0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 4
« Отговор #420 -: Август 19, 2015, 14:40:20 pm »
Калия,мисля че грешно се ядосваш на лекарката.Точно с намаляване и увеличаване на дозата след контролите се постига желания резултат.Всеки организъм се влияе различно,но който има проблем с ЩЖ е хубаво да си следи хормоните на жлезата и с оглед на резултата ендокринолог преценява каква доза да се приема.
Аз също съм с Хашимото и селена си го набавям от ядката на бразилския орех по естествен път.
Моя TSH винаги е бил в норма,около 3,но когато решихме че ще си правим бебе и ендокринолога и репродуктивния специалист бяха единодушни че трябва да бъде под 2 за забременяване.И вече доста време така да се каже натъманяваме дозата подходяща за мен.
Сега като се прегледаш не се ядосвай ако пак ти е коригирана дозата,това е правилното.
Как приемаш медикамента точно?Може и да съм питала,но нямам спомен.

*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #421 -: Август 19, 2015, 14:48:08 pm »
Момичета, аз и на кекс не мога да се надявам от днес, затова пратих мъжа да ми купи тортичка. Като че ли съм заслужила де... Дойде ми точно преди 30 мин. Или поне за сега е само зацапване, но с болката и напрежението ниско в корема, ми е съвсем ясно какво ще е след 2-3 часа. Много ми е болно, честно си казвам. Така се надявах. Някак си бях забравила вкуса на разочарованието след като забременях, сега го усетих отново с пълна сила. Не предполагах, че ще ми стане толкова тежко, признавам си. Спомних си как се чувствах и преди да забременея с малкото ми съкровище, хич не ми се иска да се връщам към такива състояния. Извинявайте ако ви развалям деня, но някак имах нужда да извадя това от себе си.
С нови сили - от следващата седмица, какво пък, този път ще бъркаме още по-често кекс в кухнята... :lol:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #422 -: Август 19, 2015, 15:32:54 pm »
Синеочка, за прием след консултация с лекуващия гинеколог говоря. А не защото на съседката примерно й подействали добре. Всеки организъм е различен. А и ако лекарят не знае какво правите, съвсем ще се обърка и е възможно да не може да ви помогне.

« Отговор #423 -: Август 19, 2015, 15:47:23 pm »
Starshine,кофти е това разочарование,но предполагам си забелязала как повечето момичета тук се нахъсваме.Нов цикъл,нов месец,нов шанс.
При нас имаше обстоятелства които малко ни отклониха от бебеправенето,но сега кекс в повече ще ни се отрази екстра.Препоръчвам и на вас така като мине МЦ.Тук обсъждахме наскоро за правенето на кекс честичко.

Браво че не си се сломила много,сега ти е олекнало,затова сме тук...
Настрой се за много и хубав кекс след Ц.

:bighug:

*
« Отговор #424 -: Август 19, 2015, 16:40:09 pm »

Т.е.трябва да се открие причината,за да започнат яйчниците да функционират отново.Иначе пише,че според лекарите яйчниковия запас никога не може да се реализира целия през живота ни,т.е. ние си имаме Я до последно.Правени били екс ерименти с мишки,на които са им присаждани такива изчерпани яйчници,които започвали след време да действат нормално.Т.е. набляга се,че ИЯР не причина,а симптом на някакъв друг проблем в тялото.Това било и обяснението за случаите,когато АМХ се променя въввремето въпреки че се смята за константа. Така че надежда има,този АМХ още не е изучен достатъчно,отказвам да го приема като присъда  :x

Ех, колко се опитвах да те убедя в това на лични... :) радвам се, че си намерила тази инфо :) ИЯР преди 45г означава, че по някакъв начин (чрез мисъл, енергия, обкръжение, храна, емоция, обстановка, стрес) сме нарушили баланса на организма и той е спрял да функционира "правилно". И това е индивидуално за всеки. Едни харесват рок музика, други класическа. Едни ядат домат за здраве, у други домата предизвиква inflamation. Едни се разсмиват от тъпи ситуации, други пък се стресират от неадекватност и т.н. Всяко нещо, което внасяме в живота си, ни оказва въздействие :)

А за вярването в билки, ензими, диети, акупунктура, хомеопатия, религия и др. всеки избира в какво да вярва, НО само след дълго и информативно проучване. Ако нито сме проучвали, нито чели, е малко несериозно да имаме отношение. Аз също не вярвам във всичко, но пък съм наясно и с това, че едно време Галилей като е казал, че Земята е кръгла, никой НЕ е вярвал и са го мислели за луд.

