ДАЛИНДА, ти май забравяш за коя държава говорим
Поради факта, че аз и бившият ми съпруг
не изразходвахме държавен ресурс за развода си, а съдът изразходи 4 мин., за да изчете предварително изготвеното споразумение по развода (от платените от нас адвокати)...ти да видиш съдебни таксииии
Ма за...каквото ти душа иска. Споразумяваме се, че имот Х отива при него - бам 3% върху оценката му от данъчните (160 000лв. за апартамента само) и още три страници така.... Айде да кажеш - бива това, ще вписват наново собственост по съответни архиви, занимавка, служители...да го приема.
Обаче данакът върху РАЗМЕРА на договорената издръжка за детето ни, договорен между нас двамката бе...не сме занимавали някой с това, да влага труд, да прави разходи - неее. Седнахме и се разбрахме за сумата (немалка). И там май 6% беше (не помня вече). Това по каква логика?!
Облагаш с данък хора, които въпреки, че се разделят - правят го споко, цивилизовано, без да занимават съда, с адекватни договорки относно бъдещето на детето, което се е родило в този брак и затова - данък, такса, процент върху всичко това. Няколко хилядарки беше финалната сметка.
Същият този съд, ако бившият ми съпруг се беше самоувулнил и се бяхме съдили 5 години - щеше да ми присъди 100 кинта издръжка за сина ми. Макс. Такава е "държавната подкрепа" за всякако отговорно поведение у нас, по всякакъв повод - дране!
Иначе..ник'ви ги няма, за нищо.