Здравейте, мили момичета!
Първо, да се извиня, че аз отварям темата, но все някой трябва да го направи, нали? Второ, пускам я тук, защото има шанс да я видят повече хора, макар че по принцип темата за врабчето Рошко е в подфорума “Нашите деца“, където може и по-късно да се премести, както преценят модераторите, но нека да се изясним най-напред.
По същество. Тези от вас, които следят врабчето Рошко и неговите истории, знаят, че той приключи с тази си дейност, поне за сега. Обаче от нас зависи. Рошко разказва доста продължително и увлекателно за различните градове по света и у нас. Изглежда започна да му омръзва тази тема и реши да си почине, което е чудесно, защото можем да му помогнем да се ориентира накъде да поеме през тази година.
За тези от вас, които не са в течение, ето тук могат да прочетат как го създавахме Рошко:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50663.0А тук можете да видите и публикациите във Фейсбук:
https://www.facebook.com/VrabecaRoshko?fref=tsПоследното писмо на Рошко даже беше озаглавено „Златните правила на Рошко“, което означава, че той се взема на сериозно и някак си даже институциализирано. Браво на него!
Какво ще кажете да разширим дейността на Рошко, за да е отворено участието за повече хора?
Например можем да превърнем дейността му в образователна – нещо като
„Училището на Рошко“. Как си го представям това нещо? Всеки от нас има различни професии, хобита, интереси, увлечения, страсти пагубни и градивни. Например някои са добри във фотографията, други готвят отлично, трети обичат цветята, а четвърти са луди по спорта (не съм аз!), пети са лекари, шести са учители, седми са банкери и едно безкрайно т.н. При добро желание от ваша страна всяка една от тези дейности може да се представи като урок/уроче до две-три странички, популярен стил, с някоя и друга картинка, която да илюстрира дейността и - готово!
Да си представим, че аз обичам фотографията – накратко в рамките на две-три странички се вживейте в ролята на учител по фотография, ама не скучен и досаден учител, и представете фотографията за детското мозъче и съзнание. Какво от тази дейност би му било интересно на детето, някои факти, снимки и т.н. Урокът е готов. Да не забравяме, че проектът е за деца, но те са на различни възрасти.
Моля, напишете какво мислите по въпроса! И най-важното търсят се кандидати – реални и със сериозни намерения, хора, които могат да спазват срокове, за да не спира потокът. Нека да направим един примерен списък с желаещи коя точно дейност биха искали да представят. Може примерно по един човек на месец да е, да не са по двама, за да не се изнервяме и подканяме постоянно. Проектът е безсрочен, така че на всеки ще му дойде редът. Обещавам и аз да напиша нещо, някъде към края на годината.
В училището на Рошко могат да участват всички, без значение на каква възраст сте, полът не ни интересува, не е важно и дали вече сте родители, или се стремите да станете такива.
От политика, управление на държавата и злободневие е повече от ясно, че всички сме спецове. Моля, участвайте в нещо красиво! Това е вашият шанс!
Координатор на проекта за Рошко е Маги – magi_st.
Поздрави!
февруари - Руми - ски - изпратено
март - 47 Smiles - Перу
април - Dodich - небесни тела
май- Stoeka - азбука
юни - Руми - тенис
юли - маги_ст-Белоградчишки скали и Магурата
август - 47 Smiles - български народни танци и носии
септември - нимика - хляба
октомври - Руми - футбол
ноември - blue_sky - музика
декември - Далинда - чудесата на Коледа