0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #260 -: Октомври 22, 2015, 20:00:05 pm »
От бижу шоповете или кинкалерии, продават на бройка сини маниста и червени кончета, може да помолиш да ти изработвт и гривнички със закопчалки.
« Последна редакция: Октомври 22, 2015, 20:01:50 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #261 -: Октомври 23, 2015, 20:46:26 pm »
Момичета помагайте,страшно много ме сърби корема. Мажа се с какво ли не но нищо не облекчава,започнат ли да се движат малките и кожата ми се опъва още повече и умирам от сърбел:-(:-( не се издържа,вече 2-3 вечери немога да спа че да се чешя! Коремчето ми е доста опънато вече, и е на едни червени ивици,като пъпчици ама не са пъпки,с какво да се мажа вече идея нямам
*
« Отговор #262 -: Октомври 23, 2015, 21:50:21 pm »
Това са стрии. Получават се от разтягането на кожата. Трябва хубаво да се хидратира. Ако трябва, мажи се по няколко пъти на ден.
С какво точно се мажеш? Вземи си нещо за много суха кожа. Или някакво натурално масло.

« Отговор #263 -: Октомври 23, 2015, 22:23:39 pm »
Мазах се с кокона и мама,сега съм с олиото на икаров,вчера се мазах с здраве бебе и днес ходих да питам за нещо в аптеката и жената ми каза да се мажа с кремчето на нивея,в железните кутий,но уви днес цял ден се мажа но има облекчение за момент само и пак се почва
*
« Отговор #264 -: Октомври 23, 2015, 22:26:57 pm »
Не се мажи с крем "Здраве"! Той не е за хидратиране. Нивея не ползвам, пълни са с какво ли не.
Олиото на Икаров не ти ли помага? Аз се мажех с олио от ДМ, но не съм имала и чак такива проблеми. Не ми излязоха стрии. Четох някъде за бадемово олио, кокосово масло, както и зехтин. Със зехтин не си се представям да се намажа, защото много му е интензивен ароматът. Но ако нищо не ти помага, пробвай!
« Последна редакция: Октомври 23, 2015, 22:30:41 pm от blue_sky »

*
« Отговор #265 -: Октомври 23, 2015, 22:33:54 pm »
Аз се мажех накрая за сърбежите или с преварена мас с невен и лавандула или с ето това кремче.
Ама нон стоп се мажех, накрая наистина гадно си сърби. За щастие при мен не се стигна до стрии.

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #266 -: Октомври 23, 2015, 22:35:13 pm »
Веси, свинска мас. Въпреки скептицизма ми и мен като ме засърби си отварям буркана, иначе се мажа с какаово масло или лосион с него. Задържа кожата така овлажнена, че и на следващият ден е влажна. На мен лично и ароматизирана ми мирише, но върши работа.
 От по-скъпата козметика за Кларинс съм чувала, че имат хубава серия за бременни.
Зехтинът също ми се струва, че задържа доста влага.
« Отговор #267 -: Октомври 23, 2015, 22:50:47 pm »
Blue_sky олиото на икаров за момент ме успокоява,но на моменти чак блузата ме дразни трябва да е на голо коремчето ми че да не ми дразни дрехата ужас просто:-( утре смятам да пробвам с кремчето на синеочка Даноо ми подейства:-)
*
« Отговор #268 -: Октомври 23, 2015, 23:12:35 pm »
Ами, като си вкъщи, събличай се или заголвай корема, щом се налага.
Аз по принцип имам суха кожа, особено през зимата е ужас и се чудя с какво да се мажа, но чак сърбежи не съм имала.

« Отговор #269 -: Октомври 23, 2015, 23:38:34 pm »
Оооо на никой не ги пожелавам,дори и на най- големия си враг,то до лудост може да те докара :-):-):-) и мен никога не ме е сърбяла така кожата,но все пак за първи път съм бременна а и а бях доста слабичка и корем почти нямах а сега е огромен че и с стрии:-) как няма да сърби
« Отговор #270 -: Октомври 24, 2015, 02:05:29 am »
Аз мажа с Bio-Oil и има ефект. Принципно съм предразположена към стрии, но сега по коремчето нямам нито една. Иначе за сърбенето - сърби си.
« Отговор #271 -: Октомври 24, 2015, 09:51:55 am »
Здравейте момичета и аз съм чувала за свинската мас че помага аз имам въпрос и преди съм го задавала но пак ще питам в 23 седмица съм и започнаха странни неща да се случват за няколко секунди корема ми става на твърда топка от едната страна
  и изчезва това контракции ли са бебчо ли е незнам вече?
« Последна редакция: Октомври 24, 2015, 09:53:38 am от eliza156 »
*
« Отговор #272 -: Октомври 24, 2015, 10:09:31 am »
Елиза, контракции е вероятно, но не е опасно. Ако това продължава често или самото стягане е продължително, задължително при Док. Можеш да споделиш на ЖК и вероятно ще ти изпишат магнезий.
Аз като се зачетох вчера за мазането и че скоро ще е по-зле разпъването и при мен, та си поръчах едно олио на Кларинс, което си бях набелязала.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #273 -: Октомври 24, 2015, 11:20:11 am »
Весита, пробвай за гърлото тонзилотрен. Като бременна няколко пъти и моето беше почнало да ме дразни и с тонзилотрен карах ;-) 
И аз съм ЗА мас с невен. Съжалявям само, че това лято не можах да си приготвя и за мен си ползвам една от преди 2г. Гадните хемороиди след раждането ги облекчих с компреси със смрадлика и после това мазило - аптечните мазила не помогнаха. Баткото като бебе го мазахме също с това, ама за бебката сега нямаме.