В този ред на мисли, ако на някой му се чете Тесла и реши да повярва в теорията му за енергията и вселената, силно го препоръчвам :) Хем, ще се оттървем от негативизъм, хем, ще "открием" и още един начин да "лекуваме" тялото и душата си.

Хубав ден на всички и много приятни и позитивни мисли и емоции ви пожелавам.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #425 -: Август 19, 2015, 17:09:38 pm »
Дългоочаквания резултат който много ме задоволява:

TSH-1.040    реф. граници 0.27-4.20
FT4-16.20     реф. граници 12.00-22.00

Щастливаааа :balk_46:

« Отговор #426 -: Август 19, 2015, 17:16:29 pm »
Браво, Дали за хубавите резултати  :P

Калия, ще го върнете в граници това TSH.

Starshine, аз обратно на теб. Калила съм се с толкова отрицателни тестове и толкова нечакани МЦ, че сега не се впечатлявам толкова, колкото едно време.

Дано Vilia пише как е и дано всичко е наред!

И аз чакам О. Днес тестът ми е положителен. Ще видим и БТ как ще се държи. Тази вечер дано да успеем с кекса.
« Последна редакция: Август 19, 2015, 17:19:57 pm от 47 Smiles »
« Отговор #427 -: Август 19, 2015, 17:18:04 pm »
Калия ти селен взимаш ли за щитовидната? Аз го пия и много добре ми действа,но съм с хашимото и не знам на теб дали ще ти помогне.Моя ТСХ никога не е бил толкова висок или поне не съм го засичала.Меря го на 2-3 месеца.
И аз съм с Хашимото. Не пия селен, но днес доки го спомена и утре като се видя с нея ще го обсъдим.
Калия,мисля че грешно се ядосваш на лекарката.Точно с намаляване и увеличаване на дозата след контролите се постига желания резултат.Всеки организъм се влияе различно,но който има проблем с ЩЖ е хубаво да си следи хормоните на жлезата и с оглед на резултата ендокринолог преценява каква доза да се приема.
Аз също съм с Хашимото и селена си го набавям от ядката на бразилския орех по естествен път.
Моя TSH винаги е бил в норма,около 3,но когато решихме че ще си правим бебе и ендокринолога и репродуктивния специалист бяха единодушни че трябва да бъде под 2 за забременяване.И вече доста време така да се каже натъманяваме дозата подходяща за мен.
Сега като се прегледаш не се ядосвай ако пак ти е коригирана дозата,това е правилното.
Как приемаш медикамента точно?Може и да съм питала,но нямам спомен.
Знам, че минава доста време докато се натамъни дозата, но мина една година и аз съм отново в началното си състояние. Повярвай, има защо да и се ядосвам, но ако седна да пиша, няма да ми стигне един ден :( Пия Еутирокс, започнахме от 0.25, стигнах до 100 мг, когато падна на 0.96 ТСХ-то, намалих на 0.75мг. Пия го задължително на гладно, с малко вода и половин час, доста често и повече не ям и не пия нищо. До тук добре, обаче! Аз съм с фамилна обремененост за диабет, захарта ми от доста време е на горна граница. Уж щяхме да изследваме инсулин, ама...някой ден...общо взето никакви мерки. Днес вече не издържах. Казах, че нещата не могат да продължават така и че ми е писнало да стрелям на сляпо без да знам състоянието си. Добре, че на своя глава реших да отложа приема на Клостилбегита, щеше да бъде абсолютно безрезултатно и с кой знае какви последици. Е, в крайна сметка ще правим ядрено магнитен резонанс (май хипофиза ли каза? Бях в паника и не можах да запомня точно), имам разни обезпокояващи симптомчета, които трябва да се диагностицират (например соления вкус в устата денонощно и от около 10 месеца и още куп други, за които не съм ви споменавала). Ще правим най-накрая изследване за ИР, и ТПО антитела (каквото и да значи това). От там нататък всичко останало-полови хормони и каквото е нужно. Хубавата новина е, че според еднокриноложката, дори да съм в началото на критическа, нещата са обратими и ще може пак да си имам и овулация и да си бременея, и да запазим лелката възможно най-дълго, че и тя като си иде завинаги става друго лошо :(
Започвам битката и смятам да я спечеля!
Явно няма смисъл да се надявам скоро на О, ще си кексим за тонус ;)
« Отговор #428 -: Август 19, 2015, 17:34:52 pm »
Смайли,благодаря ти.

