Смайлс, не познах, че са българи хората. Не знам по какво трябва да си личи.
Мъжът ми говори приличен български. Е, философско есе не може да напише, но за ежедневните неща се оправя сам. Веднъж беше тук четири-пет дена на Рила само с единия си син и се беше справил, де. Той много разбира благодарение на руския (учил го е 10 г. в у-ще, въпреки че няма да казвам преди колко много години е било това).
Като сте рекли, да продължа да досаждам на гръцка тема. Вчера бях в супермаркета. Повечето неща ми се видяха по-скъпи от България, но прахът за пране Ариел беше на промоция и се чудя дали има смисъл да занеса една огромна кутия на майка ми.
Искахме днес да ходим до Солун с ферибота, но българите вчера казаха, че днес щял да бъде най-горещият ден през юли (40 градуса). Вчера на слънце в 18,30 ч. си беше 41.2 градуса. Казах на мъжа ми, че първо ще ядем сладолед и после ще се къпем. Във водата не се усеща жегата, въпреки че човек трябва да има шапка и очила. Най-гадно е, като се заприбираме за вкъщи, около 7 минути нормално ходене, ама със София стават 20 и направо се изпържвам в собствен сос.
Децата откриха местната цаца и сега трябва да поръчвам на всеки по една порция. Иначе малката съществува само на маслини, краставици, кисело мляко и плодове. И после няма какво да се чудя, че няма 12 кила на почти 3 г.