Привет,
Пускам тази тема с ясното съзнание, че пътят и изборът в дадена ситуация почти никога не е само един - колкото хора, толкова и различни решения би могло да има.
Та, конкретно:
Борим се за второ дете. Малко преди старта на първата процедура (за второ дете) поради множество стресови ситуации и напрежение при мен се отключи паническо разстройство (няма да навлизам в подробности, който е минал през това ще ме разбере). Та, отложихме процедурата, овладяхме положението с медикаменти и след около 8 месеца решихме, че е време да стартираме. Аз бях категорична, че ще спирам лекарствата (разбира се по схема и под лекарски контрол). Така и направихме, стартирахме "на чисто". За съжаление процедурата се оказа неуспешна. Поне замразихме 2 ембриона на 5-ти ден. Неприятното в случая обаче, е че симптомите започнаха да се завръщат макар и не със силата, с която започнаха. Това ме отведе отново в лекарския кабинет. Докторът ми предложи да опитаме още 6мес. прием на антидепресанта и тогава да опитаме със замразения трансфер, другото предложение беше - да си пия антидепресанта и по време на евентуална бременност. На мен обаче нито единият вариант не ми се стори приемлив. Бих искала да съм във възможно най-добро/адекватно здравословно състояние при евентуална бременност, а пък пиенето на антидепресант по време на бременност ми се струва още по-неприемливо (когато става въпрос за избор, разбира се). Та с доктора стигнахме до извода, че трябва да минат минимум 2г. без паника и тогава да задвижим нещата. Е, да ама аз съм на 39г. пък... Абе, голямо мислене му хвърлихме, но държа дебело да подчертая, че състоянието ми беше доста сериозно и дори постоях 1 седмица в болница (заради паническото разстройство).
Много ще бъда благодарна ако някой минал по моя път (или подобен) сподели опит.
Все още ме гложди дали съм взела правилното решение... И двамата с мъжа ми много искаме да имаме още едно дете.