Здравейте момичета!
Да ви споделя и аз как мина днешната ми консултация. Всъщност от три дни малката намали драстично движенията си и по-скоро я усещах като леко побутване от тук от там, но много рядко, но не и ритниците, които ми раздаваше преди тези три дни. Днес обясних това на доктора и той се средоточи доста върху коремчето ми, но бебето през това време беше решило да спи дълбок сън явно, защото въпреки 10 минутното бутане и разтрисане на корема, тя не се помръдна - никакво движение! Доктора каза, че според него е много мързелива днес, но веднага ме прати да ми проследят тоновете. Там пък докато ги намерят минаха сигурно още 10 минути, но в крайна сметка ги измериха. Според лекаря всичко изглеждало наред за сега, но все пак каза да следя всеки ден за движенията на бебето и ако е прекалено тиха два или три дни или изобщо не усещам нищо, веднага да отида на преглед. След две седмици ме вика на преглед отново и от тогава започваме ежеседмично проследяване на тоновете до раждането (тогава трябва да съм в 34-та седмица). Поисках му списък с необходимите неща за болницата, но ми отказа - било още рано и по нататък щял да ми каже какво да си нося, но било малко и нищо особено( ще видим какво е тук, в Бг като се сетя колко неща искат...)
Друго, което ме притесни днес беше това, че ми каза, че бебето тежи 1090 кг. Като се разрових в нета, пишеше че в 31-ва седмица бебето би трябвало да тежи около 1500кг, и сега съм в чуденка нашето тегло не е ли много мъничко и възможно ли е да не е измерил правилно, тъй като бебката не помръдваше и той не можа да измери много неща както дръг път.
Иначе имам силни болки в кръста от няколко дни и от около 2 седмици пък ниско долу, мисля че се казваше срамната кост, та там пък сутрин докато се раздвижа какви болки имам...и ако вървя повечко пак. Дано всичко е наред! Дано и вие всички да сте добре и леко да минават дните ви
Желая ви спокоен и усмихнат следобед момичета!