Хайде и аз да се мярна преди дребните да са се събудили. Напоследък не ми остава никакво време за писане, все нещо има да се върши, някой мрънка за носене или пък се опитва да падне от някъде
. Определено стават по-активни малките и моето време намалява с всеки изминал ден.
kati_vm, аз използвах Bio-Oil към края на бременността като редувах с кокосово масло. Стрии нямам, но както и Смайли казва, май си е до кожа. Сега много внимателно разгледах опаковката и никъде не е отбелязано изрично за кърмачките - нито забрана за използване, нито позволение. Виж за бременност изрично пише, че е позволено, даже има и схема за мазане при бременност. Гледах състава, не ми изглежда да има лекарствени препарати, но все пак не съм специлист (ето и линк
https://www.bio-oil.com/bg/product/ingredients). Много е вероятно да не е изследвано за действие при кърмачки и затова да не пише нищо (повечето хранителни добавки са така, не че са вредни, просто не са изследвани). Аз след раждането имах много тежък обрив по цялото тяло с екстри като сърбеж и зачервяване. Продължи месеци и през това време се наложи да се мажа с разни мазила, та по този повод знам, че при кърмене не се мажат гърдите. При мен обрива беше и по тях, но дерматолога изрично ми поясни, че там в никакъв случай не трябва да мажа. Иначе мазилото е доста икономично.
Смайли, и аз съм я набелязала книжката за щастливото дете. Ние минахме през щастливото бебе, не знам колко щастливи са дребните, но поне имахме тактики за успокоение. Накратко книжката надълго и широко разказва за белия шум, повиването, полюшването .. и още имаше, но вече съм забравила. При нас помагаше шума и повиването, направо заспиваха като все едно си им изключил тока. И до днес понякога им пускаме бял шум за заспиване, но вече няма такъв ефект. Явно трябва да прочетем следващата книга. И сподели за Монтесори книжката като я прочетеш. Аз имам доста книжки, предадени от колежка, но още не съм стигнала да започна никоя. Или имам задачки за вършене, или гледам да поспя, че близнаците още похапват нощем и не остава много време за сън. Иначе преди раждането ходих на курс за трениране на успешни родители и тогава ми беше толкова далечно .... Сега се опитвам да прилагам наученото (не че те на 7 месеца разбират кои знае колко, просто аз да си пречупя мисленето), но не ми се получава.
И при моите бебоци на дневен ред са зъбите, едно лигавене и хапане на всичко пада - хора, дрехи, играчки, всичко се хапе и лигави. Давам някаква хомеопатия (изпратиха ми я от Германия, комбинация е на няколко препарата) и ако това не помага, дентинокс. Гледам да не прекалявам с него, че в листовката пише да се използва 2-3 пъти дневно, но ако плачат, просто мажа и така. Като чета Mousyt и Рафаила, ние направо сме си добре.
Хайде, здравички да сте всички, и до скоро.