0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #380 -: Ноември 17, 2015, 21:33:38 pm »
Моята коса също пада доста, преживявам го.
За хомеглобина в началото моя също падна, нооо аз много повръщах и правех гърчове с припадъци. След 7 седмица два месеца бях предимно на системи. Нормално е да ти е лошо и да ти се гади. Има доста неща, които могат да те облекчат. При мен не помагаха де. Гледай да не се разповръщаш много за да запазиш стойностите така. Иначе и по-зле не е опасно повярвай ми. Месо не погледнах месеци. Пожелавам ви лека бременност, ако има нещо питайте. Аз вечно мрънках. След третия месец нещата се успокояват с гаденето. Аз в петия още се разписвам. Гледайте да не кървите на този етап това е страшното.
« Отговор #381 -: Ноември 17, 2015, 21:41:23 pm »
verechiria, аз четох как е било при теб и направо ти се възхищавам, че си издържала.  Като знам гаденето колко е неприятно, представям си какво е такова често повръщане. Дано занапред всичко да е наред. Аз в началото изобщо нямах гадене, но с времето започна непоносимост към храни. Непрекъснато ми мирише на някакви неща, които изобщо не съществуват. Онзи ден целият апартамент ми миришеше на яйца, а яйца нямаше, но от миризмата   ми ставаше зле.

*
« Отговор #382 -: Ноември 18, 2015, 10:10:46 am »
СУЕ при бременни може да достигне трицифрени стойности, без това да е признак за проблем. Поради тази причина не се изследва в тези месеци. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #383 -: Ноември 18, 2015, 10:37:34 am »
IgA и IgM  са показателни за налична инфекция.
IgG не ти се е повишило за този 1 месец , тази разлика най-вероятно се дължи я на лаборант , я на апаратура или реактив. При мен стойността на IgG беше над 270 , а при теб разликата е 1,1 , за твое успокоение се консултирай с лекар или повтори изследването

« Отговор #384 -: Ноември 18, 2015, 11:33:01 am »
Благодаря. Смятах да повтарям изследването, но май ще оставя нещата така засега. Нека лекарят го види и си каже мнението.

« Отговор #385 -: Ноември 18, 2015, 16:41:07 pm »
Момичета, днес бях на ЖК (може би последната). Имам 1 см разкритие, шийката не се е изгладила още. Бебка се е позиционирала правилно, ниско долу. Док каза че може скоро да тръгне да излиза, но може и да си се гуши още поне 2 седмици на топло.
« Отговор #386 -: Ноември 18, 2015, 17:14:17 pm »
Браво Нелка много скоро ще се прегръщате с бебка ще стискаме палци за леко раждане
« Отговор #387 -: Ноември 18, 2015, 17:32:42 pm »
Дано е леко раждането... все още нямам страх, но може друго да запея като ме хванат болките  :D
*
« Отговор #388 -: Ноември 18, 2015, 17:54:01 pm »
Нелка, и твоя ред дойде  :D, и аз ти пожелавам леко раждане и едно пухкаво здраво бебче  :sucky:
« Отговор #389 -: Ноември 18, 2015, 19:22:18 pm »
Нелка, и твоя ред дойде  :D, и аз ти пожелавам леко раждане и едно пухкаво здраво бебче  :sucky:
Благодаря ти :)
« Отговор #390 -: Ноември 19, 2015, 09:03:19 am »
Нелка стискам палци, каквото дойде ще мине. Важно е крайния резултат и аз ти пожелавам свидната рожба да е жива и здрава. Да даде Бог всичко да се развие нормално е ако може и на мама да и е по-леко ще е чудесно. Късмет
Forest rain аз в един момент повръщах от миризмата на канала в банята и кухнята, също и миризмата от хладилника. Взех един спрей за тяло който ми допада и пръсках. Помагаше ми доста и не веднъж ми е спестявал среща с тоалетната. Пробвай с хомепатия ама се посъветваи с доки и се следи, че мен ме тъпчеха с деган и ми съсипаха животеца. Освен натриевия цитрат сашетата само или в кобинация ми го забъркаха с мента и не знам какво. Друго нищо не помагаше или правех странична реакция. Лимон и вода, чай от джинджифил и лимон помогнаха за кратко. При всяко момиче е различно и различни неща действат. Мен свекърва ми толкова ме мрази че думи нямам, щом в един момент ме съжали и тя смятай. Може пък чудо да е станало и мъките ми да са сложили край на омразта и  :jump12:
*

Sweet Angel

• **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
« Отговор #391 -: Ноември 19, 2015, 18:15:45 pm »
Нелка, и аз ти пожелавам леко и безпроблемно раждане. Днес бях на фетална морфология в 20 седмица. Ще си имаме момиченце, въпреки че на предишните прегледи казваха че ще е момче. Много се радвам, защото тайничко се надявах да е момиче. Всичко на този етап е наред, тежи 340 грама, има чертите на баща си. Това е засега от мен. Лека вечер на всички.
« Отговор #392 -: Ноември 19, 2015, 19:31:01 pm »
Последните дни чувствам прилив на енергия, имам чувството че мога да бягам и скачам. Днес обаче май прекалих с разходката и сега ме боли корема :( Ще се постарая да съм по-внимателна.
« Отговор #393 -: Ноември 19, 2015, 20:03:34 pm »
verechiria, аз много трудно повръщам. Може да ми се гади, но не мога да повърна. Това е много кофти, защото не може да му олекне на човек. Засега не съм толкова зле, но на моменти, съвсем внезапно, ми прилошава. Дано при теб нещата се оправят напълно и да изкараш останала част от бременността спокойно.
Нелка, успех до финала и живо и здраво бебче ти пожелавам.:)
Момичета, аз искам да попитам вредни ли са честите прегледи на ехограф за бебето? Под чести разбирайте веднъж на две седмици или всяка седмица. Ултразвуковите вълни могат ли  да му се отразят зле?

*
« Отговор #394 -: Ноември 20, 2015, 00:08:22 am »
Нелка успех,леко раждане,бързо възстановяване и най-вече живо и здраво бебенце!
На мен вкусът в устата ми все още не се е оправил,все търся нещо друго да хапна след всяко хранене но не се оправя(гадно ми е),но не съм повръщала никога,само ми ставаше в началото мн.мн.мн.лошо и нищо не помаше.
Не пиша но ви чета редовно,че цял ден съм заета с малката и да готвя.Предната седмица ходих на видеозон,всичко е наред-дай Боже,момиченцето е с главичката надолу а момченцето е с главичката нагоре.Искат да ми бият 2 ваксини-против грип и против кашлица за бебета чрез мен-аз ще ги откажа защото незнам какво има в тях а и с дъщеря ми не са ми били такива.На следващия видеозон,ще ми бият инжекция anti-D,защото съм нулева група.Иначе ми е мн.тежко вече,корема ми е голям,едвам си намирам място като лежа,не се разхождам(то и само вали)-само из къщи.Тежи ми всичко.Качила съм до сега 12 кг.В крайна сметка извиках майка си(пристига след 2 седмици) за да ми помага из къщи и с малката а аз да мога да си почивам и да лежа като ме боли ниско долу и ми се втвърдява корема(а не да се тъпча с хапчета за да мога да свърша някоя домашна работа).Дано всичко е наред,Бог да ни пази и да родим едни живи,здрави и прекрасни бебки!Пазете се!

*
« Отговор #395 -: Ноември 20, 2015, 00:34:10 am »
Snapi, ти като си карала токсоплазмоза имала ли си симптоми, или без да разбереш си я изкарала?

Зузи, добре си решила, а и за противогрипната, тя не стига че само 30% действа и 70% не действа, ами е и пълна с живак.

Аз като върл противник на всички ваксини, не бих сложила нищо, нито на мен, нито на най-големия си враг, а един ден като дойде бебето и на него.

Но това решение си е само мое и до него съм стигнала след много четене, проучване и консултации с имунолози (аз съм с имунологичен проблем). Затова най-добре се осведоми и тогава взимай решения за ваксината против кашлица (а и за другите ваксини). Но тази противогрипната е най-некачествената и тъпа ваксина на света. Нея с пълно съзнание и чисто сърце НЕ ти я препоръчвам :)

