0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #580 -: Декември 15, 2014, 21:23:12 pm »
Наздраве, дружина и от мен  с винце :lol:

прибрах се наядена  :) готвих тиквичка бюрек, забулени яйца със сос тартар, пълнен домат шмекерезе и един кулинарен коктейл, с две думи - предястия
Ще съм нащрек по-нататък да снимам и да покажа снимчица, че докато миех тиганите наченаха вечерята драгите съкурсници  :)
« Отговор #581 -: Декември 16, 2014, 06:11:16 am »
Добро утро, милички  :D

Успешен ден!

« Отговор #582 -: Декември 16, 2014, 06:43:29 am »
Особено добро утро  :P
Дано така да продължи и денят  :P
Зайче, мерси за кафенцето!
Тара, ама вие много интересни неща приготвяте. Ако не успявате да се справите с яденето, свиркайте  :lol:
*
« Отговор #583 -: Декември 16, 2014, 07:41:48 am »
Добро утро! Тук мъглата все още не е осезаема,за разлика от София. :lol: Успешен ден на всички ви! Малко съм разочарован от Сървайвър!!! Не го долюбвах победителя през цялата игра,но явно и той е организирал добре "купуването" на гласовете. :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #584 -: Декември 16, 2014, 07:50:59 am »
Добро утро и от мен.
О, чудо - днес сутринта няма мъгла, ура!! :D Днес пак имам излизане - който не си е накупил подаръците, така е.
И се надявам да успея да го направя днес-утре, преди да започнат тълпите във всички магазини. :P

Рачо, аз също съм разочарована от победителите и в двата формата, защото след Сървайвър превключих и на другото. Съжалих! По-голям фарс от този не бях виждала! 8O

Хайде, лек и приятен да ви е денят, че пак много се разприказвах!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #585 -: Декември 16, 2014, 08:03:37 am »
Ох, голяма забава по НТВ - говорят за пенсионната реформа. Викат си, блъскат по масите.... Много харесвам Каролев и заради него гледам днес.

Теди, тук лудницата по магазините е започнала отдавна. В събота бяхме в Икеа към 18 ч. (което си беше работно време) и опашките на касите бяха нечовешки.

Да, по София май няма да излезнем от мъглата. Горкото ми пране.

*
« Отговор #586 -: Декември 16, 2014, 08:15:39 am »
Е, Смайли тук не е София - ние сме в дълбоката провинция като едно по-голямо село. :P

Тара, забравих да кажа, че ми стана любопитно какво е "пълнен домат шмекерезе"? И ще ми бъде интересно да видя и снимчици.

Ромен Гари
*
« Отговор #587 -: Декември 16, 2014, 08:18:48 am »
Добро утро и от мен!  :P
И Зайо, пак благодаря за кафето - явно рядко някой те изпреварва  :)
При нас мъглата около 7:00ч беше до прозореца. Сега вече успявам да видя терасите на съседите 3 етажа по-надолу  :lol:
И понеже досега не съм черпила, от мен "мезето" за кафето (лично производство, много се гордея  :wink: )

ПП: rtfrtf, ходихме на немския "базар" - греяно винце, картофки с червен пипер и вурстчета... всичо по немски Стандарт и на немски Цени  :lol: . После в CCS, че там трябваше да е Еко Коледата, ама аз освен няколко 5-6 "масички" на един от етажите с разни hand-made неща, друго не открих. Малко разочароващо, ама пък се поразходихме на студа за здраве.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #588 -: Декември 16, 2014, 09:11:35 am »
ПП: rtfrtf, ходихме на немския "базар" - греяно винце, картофки с червен пипер и вурстчета... всичо по немски Стандарт и на немски Цени 

Нещо пак съм проспала  :oops:
Къде е този немски базар?
*
« Отговор #589 -: Декември 16, 2014, 09:29:28 am »
ПП: rtfrtf, ходихме на немския "базар" - греяно винце, картофки с червен пипер и вурстчета... всичо по немски Стандарт и на немски Цени 

Нещо пак съм проспала  :oops:
Къде е този немски базар?

Зайче, до градинката на Народния театър. Едни такива колибки са. Аз не останах очарована, не ми се стори нищо особено. Там ще са до 21-ви, ако не се лъжа.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #590 -: Декември 16, 2014, 09:51:26 am »
Добро утро!
Аз се похвалих, че нямаме мъгла при нас и ... дойде. Рехавка е, като гледам, но не е като да я няма.
Лек ден ви пожелавам, па какъвто се случи - все е добре.
*
« Отговор #591 -: Декември 16, 2014, 10:01:32 am »
добро утро  :D

Теди, това е познатия домат, който си виждала и яла преправен с извара по заведенията. По рецептурник шмекерезе се води млечен пастет - смес от сирене и кр. масло /на 50гр. сирене, 30 гр масло/ + черен пипер, всичко се смесва до гладкост.
Пълнят се доматите изрязани на звезда или кошничка с шприц и се декорират.
Снимки не съм правила още, тепърва ще е голямото готвене.

Смайли, аз се размотавах и едва вчера се наканих и поръчах закупуване на стока от ИКЕА  чрез куриер.  Обещаха, че до края на седмицата ще пазаруват и изпратят. Дано не си увисна покрай предпразничната лудница  :)

Хубав ден нищо, че е студ :)
« Отговор #592 -: Декември 17, 2014, 06:19:58 am »
Добро утро, милички  :D

Таричка, страхотно звучи това със сиренето. Ще взема да го пробвам  :D

zhristozova, благодаря! Много ми се искаше да отида на този базар.

Успешен ден на всички  :D

« Отговор #593 -: Декември 17, 2014, 07:35:33 am »
Добро утро!
Ето такова е моето кафе - черно черно и с чууден аромат  :P
Щяло да вали, а аз с тези мъгли и предстоящи дъждове ще си докарам конденз с прането вкъщи.

Лек ден от мен!
Едни милинки със сирене за гладните:
*
« Отговор #594 -: Декември 17, 2014, 08:03:29 am »
Добро утро!
Благодаря на Зайко и Смайли за кафето и закуската. От мен баМбоните. :lol:

От сутринта вали проливен дъжд, но пък имам хубав повод за празнуване.
Днес празнуват всички с хубавите имена Даниел/а. Почерпката е за моето момче.
Смайли, да е живо и здраво адашчето Дани и само да ви радва!

Ромен Гари
*
« Отговор #595 -: Декември 17, 2014, 08:23:06 am »
Добро утро  :D

тук още не вали, но е много меко времето, което предвещава дъжд

Честито на именниците. Живи и здрави да са мочетата ви, Смайли и Теди!

Мда, лимонче, става много вкусно, може да се направят пънчета краставица - изрязана на звезда и шприцована отгоре с пастета, тарталетка също става, особено поръсена с фино смлени орехчета за украса, минаваме от бяло вино на червено  :)
« Отговор #596 -: Декември 17, 2014, 08:33:38 am »
Оле, колко съм не в час ..... :oops:
Веднага като родих докторът попита как ще се казва бебо. И като му казах, той ме светна, че имен ден има на 17-ти декември (докторът е Данаил). Нооо, кой да ти помни!!!
Теди, мерси много! И твоят Дани да е жив и здрав и едно много добро и умно дете, щастливо и с късмет.
Честит имен ден и на Дани на Jbrul (тя напоследък не се е мяркала  :ask: ) Имахме още един Дани, ама като не се сещам на коя мама беше.....  :oops:
*
« Отговор #597 -: Декември 17, 2014, 08:34:27 am »
Добро утро!! И тука ще е някакво-никакво,май  :?. То нямаше и три дена слънце. :( Да го видим!!! Днес много богата закуска!! Доволен съм  :lol:! Този немски базар много ми завиши интереса!! :lol: Ние нямаме такъв тук,но имаме традиционен,та май е време да го навестя :wink:
Честито на празнуващите /но кои са именници днес?/ :oops:
*
« Отговор #598 -: Декември 17, 2014, 08:53:35 am »
Добро утро и от мен! :)
Прекрасна трапеза сте наредили отново :)
И в Зарата вали дъждец :(
Добре, че Дядо ви Коледа ми подари подаръка /сушилня  8)/ по-рано, та сега не бера грижа поне за прането :wink:
Рачо:
17 Декември
Свети пророк Данаил - Имен ден празнуват Данaил, Данaилa, Даниeл, Даниeлa, Дани, Дана.

Лек и спорен ден на всички :)
*
« Отговор #599 -: Декември 17, 2014, 09:02:29 am »
Яснооооо!!! Честито още веднъж на именниците,малки и големи. Да са здрави и засмени!!! :D