиция. Когато е седнало и позата на гръбнака е правилна и стабилна.
Лично мнение, основано на моя опит и изпробването на различните видове средства за носене  :lol:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #861 -: Февруари 10, 2015, 10:57:56 am »
linapoli, поздравления за решението да имате още дечица!  :) Аз имам по-големи близнаци, ако мога да съм ти полезна с нещо  :).

Марина, успех и дано издържите до края две в едно.  :D

За козметиката - за близнаците ползвах Бюбхен, за девойката сега ползвам Мустела, и то мостри, подарък от сестра ми. След баня я мажа с един ръчно направен крем Катерини, много е хубав.
При по-изразено подсичане ползвам бочко или здраве със смрадлика, чудесна работа вършат.

Шишетата ни са Авент, а залъгалките ни са НУК-доволна съм.

За изписването на София, купих комплект от HM, излезе общо към 40 лв., но това беше единственото ново нещо за обличане, което купих. Пелената я изплете сестра ми, държах да е червена, а не розова, а по магазините не открих червена. Ръкавички не сме слагали. Даже и без шапка я изписахме само с качулката на връхната дрешка, това беше на 5 октомври.

За кенгуруто, имаме, три пъти я слага мъжа ми и то за вкъщи, на мен ми тежи, и то ми е подарък.

Стерилизаторът ми е на Авент за микровълнова, пак на заем от приятелка. Към удачните неща за бебето ще добавя ел. кана, там преварявам ежедневно водата за млякото. Към ежедневно използваните неща ще добавя бархетните пеленки  :wink:. А като стане бебето на 2-3 месеца и активната гимнастика, имаме също на заем пластмасова с висящи играчки, допълнително завързани от мен, голяма радост са за София. Също и едно зайче от плат от ИКЕА, с него заспива, гушка го, завива се, въобще чудно е!

Помпата според мен е необходима, аз почнах да се цедя веднага на другия ден след раждането, общо взето редувах цедене с кърмене.

Дано съм била полезна!  :D

« Последна редакция: Февруари 10, 2015, 11:00:30 am от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #862 -: Февруари 10, 2015, 13:59:20 pm »
Кaсси, блaгодaря ти :) ще се възползвaм и ще ти досaждaм от време нa време  :bighug:

*
« Отговор #863 -: Февруари 10, 2015, 17:18:37 pm »
Момичета, за стерилизаторите, аз съм за, ползвах един доста евтин електрически от Джъмбо, после за кратко някакъв  скъп, който беше много неудобен и пак се върнах на първия.На дъщеря ми съм стерилизирала до 1 годинка. След това го ползва друга мама, сега пак си е при мен. Цената му беше 36 лева, мисля че скоро  го виждах в магазина,ние се хранехме изцяло с АМ. Пробвала съм и с тенджера, на мен ми беше неудобно, а и бибите(на Нук), някак се деформираха, защото залепваха за дъното, а там температурата е най-висока.Шишета имам пак на Нук, стъклени, оцеляха след 2 бебета, сега още 2 ще ги ползват,единствено се подменят ринговете и бибите на препоръчания срок. Много против съм пластмасите и всичко което ползвах беше стъкло, и в стъклена тенджера преварях водата, в такава и готвех. Имам уреда на Авент, който е за приготвяне на храна и пасиране, но го ползвах само са пюриране (не става за стерилизиране).За помпите имам 2 -една ръчна на Бертони и една електрическа на Нук-нямах никакъв успех, и сега си взех ръчна на Авент, защото храненето с АМ беше за мен кошмар и ще направя всичко възможно да не се повтори. Дадох помпите на 2 приятелки, които кърмеха успешно и се оказа, че тази електрическата не е била ефективна и при тях, т.е. можеше и да се получи при мен, но аз си подлъгах, защото дъщеря ми се роди малка и нямаше сили да суче.
Дрешките, омаляват толкова бързо, че ако има от кой да вземете, не се двоумете, след годинка това се променя и тогава вече си заслужава да се инвестира както и в качествени обувки.
Аз също си сглобих тоалети за изписване, защото в комплектите, много от нещата са излишни.
Почти всичко сме набавили, но този път гледах да взимам от познати и каквото е останало от дъщеря ми(преди исках да е ново, скъпо и осъзнах колко е безмислено, поне за мен, и всичко раздадох), само с количката няма да правя компромис, тя е и най-скъпата инвестиция, поради факта че само една влиза в асансьора и нямам никакъв избор, а втора употреба не мога да намеря.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
« Отговор #864 -: Февруари 10, 2015, 22:27:38 pm »
В неделя сме на фетална ехокариография. После с мъжо искаме да обиколим и да огледаме бебешките работи- да почнем да набелязваме. Кажете ми в Пловдив къде да ида, в кои магазини. Мерси предварително.
« Отговор #865 -: Февруари 11, 2015, 09:18:15 am »
В неделя сме на фетална ехокариография. После с мъжо искаме да обиколим и да огледаме бебешките работи- да почнем да набелязваме. Кажете ми в Пловдив къде да ида, в кои магазини. Мерси предварително.

