Здравейте момичета,
Да споделя и аз нещо по тази тема, макар че виждам, че никой не е писал по нея от доста време.
И аз се чувствам дискомфортно от отношението в АРТ клиниките. Независимо, че имаш записан час висиш по 2-3 часа, за да минеш през кабинета. Междувременно, хора, които просто "наминават" и се задържат пред кабинета по 15 мин и са без час, минават преди мен. Другото, което е изнервящо за мен е, че за пореден път ми обясняват общи неща за женската анатомия и как би трябвало да става забременяването, което общо взето няма жена, която да е стигнала до репродуктивна клиника и да не е наясно с това, а като зададеш по-конкретни въпроси във връзка с това защо е необходимо едно изследване е или какви са подготвителните стъпки претупват нещата и не казват важни неща, които после научавам от интернет. Докато съм в кабинета не ме изслушват внимателно и да се занимаят само с мен в момента, а междувременно влизат и излизат хора от екипа, мери се кръвно на бременни пред вратата и се коментира тяхното състояние с гинеколога и се създава напрежение и суетня, свързана с други пациенти на клиниката, което отклонява вниманието на му от моите въпроси и състояние. Накрая, когато запитвам на регистратурата дали ще получа амболаторен лист от проведения преглед ми се казва, че ако искам такъв трябва изрично да поискам да ми се подготви такъв. Странно при положение, че досега и в частни и в държавни болници никога не ми се е налагало изрично да поискам нещо, което така или иначе са длъжни да ми дадат. Не стига, че плащаме такива космически суми за внимането на тези лекари, ами накрая не го и получаваме.