0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #240 -: Октомври 21, 2015, 16:22:00 pm »
Така ли аз незнаех че се спира магнезия по рано! Ми аз утре съм на тонове,и ще се видя с лекаря и ще го попитам кога трябва да спра всичко което пия:-)
*
« Отговор #241 -: Октомври 21, 2015, 17:30:44 pm »
Весита, и от мен стиснати палци всичко да е наред!  :)
wild cat, честито сини гащи!  :bori_004: малко за баланс, че в тази темичка преобладават момиченцата  :lol:
м-и, доста силна доза магнезий пиеш, а аз си мислех, че аз пия силна доза, аз пия също Биолектра, но 243 мг, а във витамините ми (Nutrilite) също се съдържа 100 мг магнезий.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #242 -: Октомври 21, 2015, 18:25:05 pm »
Не е страшно, ако не спрете магнезия предварително   :wink: с баткото ми изтекоха водите и правихме спешно секцио 3-4 часа след магнезия и но шпа. Нямаше проблеми, макар и моят доктор да планираше да го спрем предварително. Хехе мойте раждания все спешни и непланирани се получават.
Помощници с едно бебе може да ви трябват за 22 седмици, докато се поосвестите малко. После вече са само за калабалък и започват да изнервят. Поне от опита ми с баткото. С близнаци не знам. или с по едно по-голямо дете, ще разбера отутре. Моят мъж се връща на работа, а идва за няколко дни майка ми.

*
« Отговор #243 -: Октомври 21, 2015, 18:57:44 pm »
Да значи и аз мога да започна пак с магнезия за облекчение.По принцип в БГ.един доктор ми го изписа
3х2 магнерич -и ми каза,че може да го пия през цялата бременност.Ще започна пак да го пия по 1-2 хапчета обаче,да видя дали ще ме облекчава(и в мултивитамините има малко магнезий).Иначе моя доктор който ми прави ин-витрото ми каза да пия само но шпа при болки и да лежа-също ми каза,че за магнерич който ми го е изписал той да ми казва как се пие-все едно,че може и без него.
Незнам за помоща,накрая никой няма да викам (и без това се чудя за каква дата да купувам билета за в 2-те посоки)-дъщеря ми като се роди уж си извиках помощничка но бях мн.изнервена така.Като погледнеш наистина помоща ще си тръгне и пак аз ще трябва да се справям сама-незнам ще видим.

*
« Отговор #244 -: Октомври 21, 2015, 23:39:43 pm »
Весе, добре е 10 дни преди секциото да спеш магнезия, защото пречи на "прибирането" на матката.

Не е точно така. Аз пих магнезий буквално до вечерта преди секциото и така трябваше да бъде според моя лекар. Слушайте си лекарите, при всеки е различно.
*
« Отговор #245 -: Октомври 22, 2015, 00:09:19 am »
Сол, явно съм се уляля според лекаря с Магнерича.  Каза ми да пия 2х1 но при наличие дори и на малки контракции при 2х2 мисля така да ги оставя.
На листовката пише първата седмица 3х2 после 3х1 и да се продължи 2 или 3 месеца, това при някакви проблеми явно.  Мен и костите ме болят и съм свикнала с магнезий да се оправям.
Хемоглобинът ми 110 и ще започвам желязо.
*
« Отговор #246 -: Октомври 22, 2015, 08:51:30 am »
И моя хемоглобин е паднал на 107, а беше 122, а аз хем пия желязо (хранителна добавка), но само една таблетка, а сега увеличих дозата.
*
« Отговор #247 -: Октомври 22, 2015, 11:02:22 am »
Ох, момичета, олекна ми, сега научих резултата, нямам бактерия в червата  :D Значи всичко е от чревната ми флора, която явно не бях възстановила, от пиенето на антибиотик зимата, преди да забременея. Продължавам си с пробиотика, но знам, че възстановяването на чревната флора е много дълъг процес, ще си го пия с месеци.
Хубав ден на всички!  :grouphug2:
« Отговор #248 -: Октомври 22, 2015, 12:48:21 pm »
Аз съм с повръщане и разстройство. Отначало ми се беше разхлабило коремчето, но днес на третия ден почна да ми става много лошо. Накрая се съдрах да повръщам. Обадих се на доки щяло да мине. Ядох дренки и ги повърнах. Ужас тъкмо се бях оправила. Момичета как издържате до края?
*
« Отговор #249 -: Октомври 22, 2015, 12:59:16 pm »
verechiria , от какво е пустото повръщане?! То е следствие, не е проблем. Ако се знае от какво е, има по-големи шансове да спре. Четох си листовката на Ферофолгамата и там пише, че по-висок прием на фолиева киселина рядко може да предизвика разстройство. Ти приемаш ли ФК в някакъв вид или евентуално да ти се събират по-големи количества? Чувала съм някой да повръщат или да им се гади от комбинираните витамини. Ходила ли си на Гастроентеролог? Ако е нещо от стомаха, там биха го открили.
sol, чудесни новини! Ти хеликобактер ли изследва или друга бактерия търсехте?
*
« Отговор #250 -: Октомври 22, 2015, 14:39:23 pm »
Весита, малко остана стиснати палци и от мен!
Wild cat, честито момченце!
Бебе, успех със свекито ;)
Sol, браво за хубавите новини и при теб.
Да се отчета и аз :) Вчера бяхме на преглед всичко е наред. 1кг. сме вече, малко слабички но ще наваксаме. Много е немирна само се върти и притеснява мама излишно :) един ден главично следващия седалищно :) :) :) все се карам ама не разбира, че не трябва  :D  :D  :D
*
« Отговор #251 -: Октомври 22, 2015, 15:04:51 pm »
verechiria, и аз мисля, че може би имаш някакъв друг проблем, който ти предизвиква това повръщане, а сега и разстройство.. По-добре отиди на гастроентеролог, пусни някакви изследвания, направи нещо за да видите дали нямаш някакъв  проблем със стомаха, от там идват много проблеми. Ти си прецени де, но поне ще разбереш дали не идва всичко от там. А, може и да е от ФК или витамините, както е писала м-и.
м-и, док ми пусна микробиологично изследване циман, то е общо, ако имаш някаква бактерия или каквото и да било.
milch, радвам се, че и при теб всичко е наред,  1 кг не е ли нормално? Ти ме водиш май само с две седмици, ако не се лъжа, а ние сега на последния преглед бяхме 850 гр, малко едрички май.
*
« Отговор #252 -: Октомври 22, 2015, 15:34:47 pm »
Sol, да в 28 г.с. съм. На 05.10 т.с. в 26 г.с. беше 693 грама или 10 персентил (нормата е от 10 до 90 персентил(като над 90 е хипертрфично а под 10 хипотрофия ) или около 700-800гр.) Вчера прегледа бише инцидентен.Мерихме основно кръвотока и имам съмнение за теглото 990г. или 35 персентил. Иначе ако е така е в нормите вече. Малко много ми изглежда 300 гр. да навакса за 2 седмици :)
Та от всичко изписано е явно, че си вървите едрички :) не разбрах само кога е бил прегледа. 850г си е едро и за 26 в която си сега.
« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 15:36:50 pm от milch »
« Отговор #253 -: Октомври 22, 2015, 16:41:11 pm »
Здравейте и от мен!
Аз днес влизам във 36-та седмица. Преди малко се върнах от преглед и всичко ни е наред. Тежим вече 3054гр и вече освен да чакам с нетърпение срещата с малкия юнак друго не остана. Надявам се всичко да е наред и да си родя нормално един голям и сладък бебо.
Весита с теб вървим заедно и ще ти стискам палци.
На всички пожелавам една лека и спокойна бременност като моята!!!
*
« Отговор #254 -: Октомври 22, 2015, 16:49:26 pm »
milch, ами да, явно сме си едрички  :oops:, прегледа беше миналата седмица, т.е. края на 25 г.с.
nikita87, много се радвам, че и при теб всичко е наред  :D Стискам палци и на теб всичко да мине нормално!
« Отговор #255 -: Октомври 22, 2015, 17:19:32 pm »
Ооо Никита браво голям бебок си имаш:-):-) аз в събота влизам в 36 седмица,да вървим заедно,ти предполагам нормално ще родиш? Аз съм секцио,дано всичко мине нормално при всяка една от нас и скоро всички ние да напуснем бременната тема,а на наше място да дойдат момичетата от " правим опити за бебе":-)
Благодаря на всички за стиснатите палчета:-) вече си имам дата за секцио,живи и здрави дано да стигна до нея,но ще ме вземат няколко дена по рано в болницата другата седмица,за рутинни изследвания преди операцията и хем да съм под наблюдение вече:-)
Аз от днес пък съм на чайчета,лимони и мед че нещо от това променливо време,взе да ми дращи гърлото,остава сега накрая да се разхремавя и аз. Предполагам че няма проблем да пия плодови чайчета? Понеже има различни мнения Отностно билковите,вие какво чайче пиете?
« Отговор #256 -: Октомври 22, 2015, 17:29:56 pm »
Веси, не знам за плодовите дали може, но на училището за родители ни казаха, че бременните можем да пием само липов и шипков. Аз лично не обичам чай, но ми допадна Ройбос-а и си карам на него. Съвсем малко ти остава, стискам палци всичко да мине гладко и да гушкаш здрави бебки. Стиснати палчета и на останалите момичета  :crossfingers: :crossfingers:  :crossfingers:
« Отговор #257 -: Октомври 22, 2015, 17:47:38 pm »
Спрях фолиевата киселина преди 20дни от дъжд на вятър вземам биозин мама.
Завиждам на моничетата които са на края. Пожелавам ви успешен финал.
*
« Отговор #258 -: Октомври 22, 2015, 18:04:07 pm »
Аз също пиех през зимните месеци ройбос. Весе, ти си на финалната права и можеш всякакви да пиеш, но в умерени граници.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #259 -: Октомври 22, 2015, 19:16:04 pm »
Аз по принцип не пия чайове,сещам се за тях когато почвам да усещам че съм настинала:-):-) а никъде не ходя в това време,най-много за 10 мин до магазина и пак в къщи на леглото,с одеалото!
Имам един въпрос може да е малко тъп,но предполагам че може да знаете,откъде се взимат тия червени кончета с синьо око,които се връзват на малките бебета?