Това, което ми трябв конкретно са колички на Хаук, че си харесахме по интернет,но ми се иска да ги видя на живо.
*
« Отговор #866 -: Февруари 11, 2015, 09:26:50 am »
Може да отидете до Вис Виталис и Хиполенд, има ги в Пловдив. Аз от тези магазини пазарувам. Дано я има вашата количка на място

La vita è bella
*
« Отговор #867 -: Февруари 11, 2015, 09:38:14 am »
Здравейте, а какво бихте избрали за наблюдение на бебето: бебемонитор, или wifi камера? Аз съм се насочила към wifi камера, защото е по-евтина и прави връзка с всички мобилни устройства, с които разполагаме.
« Отговор #868 -: Февруари 11, 2015, 10:14:26 am »
Додо--new кой точно модел на Хаук си харесала?Питам защото две мой приятелки са с Хаук и не са много доволни.
Аз днес съм се отдала на разкрасителни процедури :D ,след обяд съм на фризьор.За сега бебчо ме слуша и май ще успея да свърша всичко планувано до големият ден.

*
« Отговор #869 -: Февруари 11, 2015, 10:15:20 am »
Ама и wi fi камери ли има вече.....Как се използват?
*
« Отговор #870 -: Февруари 11, 2015, 10:33:13 am »
Ама и wi fi камери ли има вече.....Как се използват?
И аз проучвам въпроса в момента. Тук има малко инфо:
http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=600
*
« Отговор #871 -: Февруари 11, 2015, 10:45:26 am »
За такива неща най-добре от продавалника.По-евтини са ,а и не е нужно да са стелиризирани...Аз такива хубови неща си намерих там...И намерих една жена,която плете ...вижте какво и поръчах ...unisex e  xaxa
« Отговор #872 -: Февруари 11, 2015, 11:09:59 am »
Харесахме Хаук Малибу ХЛ. Нямам отзиви от никой само в интернет ги гледахме. Ако някой има отзиви да казва.
Ще ида до Вис Виталис и Хиполенд. Дано ги видя. И аз не бях чувала за wi fi камери. Сега ще прочета да се пообразовам малко.
*
« Отговор #873 -: Февруари 11, 2015, 11:25:25 am »
Мисля, че не поставих от начало добре въпроса за камерите и бебе мониторите. Да уточня IP Wi Fi камери, при които  се използва интернет.
*
« Отговор #874 -: Февруари 11, 2015, 11:25:55 am »
За такива неща най-добре от продавалника.По-евтини са ,а и не е нужно да са стелиризирани...Аз такива хубови неща си намерих там...И намерих една жена,която плете ...вижте какво и поръчах ...unisex e  xaxa
Много са сладки.
*
« Отговор #875 -: Февруари 11, 2015, 11:28:24 am »
Додо, сега видях, че в хиполенд има намаления на колички марка Hauck.
« Отговор #876 -: Февруари 11, 2015, 13:07:15 pm »
Додо--new точно Малибу имат ,така като гледам разликата е единствено в колелата на Малибу ХЛ.Като количката е с зимният кош в багажника не можеш да пъхнеш нищо защото разстоянието което остава между тях е много малко.Същото се отнася и за летния когато детето  спи.И по принцип багажника е малък както и чантата.Това което е на самата дръжка се обели много бързо. Иначе са много леки и маневрени.Като отидеш да я видиш на живо може би  ще ме разбереш по добре какво имам превит.И да няма объркване за този модел говорим нали:

« Отговор #877 -: Февруари 11, 2015, 13:24:32 pm »
Аз също съм доволна от козметиката на Мустела. Отначало перях с бебешкия персил, след това, за да сменя малко аромата минах на сано максима. Доволна съм и от двата праха, детето ми е на година и половина и до сега няма захабени дрешки. А по въпроса с количките имам позната, която е с Хаук и никак не е доволна. Аз също се бях насочила към тях, но дори в един магазин продавачката ме разубеди. Купих Еспиро Атлантик и съм много доволна. Вози лекичко бебето, маневрена е и има достатъчно място за багаж.

« Отговор #878 -: Февруари 11, 2015, 14:23:48 pm »
Писах, писах и ми се затри поста.  :lol:

На Хаук Малибу им се чупели шаситата лесно.
Аз първо се бях насочила към тях (защото са сравнително леки) и после се отказах.
Първо прочетох за това в нета, а после говорих и с една съседка, която ползва този модел. Нейната не се е чупила, но на друга нейна приятелка да. Счупването ставало там, където е свръзката при задните колела. Магазинерите не ги препоръчвали, защото после получавали рекламации.
А и доста избелели и амортизирани ми изглеждат след 1 година ползване.
*
« Отговор #879 -: Февруари 11, 2015, 17:13:41 pm »
И аз избягвах Хаук поради същите причини - на две познати им се прекършиха шаситата. Имам и две други познати, които са доволни за този ценови клас и не им се счупиха, но не ми се рискуваше в нашия офф-роуд квартал :lol:
Едни приятели, които живеят в чужбина си взеха това лято Malibu XL и казаха, че като цяло са доволни, но някакво винтче ли зъбче ли не разбрах дето държи едното колело периодично се измъквало и колелото падало. А те карат по супер асфалт и тротоари - като се прибраха за първи път след 6 месеца ползване количката им изглеждаше като нова, а моята на 2 месеца няма беше като след война :?