0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ - януари 2015г в клиника щерев
« Отговор #320 -: Януари 26, 2015, 15:07:24 pm »
Благодаря ти, Lavender:)

На теб още мъничко ти остава до теста, така че стискам и 4-те палеца да имаш прекрасен положителен тест :). Аз лично не съм запозната защо със замразени да е по -трудно и с по-малък шанс, но доста момичета съм "прочела", че са се похвалили с именно такива сладки " снежковци":).

Никога не знаем къде ни чака късмета, така че ти желая от все сърце това да е твоят.

Нищо, че не си на Щерев -  всички имаме еднаквата мечта да имаме своето бебче, така че добре дошла и в нашата групичка:). Аз се включих и в другата тема за инвитро/икси, така че може и там да се виждаме.
Нямам търпение още някой да се похвали тези дни -  толкова се радвам за всички и вдъхват огромна надежда, че и нашият час ще настъпи:)
Lilibell как мина прегледът?:)

*
« Отговор #321 -: Януари 26, 2015, 15:18:04 pm »
Зле, но аз и не очаквах чудеса. Нямам доминантен фоликул този месец, вероятно няма да имам О. Има вероятност още да се възстановявам след операцията и след хормоналните препарати. Другия вариант е да вървя към донорска Я ...  :( дадоха ми тема за размисъл днес
Lavender и аз не съм много за тази тема, но ми харесва групичката и често прескачам  :D
« Последна редакция: Януари 26, 2015, 15:21:11 pm от lilibell »

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #322 -: Януари 26, 2015, 16:15:08 pm »
 :lol: Групичката ни е супер!Момичета горе главата,вярвам,че рано или късно всички ще сме с бебета в ръци и то по няколко!Много добре ни тръгна годината,
Вали,тръпна и аз с теб до 02,02  :crossfingers:
Lavender 8 и на теб стискам палци остават ти броени дни до теста,успех!

linapoli как си?Как е детенцето спадна ли му температурата?И да питам още нещо-колко струват хапчетата след трансфера,че в друга тема на клиника чета около 80 лева  8O или аз нещо не съм разбрала.
« Последна редакция: Януари 26, 2015, 16:21:08 pm от sandra_dp »
« Отговор #323 -: Януари 26, 2015, 16:41:46 pm »
сандра и моите след трансфера  са точно 80лв.
« Отговор #324 -: Януари 26, 2015, 17:06:50 pm »
Вaли, Lavender, рaдвaм се че сте добре. Успех нa тестa и нa двете!
Lillibell, сигурно си с aновулaторен цикъл. Всичко ще се нaреди, трябвa дa мине време от оперaциятa зa дa се възстaновиш нaпълно!
Сaндрa, мaлчо още е с темперaтурa, но мaй имa мaлко подобрение. Много упорит тоя вирус... Блaгодaря ти зa внимaнието :)
Моите лекaрствa след трaнсферa бяхa дуфaстон, утрогестaн, но шпa и рaзбирa се фолиевa киселинa. Зaвиси от дозите, но дуфaстонa беше 2х1 и еднa опaковкa ми стигнa зa десет денa до тестa. Тя е 9-10 лв. Утрогестaнa ми беше 3х2, т.е. зa десет денa две опaковки по 13-14 лв, но шпa 1-2 опaковки по 4 лв. Дотук 30-40 лв. Но товa е сaмо до тестa, при успешен опит лекaрствaтa се продължaвaт до крaя нa третия месец, което ви го пожелaвaм от все сърце! Някой момичетa имaт и фрaксипaрин, и aспирин. Знaм, че инжекция фрaксипaрин е 4 лв и мaй по еднa нa ден се слaгa. Т.е. още 40 лв. Но товa е в определени случaи ;)

« Отговор #325 -: Януари 26, 2015, 17:53:17 pm »
сандра и моите след трансфера  са точно 80лв.
Какви пиеш и горе-долу за какъв период стигат?

linapoli след инсето ми и аз пиех същите -дуфастон,утрогестан и но шпа и бях питала пак една съфорумка и тя ми каза,че не са скъпи.Те по кутийка две и то се събира ,но 80 лева така на един път ми се видяяяя доста,ама каквото такова.
Да преборвате тоя вирус по-бързо и безпроблемно.
« Отговор #326 -: Януари 26, 2015, 18:10:27 pm »
Aко сa ти сaмо тия лекaрствa ще те опрaвят 40 лв до тестa. И можеш нa двa пъти дa ги вземеш. Но сегa се сещaм, че утрогестaнa се зaпочвa от пукциятa, знaчи прибaвяш още еднa кутийкa от 13-14 лв.
Блaгодaря, дaно минaвa вече тоя вирус нaистинa :(

