Зайо, интернетът като цяло е добър. Е, случва се рядко да е по-слаб, но аз не вися през цялото време (само когато децата спят). И аз четох отзиви, че бил лош, за нищо не ставал. Но при нас няма такова нещо. Мисля, че сме 15 апартамента с един wlan. А на апартамент не знам по колко човека го ползват. Ние сме двама и всеки е със собствен ай пад.
Нимика, работим и двамата, аз само три дена в седмицата, но когато работя, просто не съм си у дома и мъжът ми се грижи изцяло за децата (и ходи на работа). Нашата градина затваря е пет. Човек няма избор. До 17.30-18 ч. са си у дома (когато аз съм там, и по-рано) и после се приготвя нещо бързо за вечеря. В 19-19.15 са във ваната. И така.
Сигурно държа рекорда за най-ранно лягане на деца. Но все пак само аз съм женена за германец. Там е ред и дисциплина. Колкото и да е странно, има си климатични особености. В по-топлите държави децата си лягат по-късно. Разхождат ги, оставят ги да играят, взимат ги със себе си в ресторанта, а също така ги слагат да спят следобяд, защото иначе какво ще ги правят в жегата? Така е и в България, Гърция, Португалия, Испания (Италия вероятно, там нямам преки наблюдения). Хората там са много социални, прекарват много време заедно с приятели или семейството си. В Германия всеки си е в общи линии сам за себе си. През седмицата не може и да става дума за излизане, гости вечер или подобни. Ако изобщо правят такива неща (не твърде често, защото след работа обикновено всеки си се прибира у дома, имам предвид особено хората с деца), то ще е през уикенда. И никога не би им хрумнало да отидат на почивка със семейството дори на най-добрия си приятел. Мъжът ми изобщо не е изключение. В началото на връзката ни имахме доста разногласия по въпроса. Бях му казала или да си помисли, или бях готова дя си тръгна. Не вярвах, че ще размисли. За някои неща и аз сигурно съм се променила за 10 г., откакто съм извън страната.
Събирам отзиви и за Турция, въпреки че моят мъж е убеден, че другото лято ще правим обиколка с каравана. Преди една седмица го чух с половин ухо как обещава на най-добрата ми приятелка от университета да й отидем на гости във Валядолид.