Мила Фуси,
ти си една прекрасна и възвишена душа!!! Поздравления, едно доказателство, пример, как можеш да останеш "красив" дори и минавайки през "ада", използван в метафоричен смисъл, защото, сигурна съм, никой от нас не може да си представи в действителност какъв ужас е там и дано не му се налага. Много си изстрадала, но това, което пишеш, че си се примирила с Божията воля да нямаш свои деца и да опиташ да потърсиш своето бебче в дом, но отново си "ударила на камък", повярвай ми, не е дело на Господ. Това си е чисто и просто дяволска работа и по-скоро - човешка, на хора, продали душите си, както и Мари беше написала нещо в този смисъл - за пари (в случая, тъй като парите не са единственото мотив/причина за продажба на душата). Понякога Бог допуска да се случат такива неща - лоши неща, твърде гнусни неща, защо? Защото ни е била дадена свободна воля - да изберем - как да живеем, какво да вършим, при кого да отиде душата ни някой ден. Та затова - беззаконието, на което си станала свидетел е последствие от един такъв (няколко такива) съзнателни човешки избора. Ето ти и резултата. Не ме изумява, че дори и деца се продават за пари. Парите са велико средство в земния живот - възможност да живееш достойно, красиво (във всеки един смисъл) и да твориш добро, но и възможност да си купиш всичко, що е материално и може да се купи/продаде, да загубиш представа за истинските ценности в живота и като краен резултат - да си продадеш душата, не случайно те са най-коварното изпитание житейско, защото са "измамни", променят те преди да си усетил и хоп - станал си техен роб и вече не ти тях владееш и използваш като средство, а те - теб, подчиняват те на себе си и си дотам!!! Отдавна е ясно, че няма нищичко на този свят, което да има материално изражение, да можеш да го видиш и пипнеш и което същевременно да не можеш да си купиш с пари, всички такива неща (вещи, хора) са стока, могат да се купуват и продават за пари или за много пари(не случайно казвам вещи/хора, защото чувства, състояния, неподвалстни на човешкото влияние - здраве, например, не се купуват и продават в този смисъл, но това е друга тема)!!!Да се прави търговия с всичко що може да бъде продадено - това е човешко изобретение и затова не ме изумява, че си попаднала в такава ситуация. Няколко коментара относно хората - дори и да ги съдиш, незнам какво ще постигнеш, истинският съд за такъв тип хора ще бъде не на земята, защото тук - дори и да ги осъдиш, ще бъде само за част от щетите, нанесли на човечеството, а и докато има хора, готови да купуват такъв тип "услуа", ще има и такива, които да я продават. Така че ти реши как да постъпиш. Много ми хареса нещо, което си написала и ще си позволя да те цитирам:
Много съм си блъскала главата по тези въпроси и знаеш ли какво мисля сега. Мисля си, че когато човек минава през големи изпитания, точно на финала, когато вече си изморен и до безкрайност изтощен, се появяват последни провокации и изкушения. Трябва точно тогава да устискаш и да издържиш, защото историята, за която разказах малко си сделка с дявола....
А в този тип сделки винаги има уловки.
Това е точно така!!!Защото всички хора сме най-податливи на съблазни, когато сме отчаяни, не случайно главната "цел" на дявола е да доведе човека до отчаяние, защото тогава е най-лесна негова плячка. Чувстваме се в общи линии така: отхвърлени отвсякъде, Господ, ако изобщо вярваме, че го има, ни е обърнал гръб, сами сме срещу целия свят, който е пропит със зло, смрад, корупция, струва ли си да се борим срещу това....мога да продължа характеристиката на състоянието на нас хората в моменти на отчаяние, но и без това стана твърде дълго. Общата идея е - лесна плячка за злото сме. Според мен, много добре си се ориентирала - естествено е, че светът не можем да го спасим и направим "розов", не е по силите ни, важното е - да не ставаме част от неговата мерзост, поне ние да устоим, а за другите - можем само да се молим да ни посушат, разберат, последват евентуално, както и да се надяваме, че един ден ще осъзнаят и ще се разкаят и ще отворят сърцата и душите си за светлината, затова никога докато дишаме още не е късно. Това е моето мнение. Искрено се надявам да устоиш на изкушенеито, ще се моля за теб. Сигурна съм, че Бог ще те дари с детенце по един или друг начин, само не се отчайвай