А защо трябвало да присъства, защото трябвало да впишат промяната в акта ми за раждане....
A ся де и защо в акта ти за раждане трябва да се вписва тази промяна? Само защото си сменяш фамилията с дело в съда, а не с подписа в гражданското ли? И къде е логиката, ако мога да попитам?
Аз когато се омъжих, взех фамилията на съпруга си, което разбира се - не е довело до "корекции" в акта ми за раждане. Когато се развеждахме, реших да си запазя неговата фамилия и пак не са ми пипали акта за раждане, седи си така с моминската ми фамилия въпросния...
Не се съмнявам, че е така както го казваш
Смайли, просто се облещих, защото не намирам никаква логика да е такава процедурта, а и както казваш...що народ, ресурс и време се хаби за нещо толкова елементарно - не е истина просто!
Щото аз не виждам разлика особена, да пожелая да взема на мъжа си фамилията в деня на сватбата ни и това да стане с едно подписче в гражданското и в това да взема такова решение по някое време след сватбата и да не може да стане по аналогичен начин, ами дела и глупости...После се чудим що КПД-то на всичко в държавата клони към минус безкрайност.
И не на последно място, при твоя казус (като пожелавам да сте си заедно и щастливо семейство до гроб разбира се)....сега с тази корекция в акта ти за раждане и вписване ТАМ на неговата фамилия като "твоя" рождена едва ли не.... Ако все пак решиш да се развеждаш някой ден и да си връщаш моминската фамилия какво следва? При развод на какъв документ ще се позовеш ти тогава, че някога си си се казвала еди как си, ако в акта ти за раждане дори пише друго? Пак ли специално дело и за това ще трябва?