0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kamii

липса на болки в гърдите
« -: Юли 03, 2006, 18:05:41 pm »
Здравейте
 вече имам положитилни тестове, но ме притеснява, че нямам болки в гърдите. 2 дни имах съвсем леко зацапване и след първия прием на Утрогестан то спря. Сега като го вземам имам съвсем леко дразнене на зърната и то като ги пипам. Нормално ли е това? Мислите ли, че трябва да спра Утрогестана като нямам цапане вече? А  Папаверин не прочетох и някой другда го ползва - каква е причината да пиете Но-шпа, а не Папаверин, по-добро ли е?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: липса на болки в гърдите
« Отговор #1 -: Юли 03, 2006, 21:08:21 pm »
Това че нямаш болки в гърдите небива да те притеснява!!!!!!!!При всяка бременност е различно!!!!!За Урогестана остави лекар да прецени!!!!!!!!!!!!!!!!!Той най добре познава твое състояние и ще прецени!(мисля че не е зле да го продължиш още малко.....профилактично
НО-ШПА  се приема  за да се намалят контракции на матка ако има такива!Ти май си в самото начало на бременноста!!!!!???????????
Мила Камии пожелавам ти лека и безпроблемна бременност!!!!! :balk_602:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #2 -: Юли 04, 2006, 14:50:56 pm »
Мила Камии пожелавам ти лека и безпроблемна бременност!!!!! :balk_602:

И аз така :)  :goodluck:

« Отговор #3 -: Юли 04, 2006, 15:34:18 pm »
Камии и при мен е по същия начин-не ме голят гърди не ми се гади нищо.И на мен малко ми е притеснено опитван се да не мисля за това.
*
« Отговор #4 -: Юли 04, 2006, 18:30:39 pm »
Аz получих напрежение в гърдите едва в 7 г.с (навърШена !). Това не е никакъв покаzател.
А относно въпросите ти zа медикаментите - обсъди ги с наблюдаваЩият те лекар. И не винаги лекарство, което е подходяЩо zа дадена пациентка е по-добро от това, предписано на тебе.
СлуШай съветите на док и не се влияй от всичко, което четеШ по форумите.
Лека бременност 8)
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #5 -: Юли 05, 2006, 22:18:03 pm »
Утрогестана се пие до 12 седмица, по принцип така го изписват. Ако лекарят ти прецени по рано, че нямаш нужда , той ще ти каже да го спреш. Папаверина мисля пак е като нош- па. Щом са ти изписали папаверин пиеш папаверин. А за болката в гърдите , не го мисли. При всеки е различно. От мен успех и леко бременеене. :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #6 -: Юли 15, 2006, 20:00:12 pm »
За болките в гърдите, не мога да кажа нищо. Аз имах още от самото начало, дори си мислех, че ме болят предменструално. Коремът ме болеше по същият начин, ниско долу.
Когато гинеколога установи бременност, ми предписа 'Утрогестан', защото имам двурога матка и това било проблемно. А нош-па, заради болките в корема.
По принцип, 'Утрогестана' знам, че се приема до края на 3-тия  месец, а 'Нош-па', докато имаш болки. Лекарството  предодвратява контракциите на матката (болки, напомнящи на предменстуалните).
При всички случаи, гинеколога под чието наблюдение си, може най-добре да прецени какви хапчета и докога да вземаш.
Не се притеснявай, както какзва моята свекърва - няма две еднакви бременности. Всеки организъм е различен и всяко женско тяло по различен начин се подготвя за предстоящото щастливо събитие.
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременост!
« Отговор #7 -: Юли 18, 2006, 09:48:04 am »
Меги, пиеш си Утрогестана, докато док не каже. При мен (в Т. Киркова) казват или Папаверин или Но-шпа - не мисля, че има разлика, с една цел се пият. Някое от момичетата в болницата ми беше казало, че от Папаверина може да ти се позатегне стомаха и аз веднага реших Но-шпа  :D (не знам дори дали е вярно).

Успех, миличка! Лека и безпроблемна!!!  :cloud9:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #8 -: Юли 20, 2006, 18:42:54 pm »
Аз искам да попитам за зацапването ако е на 8-9 ден след ову но и съвпада с идването на датите за мензиса ( което ще рече късна овулация) може ли да се разчита че е инплантационно или си е зацапване като преди м-то. А също и ако някои е имал по принцип зацапване кафеникаво преди мензиса и след това инплантационно ако може да ми каже дали има разлика в двата вида зацапвания. Благодаря. Ками честито мила. какво става с тебе.