Калия,ще ти пиша на ЛС или тук в темата,но по-късно,че след малко приключва раб.време.

Всъщност,във фейса те намерих и май пратих покана,дали си ме приела незнам.

*
« Отговор #429 -: Август 19, 2015, 17:45:08 pm »
Днес, гледам да не пиша много, че съм криволяшник. Трудно се понасям. Хах.
Далинда, чудесни новини. Айдеее и бебето скоро да става. Нали знаеш, как след лошото, идва доброто. Време е вече за хубави новини! :jump12: :party:
Кали, може пък именно това ти е трябвало, за да задействате по-сериозно нещата. Ще видиш, че всичко се нарежда по най-добрия възможен начин, дори когато ти се вижда, че положението е ужасно!
Блу, разбира се съгласна съм с теб, че лекуващият лекар трябва да бъде запознат, иначе какъв е смисълът?
Смайли, кекс в банятаааа. На мен той ми е от любимите  :oops:
И аз се надявам Вилия да е добре.
Маки, много мога да говоря на тази тема. Не знам дали си чувала за цветотерапията? Ето една интересна статия по въпроса http://www.zaednoo.com/holistichni-metodi/terapii/-tzvetoterapiya
http://bg.bioptron.com/?m=447
« Последна редакция: Август 19, 2015, 17:50:15 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #430 -: Август 19, 2015, 19:12:53 pm »
Кали, може пък именно това ти е трябвало, за да задействате по-сериозно нещата. Ще видиш, че всичко се нарежда по най-добрия възможен начин, дори когато ти се вижда, че положението е ужасно!
Синеочка, съвършено си права! Сега изчетох сума ти неща за тази хипофиза и даже не съм предполагала, че всъщност нейното състояние може да даде отговор на въпросите ми. Няма да се вкарвам във филми сега, че много съм добра в поставянето на диагнози. За това и няма да чета повече по темата. Това, което разбрах е, че тя ,,дирижира" всички хормони. Някой правил ли си е ЯмР? Плашещо ми звучи малко. Освен това разбрах, че е много важно къде ще се прави и кой ще го разчита. Препоръчаха ми Русе, ама коя клиника...идея си нямам.
ДАЛИНДА, много са ти хубави резултатите, браво! Чакам да пишеш :)
*
« Отговор #431 -: Август 19, 2015, 19:24:31 pm »
maki разбирам те ама кажи какво не правя както трябва,не мога да намеря едно нещо за което да се хвана.Нито храненето ми е нездравословно,нито някакви пороци имам,даже кафе не пия,нямам семейни проблеми - с моя мъж за 7 години дали и един път сме се скарали.Не мога да намеря какво да променя,че нещата да тръгнат.Освен да си сменя на 180 градуса начина на живот,може пък да има по-голяма полза.Като почна да се прибирам с песен и заплетена крачка вечер ще казвам на моя,че го правя в името на общото благо  :lol:
Калия селена е много полезен за ЩЖ,коментирай с док и го започвай.За хипофизата - не се панирай докато не видите нещата на ЯМ.Иначе аз бих ти препоръчала София,имам пресни наблюдения.С баща ми преди месец имахме точно същия проблем,там го оперираха и мисля,че са доста добри лекарите.

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #432 -: Август 19, 2015, 19:39:06 pm »
Проф. Мермерски е категоричен – безплодието е лечимо с народни рецепти

В България според статистиката около 300 000 семейни двойки имат този проблем. За нашата малка държава е много. Проф. Мермерски е наясно, че има различни причини за безплодието. Жената има свой биологичен часовник и колкото възрастта напредва, то вероятността да роди – спада. След 35 години има рязко спадане в способността на жената да зачене.

