Това , което мен ме притесни , е дали наистина отстрани погледнато аз и не само аз ,а всички останали родители в подобна ситуация , изглеждаме като " за социалните ".
Не се оправдавам , но детето не е ревало там с часове , а и шума и крясъците на останалите по площадките , колите и музиката , успешно го заглушаваха .
Разбирам жената- според редица статистики бебешкия плач е сред най-дразнещите шумове , сравним със стържене по стъкло и други подобни , а дамата съвсем не беше с интелигентен изказ и маниери , че да ми е съдник .
jam , реакцията на мъжа ми бе,че със същите доводи пък ние може да извикаме полиция , което и ти отбелязваш.
Ясно , че съзнателно не е целяла да го боли или поне предполагам . Макар да има хора с различни реакции , когато са изнервени . В нервността си и изблика й , го стисна силно и вдигна нагоре , и разтресе .Но да оставим нея настрана.
По-скоро въпроса ми клони към размисъл върху това кога е допустими външен , непознат човек да се намеси в комуникацията между родител и дете и как околните възприемат подобни ситуации?
В повечето случаи намесата на непознат или опит да поговори с детето , за мен е неприемлива , защото влошава нещата - имаме си публика за изява .
Свидетел съм била / и при моето дете/, когато се приближава някой и му дава бонбонче , шоколадче или друго лакомство , за да се успокояло . Е , тогава мога и да избеснея вече -защото без мое позволение никой няма право .
Говорейки за гражданска активност и сигнализиране при проблем , кога и как околните да отсеят , че в отношенията има нужда от намеса на подходящите служби . Наскоро и из фейса имаше подобна анкета -кога бихте подали сигнал -ако видите майка да крещи , бие , дърпа детето си , при коя ситуация ?
На шега е ясно - ако е неподходящо облечено за сезона / Боби !/ , но на сериозно.