0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля за мнение /задържан фоликул/
« -: Юли 05, 2006, 08:11:36 am »
наскоро бях на гинеколог и той ми каза,че единия ми яйчник е-задържан фоликул,но не обясни какво значи това,някой от вас знае ли?може ли повече разяснения
« Последна редакция: Юли 05, 2006, 08:15:29 am от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: моля за мнение /задържан фоликул/
« Отговор #1 -: Юли 05, 2006, 08:15:02 am »
Означава, че имаш фоликул над 10 мм на яйчника в началото на цикъла, който е останал от предния цикъл. Обикновено лекарите изписват противозачатъчни.
« Отговор #2 -: Юли 05, 2006, 08:25:24 am »
да той ми изписа защото и ми закъснаваше но аз не ги пих понеже малко след това ми дойде,а опасно ли е като цяло това нещо?понеже основните съмнения бяха за бременност
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Юли 05, 2006, 08:27:41 am »
Отиди на третия ден от цикъла да се види дали още е там или се е спукал.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #4 -: Юли 05, 2006, 08:58:01 am »
Всяка жена може да задържи фоликул. Задържан фоликул означава, че той си е разстял, но не е настъпила овулация и не се е спукал и отделил яйцеклетката. На задържания фоликул още му се казва и функционална киста - такава, която се появява при нарушение на функциите на яйчника през менструалния цикъл.
Когато е единичен случай не се лекува, като се предполага , че с МЦ ще се изчисти.
При функционални кисти се прави: 1. Преглед с УЗИ в началото на следващия МЦ, хормони от 3-5 ден, както и 7 ден след регистрирана овулация на прогестерон. Между другото е хубаво да се направят и три последователни  фоликуметрии за да се види как реагират яйчниците и дали задържането на фоликул е било еднократно, или не.
*

вани

« Отговор #5 -: Април 21, 2007, 11:19:58 am »
А когато задържания фоликул е задържан от 8 месеца.......все с размери 8-16мм...какво се прави с него....
*
« Отговор #6 -: Април 21, 2007, 11:37:03 am »
Отива се на лекар!
*

ванина

« Отговор #7 -: Април 21, 2007, 11:45:43 am »
Мими, лошото е, че док ни най - малко се притеснява от този задържан фоликул....имало такива, персистиращи, които си стоят там....лошото е, че започваме да се подготвяме за инвитро....това е, което най - много ме притеснява...
*
« Отговор #8 -: Април 21, 2007, 13:34:55 pm »
Е тогава го смени, като не си сигурна с него.Щом сега се подготвяш, отиди на консултация при друг специалист.