безплодието
Ето 2 ценни рецепти за справяне с безплодието.
Нередовните интимни контакти също пречат на жената да има дете. Някои болест – най-вече полови – водят до безплодие. При мъжете проблемът се свежда до качеството и подвижността на сперматозоидите.

Проф. Мермерски не отрича официалната медицина, но е категоричен, че има народни рецепти за справяне с безплодието.

Една от най-добрите рецепти е на Петър Димков за справяне с безплодие, която е помогнала на много жени да имат свое дете.

Един от начините за справяне с безплодието е ленено семе. Трябва да имате прясно ленено семе и да го запечете в тиганче. То пръска, защото съдържа масло. Трябва да стане по-кафяво.

Приема се по 1 чаена лъжичка по 3 пъти дневно преди хранене.После се пие чаша вода със стайна температура.

Друга изпробвана народна рецепта, която препоръчва проф. Мермерски, е тази.

Вземате по равни части овес, жито,царевица и ръж. Смилате ги и в 1,5 литра вряща вода слагате 6 супени лъжици от смляното брашно. Сваля се и се оставя да изстине малко, но още топло се минава през марля. Това е дозата за 1 ден.

И за двете народни рецепти – от 2 до 4 месеца се правят и се забременява.

« Отговор #433 -: Август 19, 2015, 19:53:05 pm »
Кали,разбирам вече защо си ядосана на лекарката,и може би с право.За съжаление понякога се налага ние да ръчкаме лекарите да ни лекуват,въпроса е да попаднеш на добър специалист,аз също първоначално не бях,но сега вече съм и твърдя че лечението ми е адекватно.
Аз съм правила ЯМР преди 2 месеца точно по същия повод.При едно от изследванията имах завишен Пролактин,от там разговаряйки с лекари и веднага си платих един резонанс.Назад в темата бях описала подробно всичко това.Не се плаши,ако имаш възможност,направи си ЯМР.
При мен се оказа "микроаденом на хипофизата",заради него ми бе завишен Пролактина,но беше малко над горна граница.Последва лечение и точната доза и сега съм вече ок,както е видно от резултата днес.Писах тук ако може да послужи и на други момичета като информация.
Аз също вече си отговорих на много питанки които имах относно състоянието ми.
Не се притеснявай,направиш ли нужното и на теб ще ти се проясни.Сега е необходимо да свалиш ТСХ-то.На каква доза си в момента?Увеличиха ли я?Ти го приемаш по най-правилния начин,и аз така го пия,това е важно.Жалко че не си от София,веднага те завеждам при мойта лекарка,уникална е като специалист.

Май те открих,ще видим дали този кокер е твоя :balk_70:

*
« Отговор #434 -: Август 19, 2015, 20:41:41 pm »
Проф. Мермерски е категоричен – безплодието е лечимо с народни рецепти

Проф. Мермерски не отрича официалната медицина, но е категоричен, че има народни рецепти за справяне с безплодието.

Една от най-добрите рецепти е на Петър Димков за справяне с безплодие, която е помогнала на много жени да имат свое дете.

Един от начините за справяне с безплодието е ленено семе...

Друга изпробвана народна рецепта, която препоръчва проф. Мермерски, е тази.

И за двете народни рецепти – от 2 до 4 месеца се правят и се забременява.

Значи стига да метне някой титлата "професор" пред името, се подразбира, че каквото каже тази особа, ще да е вярно. Това е голяма заблуда.

Друга заблуда е, че "много двойки", "много жени" и "справяне с безплодието" са толкова общи, непремерени и неуточнени определения, та просто няма как да не звучат правдоподобно. Колко? В какъв период от време? След колко време опити? Какво безплодие - коя му е причината? Със запушени тръби и след трийсет години на ленено семе и жито няма да се забременее спонтанно.

В медицината изследванията, прегледите, разчитането резултатите и лечението отнемат време, пари и енергия. Хората днес имат елементарни познания, за да разберат неприятни новини, обявени от лекар специалист. Когато обаче нямат време, пари, енергия или търпение за медицина, хората се обръщат към митовете и легендите като бабините деветини, описани горе. Този професор може и да не е казвал или писал такива работи, но те са перефразирани от негово име, без посочен източник.