Англече, честито розови гащи, нищо че ти предрекох и аз мъж... Ама много съмнителна работата при теб, даже си мисля, че ще броим пилците наесен (т.е ще разберем пола като родиш  :D)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #396 -: Ноември 20, 2015, 08:16:57 am »
Маки, след вчерашния преглед вече е сигурно, че ще е девойка. Много сме щастливи, защото моя съпруг има 13 годишен син от първия си брак, който живее с нас, и сега искаме в къщи да си имаме и момиченце.
Ти първа предрече, че ще е момче. От всички около мен, единствено бъдещата ми снаха мислеше, че ще е момиче. Вчера след прегледа се обадих първо на нея и й казах, че живот и здраве догодина ще кръщава, защото е познала. Толкова съм щастлива, че на мига забравих за високото кръвно и всички неразположения. Другата седмица обаче ще трябва да отида на кардиолог, за да коригираме отново терапията, защото се оказва, че въпреки лекарствата кръвното ми се повишава в часовете между 2 и 5 през нощта, и се налага да пия и друг медикамент, който да го свали по-бързо. Успешен ден на всички.
« Последна редакция: Ноември 20, 2015, 08:19:01 am от Sweet Angel »
« Отговор #397 -: Ноември 20, 2015, 08:39:39 am »
Ангелче честито момиченце за сега, много се забавлявам и аз съм на мнение чеще го видим после.
Зиза знам, че си напред от мен ама не помня колко. Хич не ти завиждам, на мен мама вчера ми се изцепи. Аз до сега все си мислех, че две ще излязат с твойте проблеми. Викам стига и ти 20  седмици пък никой да не разбере че са две. То да не е по твойто време. Аз за сега съм стабилизирана, днес ще се върна при мъжа ми за два дни. Дано не се изложа, че вече не се търпя сама. Успех момичета и стискам палци Нелка благородно ти завиждам. Предстои ти най-великата среща в живота ти.
*
« Отговор #398 -: Ноември 20, 2015, 09:18:12 am »
Нелка, успешно раждане! То наистина не останало :)
Sweet Angel, как го разбра това за кръвното, става ти лошо и се будиш ли?

Аз вече лежа и 10 мин. трудно изкарвам на крак, после пуфтя половин час. Преди няколко дни получих болки и си поседях и в болницата. Сега гледам, че пулса ми се повишава. На моменти ми става супер топло, снощи и свят ми се зави както си седях в леглото.
*

Sweet Angel

• **
  • 118
« Отговор #399 -: Ноември 20, 2015, 10:01:02 am »
М-и, аз съм с хипертония от преди бременността. След няколко години обикаляне по кардиолози, преди седем месеца най-накрая успяхме да установим, че високото ми кръвно се дължи на многократно завишени нива на плазмен ренин (хормон, който се продуцира от надбъбречната жлеза). Има лекарство, което вкарва стойностите в норма и ги поддържа, но за съжаление е противопоказно за бременни, диуретиците също са противопоказни. Та лечението ми се състои в прием на калциеви антагонисти, които явно не са особено ефикасни в моя случай. Следя кръвното си налягане многократно през няколко часа, но от преди около две години знам, че е най-високо сутрин. И сега откакто съм бременна пак го следя, в първите три месеца беше нормално, но преди три седмици забелязах, че сутрин лицето и ръцете ми са подути като се събудя от сън. Започнах да го меря вечер след 12 часа през час, за да видя кога точно се вдига. И установих, че сутрин в 4 часа изведнъж от 110/70 се вдига на 140/90. Започнах да вземам по половинка Хлофазолин (по препоръка на кардиолог) в 2 часа през нощта и така предотвратявам повишаването на кръвното в 4 часа, защото забелязах, че лекарството започва да действа при мен оптимално след два часа. Отделно от това си пия другите лекарства за кръвно.
Моят съвет е да си мериш кръвното и пулса, защото кръвното ти може и да е ниско от това, което описваш. Следи го да кажем през 2 часа и ще забележиш кога и защо варира, за да насочиш лекаря си и да прецени как да процедира в твоя случай. Аз вечер също се задъхвам, въпреки, че съм едва в пети месец и не съм напълняла кой знае колко. Ниското кръвно се коригира много по-бързо и лесно от високото. Консултирай се с кардиолог, за да получиш адекватно лечение. Успех :bighug:
verechiria, дано премине твоето гадене най-накрая. И аз имах в рамките на два месеца, но слава Богу отмина. И аз имах проблемна свекърва в първия си брак, а сегашната не ми се меси за нищо, живее на 50 км от нас и не ни създава проблеми. Понякога чак забравям, че имам свекърва  :D
П.С: Извинявам се за дългия пост  :oops:
« Последна редакция: Ноември 20, 2015, 10:03:06 am от Sweet Angel »