*
« Отговор #274 -: Октомври 24, 2015, 11:34:33 am »
Аз се мажа с кокосово масло и за сега съм доволна.
*
« Отговор #275 -: Октомври 24, 2015, 12:07:17 pm »
Аз за гърлото смучех прополки, лукчета за гърло от лидъл и мед с лимони-май не ми помогнаха много,з-то след това и сливиците започнаха да ме болят .Чай пия всяка сутрин-само от липа(кафето съм го спряла от самото начало).Направила съм си крем за тялото от -кокосово масло,шеа масло и какаово масло разбити 3-те заедно с миксер на пухкав крем,обаче корема още не ме е сърбял и незнам дали ще помага.

« Отговор #276 -: Октомври 24, 2015, 12:48:22 pm »
Здравейте момичета, аз съм с раздразнен корем и възпален панкреас. Гадно ми е ама какво да правя. Не е страшно бебо е добре.
Аз се мажа с преварена пет пъти свинска мас, кожата ми е много суха. Прави я като бебешко дупе. Иначе имамцял звот маркови мазила със слаб ефект.
*
« Отговор #277 -: Октомври 24, 2015, 14:56:42 pm »
Весита, през първата бременност се мазах с медицинска козметика, и последната седмица преди раждането цялата се нацепих :( Сега вечер се мажа със зехтин (студено пресован) сутрин с крем матерна. Крема се води с двойно действие предпазва от появата и намалява стари стрии. Хидратира и намалява сърбежа при мен.Цената е около 11лв. за 150мл.
Vecheria, това предполагам гастроентеролога ти го е казал. Сега поне знаеш от какво е :) с почивка, диета и терапия ще ставаш по добре.
« Последна редакция: Октомври 24, 2015, 15:02:19 pm от milch »
*
« Отговор #278 -: Октомври 26, 2015, 14:26:36 pm »
Здравейте момичета!
Да ви споделя и аз как мина днешната ми консултация. Всъщност от три дни малката намали драстично движенията си и по-скоро я усещах като леко побутване от тук от там, но много рядко, но не и ритниците, които ми раздаваше преди тези три дни. Днес обясних това на доктора и той се средоточи доста върху коремчето ми, но бебето през това време беше решило да спи дълбок сън явно, защото въпреки 10 минутното бутане и разтрисане на корема, тя не се помръдна - никакво движение! Доктора каза, че според него е много мързелива днес, но веднага ме прати да ми проследят тоновете. Там пък докато ги намерят минаха сигурно още 10 минути, но в крайна сметка ги измериха. Според лекаря всичко изглеждало наред за сега, но все пак каза да следя всеки ден за движенията на бебето и ако е прекалено тиха два или три дни  или изобщо не усещам нищо, веднага да отида на преглед. След две седмици ме вика на преглед отново и от тогава започваме ежеседмично проследяване на тоновете до раждането (тогава трябва да съм в 34-та седмица). Поисках му списък с необходимите неща за болницата, но ми отказа - било още рано и по нататък щял да ми каже какво да си нося, но било малко и нищо особено( ще видим какво е тук, в Бг като се сетя колко неща искат...)
Друго, което ме притесни днес беше това, че ми каза, че бебето тежи 1090 кг. Като се разрових в нета, пишеше че в 31-ва седмица бебето би трябвало да тежи около 1500кг, и сега съм в чуденка нашето тегло не е ли много мъничко и възможно ли е да не е измерил правилно, тъй като бебката не помръдваше и той не можа да измери много неща както дръг път.
Иначе имам силни болки в кръста от няколко дни и от около 2 седмици пък ниско долу, мисля че се казваше срамната кост, та там пък сутрин докато се раздвижа какви болки имам...и ако вървя повечко пак. Дано всичко е наред! Дано и вие всички да сте добре и леко да минават дните ви :)
Желая ви спокоен и усмихнат следобед момичета!
« Отговор #279 -: Октомври 26, 2015, 14:56:46 pm »
Edit дано всичко е наред с твоето бебе и това е било нещо моментно,може би е спокойно бебе което неиска да пречи на мама:-) силно се надявам всичко да е наред!
Отностно кг и аз като гледам в интернет колко показват за определена седмица не ми отговаря спрямо моите,това според мен са приблизителни кг,а и не забравяй че апаратурите не могат да измерят с точност кг на бебето винаги ще има разлика,така че според мен не се тревожи,мисли за бебка че тя усеща твоята тревожност,и дано всичко е наре