0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 7
« Отговор #660 -: Декември 21, 2014, 22:25:35 pm »
И аз утре ще ходя на фризьор, но само за бретон. Иначе съм се боядисвала 2 пъти от както се родиха близнаците-преди първия учебен ден на батко им и преди първата род.  среща. Да не излагам детето :)
А във вторник, ако всичко е наред ще отида на коледно парти с колегите-обедно, обаче, няма да купунясвам по нощите, ама пак е нещо.
« Отговор #661 -: Декември 22, 2014, 06:29:30 am »
Добро утро, милички  :D
Кафенце за хубав ден

Днес за мен няма кафе. Ще ходя да ме изследват за хеликобактер, но с дихателен тест. Твърди се, че е по-чувствителен от кръвния, а пък най-точния е като вземат материал от мястото с гастроскопия.
« Отговор #662 -: Декември 22, 2014, 07:10:01 am »
Зайче, това пък какво е? Бактерии, които атакуват с с хеликоптер ли?  :) Нали не се сърдиш, че се шегувам, ама на така ми прозвуча. Сещам се за наш приятел, който ме кара до София за поредния преглед в Надежда, два три месеца след като станах техен пациент. Мислеше, че вече почваме същинската час, демек процедурс, а като му обясних какви изледвания сме правили и какви предстоят и се хвана за главата и пита:"Космонавт ли ще те правят? "Е, трябваша още пет години и какво ли не направихме през тях, за да се окажем "  в орбита" с нашите две малки космонавтчета. Та така де, който не е минал по тоя път, странни му се струват всичките тези изследвания и търчане, ама ние си знаем, че без тях не може.
*
« Отговор #663 -: Декември 22, 2014, 07:50:27 am »
Хе,хе,Зайо,ние май сме от една "кръвна група" с тебе.  :wink: Аз миналата седмица го правих тоя пусти хеликобактер гаден :lol:.Сега съм в процес на търсене на гастро- специалист,щото при нас всякакви специалисти са голям дефицит. :( Тук само с кръвен се установява,но не разбирам защо ти е "по-прецизен" резултат ,при положение ,че при този досадник е важен резултата-или го имаш,или го нямаш. :? Ти може би имаш някаква по-съвременна информация. Със сигурност  обаче,лечение ще предприемам след празниците,защото почти 100% е свързано с прием на антибиотици 8O. Да не съм луд-  :x, точно по празниците, Да бе,да!!! :P Пожелавам на всички ви една приятна, кратичка, предпразнична седмица. Не се преуморявайте,че да останат сили за празнуване :lol:. :drunk:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #664 -: Декември 22, 2014, 08:26:49 am »
Зайче, мерси за кафенцето и успешно изследване.

Зайче, това пък какво е? Бактерии, които атакуват с с хеликоптер ли?  :)
  :lol: :lol: :lol:

От мен едни коледни сладки (че темата беше стартирана) и лека по лека започвам да стягам багажа за празниците.

*
« Отговор #665 -: Декември 22, 2014, 08:29:32 am »
Добро утро  :D

Лимонче, дано всичко е наред.

и аз се фризирах  :lol:

вчера дадох наставления на  част от гостите за Коледа, онези спотайващи се и хоп, после пътували към нас  :)
взех, че ги набрах и им казах, че замразени скали не искам  :lol:, а овкусено готово за печене  :lol:

Смайли, чудни са станали сладките  :)

« Отговор #666 -: Декември 22, 2014, 08:32:00 am »
Таричка, не съм ги правила аз, снимка от нет-а. Сори, ако съм заблудила  :lol:
*
« Отговор #667 -: Декември 22, 2014, 08:38:59 am »
Добро утро! Настроението ви е заразно :D Лимонче дано всичко е ок!

Хе,хе,Зайо,ние май сме от една "кръвна група" с тебе.  :wink: Аз миналата седмица го правих тоя пусти хеликобактер гаден :lol:.Сега съм в процес на търсене на гастро- специалист,щото при нас всякакви специалисти са голям дефицит. :( Тук само с кръвен се установява,но не разбирам защо ти е "по-прецизен" резултат ,при положение ,че при този досадник е важен резултата-или го имаш,или го нямаш. :? Ти може би имаш някаква по-съвременна информация. Със сигурност  обаче,лечение ще предприемам след празниците,защото почти 100% е свързано с прием на антибиотици 8O. Да не съм луд-  :x, точно по празниците, Да бе,да!!! :P Пожелавам на всички ви една приятна, кратичка, предпразнична седмица. Не се преуморявайте,че да останат сили за празнуване :lol:. :drunk:
Рачо, много хора живеят с хеликобактер без да знаят и без той да им причинява проблеми.
*
« Отговор #668 -: Декември 22, 2014, 09:03:48 am »
Абсолютно съм съгласен,М-и. То от този няма отърване  :lol: Лошото е ,когато започне да създава досаден дискомфорт,както е при мен :(. ама сега не му е дошъл още последния час. :wink: Тук слънцето грейна страхотно,някакси празнично :D.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #669 -: Декември 22, 2014, 09:07:24 am »
Според моя ЛЛ можело месечният курс с АБ да не го убие :) а да донесе други проблеми. Аз така и до тест не стигнах де, като ми е зле пия чаша вода с лимон и не ям домати :)
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #670 -: Декември 22, 2014, 10:00:39 am »
Добро утро от мен!
Кафе и сладки - сервирани и прекрасни - благодаря!
Днес и на мен ми е ден за фризьор. Та ще ставам красива и аз - ти да видиш :lol:
Не се преработвайте тия дни.
*
« Отговор #671 -: Декември 22, 2014, 10:03:12 am »
Последни предпразнични дни .. Всеки се е разбързал за някъде. Магазините са пълни, а джобовете вече празни .. :P

