Момичета, за стерилизаторите, аз съм за, ползвах един доста евтин електрически от Джъмбо, после за кратко някакъв скъп, който беше много неудобен и пак се върнах на първия.На дъщеря ми съм стерилизирала до 1 годинка. След това го ползва друга мама, сега пак си е при мен. Цената му беше 36 лева, мисля че скоро го виждах в магазина,ние се хранехме изцяло с АМ. Пробвала съм и с тенджера, на мен ми беше неудобно, а и бибите(на Нук), някак се деформираха, защото залепваха за дъното, а там температурата е най-висока.Шишета имам пак на Нук, стъклени, оцеляха след 2 бебета, сега още 2 ще ги ползват,единствено се подменят ринговете и бибите на препоръчания срок. Много против съм пластмасите и всичко което ползвах беше стъкло, и в стъклена тенджера преварях водата, в такава и готвех. Имам уреда на Авент, който е за приготвяне на храна и пасиране, но го ползвах само са пюриране (не става за стерилизиране).За помпите имам 2 -една ръчна на Бертони и една електрическа на Нук-нямах никакъв успех, и сега си взех ръчна на Авент, защото храненето с АМ беше за мен кошмар и ще направя всичко възможно да не се повтори. Дадох помпите на 2 приятелки, които кърмеха успешно и се оказа, че тази електрическата не е била ефективна и при тях, т.е. можеше и да се получи при мен, но аз си подлъгах, защото дъщеря ми се роди малка и нямаше сили да суче.
Дрешките, омаляват толкова бързо, че ако има от кой да вземете, не се двоумете, след годинка това се променя и тогава вече си заслужава да се инвестира както и в качествени обувки.
Аз също си сглобих тоалети за изписване, защото в комплектите, много от нещата са излишни.
Почти всичко сме набавили, но този път гледах да взимам от познати и каквото е останало от дъщеря ми(преди исках да е ново, скъпо и осъзнах колко е безмислено, поне за мен, и всичко раздадох), само с количката няма да правя компромис, тя е и най-скъпата инвестиция, поради факта че само една влиза в асансьора и нямам никакъв избор, а втора употреба не мога да намеря.