За жалост в обществата, където науката, техниката и икономиката стагнират, хората обедняват и се фанатизират. Губят вяра в институциите, медицината и специалистите, и се уповават на митични и мистични полуистини и откровени лъжи. И стават лесни жертви на шарлатани. Не ставайте жертви на собствените си страхове. Търсете добри лекари и не се самолекувайте.
« Последна редакция: Август 19, 2015, 20:53:41 pm от цигу »
*
« Отговор #435 -: Август 19, 2015, 21:07:09 pm »
аз от ленено семе мисля,че си докарах част от проблемите.Лененото семе съдържа фитоестрогени и те могат да нарушат хормоналния баланс при иначе здрав човек.Мисля,че в лененото масло ги няма или поне не са такова количество.Абе не помня каква беше разликата между семе и масло,но маслото е за предпочитане.Сега пия ленено масло,но само първата половина на цикъла. Иначе по едно време сериозно наблягах на суровото ленено семе - перфектна комбинация с домашни палачинки,шоколад и банан  :D
Този Мермерски напоследък много го спрягат навсякъде и е спец по какви ли не болежки.Явно и в репродуктивната сфера има мнение  :P

Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
« Отговор #436 -: Август 19, 2015, 21:35:58 pm »
Момичета имам болки в корема ниско,от време на време ме придърпва и получавам бодежи в яйчника дето видяха жълтото тяло,също и ме стяга кръста,какво да взема да пия,страх ме е да взимам каквото и да било...

« Отговор #437 -: Август 19, 2015, 21:54:31 pm »
Но-шпа. Ако болката е нетърпима, изпий две на веднъж. Друго недей, за всеки случай!
*

Starshine

• 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
« Отговор #438 -: Август 19, 2015, 22:57:51 pm »

Значи стига да метне някой титлата "професор" пред името, се подразбира, че каквото каже тази особа, ще да е вярно. Това е голяма заблуда.

Друга заблуда е, че "много двойки", "много жени" и "справяне с безплодието" са толкова общи, непремерени и неуточнени определения, та просто няма как да не звучат правдоподобно. Колко? В какъв период от време? След колко време опити? Какво безплодие - коя му е причината? Със запушени тръби и след трийсет години на ленено семе и жито няма да се забременее спонтанно.

В медицината изследванията, прегледите, разчитането резултатите и лечението отнемат време, пари и енергия. Хората днес имат елементарни познания, за да разберат неприятни новини, обявени от лекар специалист. Когато обаче нямат време, пари, енергия или търпение за медицина, хората се обръщат към митовете и легендите като бабините деветини, описани горе. Този професор може и да не е казвал или писал такива работи, но те са перефразирани от негово име, без посочен източник.

За жалост в обществата, където науката, техниката и икономиката стагнират, хората обедняват и се фанатизират. Губят вяра в институциите, медицината и специалистите, и се уповават на митични и мистични полуистини и откровени лъжи. И стават лесни жертви на шарлатани. Не ставайте жертви на собствените си страхове. Търсете добри лекари и не се самолекувайте.
:good_post:

Quiet people have the loudest minds.
*
« Отговор #439 -: Август 19, 2015, 23:14:16 pm »
цигу благодаря за включването, както винаги си "точно в целта"!

Да добавя, ние не сме лекари и като цяло не тряба да си самоназначаваме лекарства във форума след подобни постове:
"Момичета имам болки в корема ниско,от време на време ме придърпва и получавам бодежи в яйчника дето видяха жълтото тяло,също и ме стяга кръста,какво да взема да пия,страх ме е да взимам каквото и да било..."
Калия това не е адресирано към теб директно, просто е възможно, недай си Боже, да е много сериозно състояние, което ние няма как да определим просто по постове.

Детенце Въпреки, че явно си тотален социопат и не си разбрала хилядите намеци и коментари, моля те, ако имаш болки в корема и те стяга кръста, отиди в болница където наистина могат да ти помогнат, а недей да пишеш във форума...С най-добро ти казвам, че ние не сме лекари, а вземи и се довери на всичките "най-добри специялисти в Бургас" с които се изтъкваш постоянно и ти пожелавам успех!!
« Последна редакция: Август 19, 2015, 23:37:42 pm от Krisi08 »