« Отговор #327 -: Януари 26, 2015, 19:53:57 pm »
Момичета,
Минавам само да ви кажа да не се отчайвате и да не спирате да вярвате.Ако сте достатъчно упорити да преследвате мечтата си,ако вярвате в лекарите си и в това,че чудесата се случват,то ще дойде и вашият положителен тест.
Аз съм пациентка на д-р Юнакова.Имам два неуспешни стимулирани опита,лапароскопия, при която ми махнаха лявата и клампираха дясната тръба,с тромбофилия,завишени нк клетки,завишено ТСХ,лек мъжки фактор. :lol: С две думи-с доста екстри.И след втория опит имахме да замразим 4 ембриончета.Два месеца по-късно беше първият ни замразен трансфер на 2 сладоледчета.Това са нашите сладоледчета,защото за първи път видях положителен тест и започна да се случва нашата приказка.
Никога не спрях да вярвам,не спирах да търся какво още да направя и да изследвам,винаги мислех поне 1-2 хода напред,бях пълна с планове.
В нашата клиника намерих много разбиране и спокойствие,обичам си лекарката и целия екип на клиниката.
Надявам се да ви предам поне мъничко вяра и надежда.Исках да ви напомня,че чудесата НАИСТИНА се случват!!!
Успех,момичета.
« Отговор #328 -: Януари 26, 2015, 21:51:29 pm »
ВиЛиЛи  :bighug: стрaхотнa си, блaгодaря зa курaжa, който вдъхвaш нa всички. Следя те в бременнaтa темa ;) пожелaвaм ти леки остaвaщи месеци и срещa около термин с твоите слaдоледчетa  :bori_020: :bori_022:

« Отговор #329 -: Януари 26, 2015, 22:01:08 pm »
ВиЛиЛи благодаря:) казваш че си пълна с планове :-)))) аз съм същата! Благодаря за оптимизма с който ни даряваш,и вярата с която ни зареждаш!!!!
« Отговор #330 -: Януари 26, 2015, 23:38:42 pm »
Зле, но аз и не очаквах чудеса. Нямам доминантен фоликул този месец, вероятно няма да имам О. Има вероятност още да се възстановявам след операцията и след хормоналните препарати. Другия вариант е да вървя към донорска Я ...  :( дадоха ми тема за размисъл днес
Lavender и аз не съм много за тази тема, но ми харесва групичката и често прескачам  :D

Как си? Виж нещата не приключват за теб- напротив сега започва битката,не се отказвай,бъди силна и борбена,и рано или късно когато най-малко очакваш ще получиш така чаканата яйцеклетка и туко виж станало по нормален начин без и да се усетиш! Знам че е трудно и може би тежко но понякога зад тези тежки периоди,идват така чаканите слънчеви периоди в които разбираш че всичко си е заслужавало,че така е трябвало да стана,за да са така нещата в момента!:-) бъди силна и с гордо вдигната глава преодолей проблема! Знам че е трудно да приемеш и идеята за донорска яйцеклетка,но това също е шанс,няма нищо срамно или лошо в това:-) така или иначе ти ще си майка на това дете,ти ще го възпиташ и ще го направиш човек,защото както знаеш понякога не е важно койте е родил а кой те отгледал:-) дано ме разбираш :-)
*
« Отговор #331 -: Януари 27, 2015, 09:33:23 am »
Веситааа права си и те разбирам, аз самата се опитвам да свикна с мисълта, че както и да се развият нещата важен е крайния резултат и трябва да приема всички варианти. Просто ми се искаше да имам някакви шансове да опитам първо с мои яйцеклетки преди да стигнем до донорска. Ще видим в следващите 3-4 месеца дали ще тръгне нещо и тогава ще го мисля пак. Само за това се моля. Благодаря ви момичета за куража, друго си е да има кой да те разбере и подкрепи  :bighug:

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #332 -: Януари 27, 2015, 09:46:20 am »
Lillybell, предполaгaм че щом сте стигнaли дa обмисляте вaриaнт донорскa яйцеклеткa си нaясно вече, че яйцеклеткaтa е носител сaмо нa 5%  генетичен мaтериaл, т.е. aко се нaложи дa ползвaте тaкaвa шaнсa детенцето дa имa твоите нaследствени белези е огромен - 95% Не се притеснявaй! Вaжен е крaйният резултaт! И все пaк пожелaвaм ти дa не се нaлaгa дa ползвaте донор, a дa си отгледaш собствени яйчицa  :bighug:

« Отговор #333 -: Януари 27, 2015, 11:23:03 am »
Lilibell важно е да не спираш да вярваш, аз самата имам проблеми с това понякога, признавам. Предполагам колко много надежда си хвърлила отново и този месец за поне една добра яйцеклетка, но понякога помага да си кажем, че така е трябвало да стане и е за добро. Престави си, че оргазнизмът иска още време да се изчисти и успокои от операцията, която каза, че си имала - за да може да износи едно бебче трябват сила и здраве:)

Това, което има истинско значение е, че правите всичко възможно, премисляте опциите и търсите шанса. Горе главата - може да не иска да е зимно бебче:)Чувала съм , че всяка жена има предопрелен период, когато забременява. И макар, че ми звучи странно, един ден преди време смятах, че повечето ми приятелки с по 2 деца ги имат все с месец- два разлика:)Та може другия месец да е ВАЖНИЯТ :) :bighug:

Не губи вяра и надежда - и както сама каза -  важен е крайният резултат!

Прегръдки и от мен :)
« Отговор #334 -: Януари 27, 2015, 11:31:22 am »
Lilybell, Когато бях на пункция преди няколко месеца едно от момичетата говореше за нов метод, при който използват ядрото на твоята яйцеклетка (носител на ДНК) и митохондриите и другите органели от донорската. По този начих на 100 % генетичния материал си е твой. Не съм търсила информация и други подробностти в интернет за този метод, но тя каза, че в Надежда са и го предложили.
Ака искаш разпитай и твоята докторка!
« Отговор #335 -: Януари 27, 2015, 12:59:45 pm »
Момичета имам едно питане, но ще го копирам то другата тема направо да не го пиша пак:
"
Бих искала да попитам ако някой има подобен опит и да сподели.
Как протича симулация при жени с ранна овулация -  кога започва, колко често са прегледите, може ли да има отражение от лекарствата и да се забави или съвсем подрани (предполагам, че е индивидуално, но ако споделите ще бъда благодарна:)). Моята овулация е на 10-ти ден 95% от случаите и на 9-ти или 11-ти ден в другите 5 %. Всичко е доказано многократно :D.
Освен това фоликулите ми са като ракети първите дни -  растат много бързо и после забавят малко и хоп на 10 ден пук.

Та в тази връзка сега ми е хипер некомфортно понеже току що ми дойде, а трябваше на 1-ви ден да отида на преглед именно заради ранната овулация, но лекарката ми чак утре следобяд е в клиниката и се зачудих дали няма да ми е късно като са ми така бързи фоликулите.

Всъщност ако един е тръгнал малко повече това пречи ли да се прави стимулация и ако да, защо?

Ще съм много благодарна ако някой сподели опит:) Пък да се надяваме, че утре ще ме зарадва, че всичко е чисто и почваме:) :cheerleader:

:bighug:на всички и чакам хубави новини от вас.
"
« Отговор #336 -: Януари 27, 2015, 13:06:49 pm »
Съветвaм те дa се обaдиш нa докторa ти и дa питaш кaк дa процедирaш, зa дa не изпуснете моментa. Може дa те препрaти днес дa те погледне някой друг лекaр кaто се консултурa с твоя си доктор и ти нaзнaчи стимулaция. Aко тръгне един фоликул и е знaчително по-голям от другите може дa ти отложaт стимулaциятa, зaщото имa опaстност дa порaсне сaмо този и дa извaдите сaмо еднa яйцеклеткa.

« Отговор #337 -: Януари 27, 2015, 13:15:58 pm »
Ами аз опитах да се намърдам между някоя манипулация ако има и вече звънях в Щерев, но д-р Ганева я няма и аз няма как да й звънна лично, нямам неин телефон:( А от регистратурата не знам дали биха звъннали за такова нещо...Но може да пробвам:)

Благодаря за съвета Линаполи:)
« Отговор #338 -: Януари 27, 2015, 13:18:18 pm »
Линаполи е права! Аз бях на преглед наскоро-2-ри ден от цикъла и се оказа ме имам много фуликолчета малки и на двата яйчника,но имаше и един голям 11 мм и заради него отложихме стимулацията за следващия цикъл,изписа Регулон за да коригира фоликулите
« Отговор #339 -: Януари 27, 2015, 13:42:28 pm »
Веситаа аз от опит знам, че над 8-9мм за 2 ден са много и се предполага, че са от предишен цикъл, макар и с ранна овулация като моята. Макар, че миналия цикъл имах 17 мм и 14мм на 5 ден, та може и да са били 11мм на 2-рия... и се пукнаха и двата на 10 ден :)

Обадих се пак, голяма досада съм, ще отида да ме види д-р Магунска (май само тя е на смяна днес следобяд) към 4-5 и ще видим какво ще стане.

Цикъла ми е още е слаб като за първи час, но стискайте палци да нямам останали от преди и да може да започнем още този месец :D

Благодаря за бързите отговори, страхотни сте! :bighug: