Много хубаво настроение ми донесе Детската Евровизия
!
Браво на децата, на мен нашата песен много ми хареса .... а и беше добре оценена. И аз като Мишето смятам, че по отношение първото място, целта беше Италия да е домакин следващата година, което впрочем е добро решение - Италия има възможностите и традиция за подобни конкурси и би било много хубаво да е домакин на Junior Eurovision 2015.
За Кубрат, факт е, че не се представи добре, не защото падна, а защото тактически не беше добре през цялото време. В този спорт е много важно ръцете и краката да работят постоянно. Ръдете да стоят високо, покривайки главата и в подходящ момент едната се изстрелва за удар или серия удари от две ръце, а останалото е постоянна защитна позиция, включително активно подскачане с крака, така при ответен удар има по-добра възможност за отскок. Кубрат беше статичен и държеше ръцете ниско. В тежката категория може и така, да стои малко дървен и да върви като таран напред, ако е толкова як и има здрав врат да понесе силни удари без да пада, има и такива състезатели .... действително Кубрат е много як, много силен физически и за съжаление надцени това си качество, като реши, че ще може да играе открито и настъпателно през цялото време. Но след първите две падания трябваше да разбере, че тази тактика с този противник не работи, защото ударът на Кличко е много, много силен. Изводът за Кубрат е - добра физическа подготовка и лоша тактика. След финала правилно каза, че продължава напред, че за него това е безценен опит и прочее, със сигурност ще си направи правилните изводи, анализирайки след това мача, но по време на самата среща според мен има грешка и в насоките от екипа му. Не знам точно как е в професионалния бокс, но все има до него треньор или друг анализатор, защото състезателят не винаги може да усети какво точно се случва (няма в момента погледа отстрани), затова е треньорът - да даде в паузата правилните насоки.
Кличко има много опит (на 38г. е) и някъде в 4 рунд започна да се държи сякаш диша тежко и не му достигат силите, може би и това подведе Кобрата и той тръгна открито и доста самонадеяно напред, сигурно реши, че противникът му е вече уморен и сега е моментът открито да атакува ... това си беше номер и Кобрата се подведе, и това се учи с опита ...
Все пак, Кубрат е добър състезател
и му желая успех от тук нататък!