Миличка, изобщо не си ме отвратила.
Точно за това си говорихме вчера с мама. Има две хипотези, в които човек би прибягнал до подобни „услуги“. Първо, ако човек е така устроен - т.е. смята, че всичко на този свят се „урежда“, че нещата стават единствено с далаверка, измамка, нещо така, покрай закона..... Вторият случай е, ако някой е на дъното на отчаянието, тогава вероятно би опитал всичко.
Искам дебело да подчертая, че не осъждам никого! Абсолютно разбирам болката, отчаянието, безнадеждността, всичко. Всяко едно от пишещите и четящи момичета тук добре познава тези състояния. Няма значение дали си на 25 или на 42, еднакво боли уверявам те, отчаянието е еднакво дълбоко, надеждата еднакво разбита.
Много съм си блъскала главата по тези въпроси и знаеш ли какво мисля сега. Мисля си, че когато човек минава през големи изпитания, точно на финала, когато вече си изморен и до безкрайност изтощен, се появяват последни провокации и изкушения. Трябва точно тогава да устискаш и да издържиш, защото историята, за която разказах малко си сделка с дявола....
А в този тип сделки винаги има уловки. А тук рисковете са огромни.... ако искаш мога да ти ги изброя. Само мога да ти кажа, че за подобно нещо се лежи в затвора.
Мила, моля те стегни се (то виж кой ти го казва де, ама....)!
Убедена съм, че не си опитала всичко. Като начало, кажи ми подала ли си документи, в държавната агенция за закрила на детето. Ако да – колко време мина? Ако не – какво чакаш? Ако не си подала документи – готова съм да ти помогна с каквото кажеш. Ще ти попълня документите, ще ти кажа къде да си направиш изследванията – всичко.
И накрая, моля те, не искай от мен да те свържа с тези хора. Не мога да направя такова нещо! Мисля, че това е търговия с деца, която нямам сили да подкрепя по какъвто и да е начин. Не осъждам по никакъв начин отчаяните хора, които биха направили всичко за да имат свое дете. Не давам оценки, не махам поучително с пръст. Просто аз, на този етап, не мога да дам на тези хора нови жертви/клиенти.
Моля те, помисли отново, опитай легалния вариант. Ще ти помогна с каквото мога
Прегръщам те.