Добър ви ден, успешни да са работните ви дни, хубави да са празничните!

Благодаря за кафето и коледните сладки, момичета! :D

Зайче, пожелавам ти хубави резултати днес!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #672 -: Декември 22, 2014, 10:13:52 am »
Отказах се от изследването. Вече бях в болницата, регистрираха ме и срещнах приятелка - мед. сестра, която работи там. Тя ми каза, че най-точно е изследването с (извинете за натурализма) изпражнения. А и е само 30 лв., а не 95. Така че утре  или след празниците ще нося материал, за да го изследват.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #673 -: Декември 22, 2014, 10:32:24 am »
Ами, Зайко, не че разбирам но май е по-добрия вариант това.
*
« Отговор #674 -: Декември 22, 2014, 10:36:00 am »
Зайче, това пък какво е? Бактерии, които атакуват с с хеликоптер ли?  :)
:lol:

взех, че ги набрах и им казах, че замразени скали не искам  :lol:
:lol:

... бях тръгнала да ви разправям колко ме мързи и колко ми се спи, но ви заварвам в особено настроение   :lol:, та се събудих набързо ...

*
« Отговор #675 -: Декември 22, 2014, 11:29:39 am »
Голямо Здравейте и от мен днес!
И тук изглежда слънчево, ама и вчера така се заблудих (вятърът ме местеше без проблем)  :lol: .
Благодаря за кафенцата, сладките... - всичко е чудесно.

Зайче и Рачо, на мен преди близо 2 години ми правиха гастроскопия, заради Б12-дефицитна анемия и тогава с биопсията, направиха и изследване за хеликобактер. Още преди резултата, лекуващият ми каза да не се шашкам, ако излезе положителен резултат. Сподели, че в болницата много често (90%) резултатът е положителен, поради простата причина, че ако нищо друго ти няма, поне да има с какво да отчетат някаква работа в патологията. Не вярвах, че завеждащ гастроентерологията ми го казва (за което толковаааа му благодаря). Ииии познайте - и при мен "+" резултат  :lol: . Накара ме да пусна още едно изследване в независима лаборатория и то от изпражнения, защото според него, дава доста точен резултат. Е, за мое успокоение, го пуснах два пъти в две лаборатории и двата резултата се оказаха Строго Отрицателни  :D . Малко дълго го написах, ама дано съм полезна.

Успешен ден на всички!   8)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #676 -: Декември 22, 2014, 13:43:12 pm »
Здравейте и от мен.
Аз съм на работа и на Коледа пак съм дежурна и светът ми е крив, но за момента това е положението.

Иначе еднете изследвания излязоха и са ок, та поне малко ми олекна.

Бореща се за една мечта.
*
« Отговор #677 -: Декември 22, 2014, 15:07:05 pm »
Нова година идва с преспи, на Коледа - без сняг

Надявам се да познаят, че шейната, която купихме на детето да влезе в употреба. :P

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #678 -: Декември 22, 2014, 16:26:58 pm »
Последни предпразнични дни .. Всеки се е разбързал за някъде. Магазините са пълни, а джобовете вече празни .. :P
А, не е точно така, аз имам превод, малко подранил явно.  :D
Не успях сутринта да заредя страницата, нещо се усмисляше точно на нея.
Е, кафето го пих и следобед.  :coffee:
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #679 -: Декември 22, 2014, 20:25:11 pm »
Ще ме уморите с тоя Хеликобактер  :lol: Няма никаква логика (ако не е манипулиран естествено)  да ти излезе положителен кръвен тест, а да нямаш или да не си имал Хеликобактер, с него те търсят антитела. Прочетох доста по темата и разпитвах още повече, защото една лаборантка отказа да ми вземе кръв, че било обяд и видиш ли ти киселинността в стомаха ми била различна от на гладно  8O Кво ще търси в кръвта ми тая киселина да я питаш, ама много ме ядоса и се врътнах, та се оплаках на ЛЛ  :lol: