Инди, тази тема може да е толкова полезна, колкото и ранните признаци на бременност в бг мама! Ясно е, че тези признаци са 'негарантиращи', но в много голяма степен момичетата могат да се ориентират по тях.., още повече, че има мацки, на които им е тягосно да си мерят БТ-то или да следят с фоликуметрия и тестове! Така ще имат някаква 'отправна точка', по която да се ориентират в организма си!
Аз следя ову от 3 месеца и независимо от това, че имам поликистоза овулирам (проблема ми е с разграждането на 'победените' от доминантния фоликул по-малки фоликулчета)
Установих, че на овулацията се дължат много симптоми, които до сега смятах, че са временни случайни неразположения..., но едва сега разбрах, че ме спохождат само около овулацията!
Ден-два преди овуто започва тъпа болка подобна на схващане в коремната област, обилно течение и ако не използвам необходимите препарати здраво се опъпчвам. За жалост всичко това е придружено с позиви за повръщане (рядко и повръщане) и главоболие
(...как точно да правя кекс с тия симптоми...
)
В деня, когато овуто е минало и БТ започне да се вдига, течението престава напълно и започват да ме болят гърдите!
Смятам, че вече мога съвсем спокойно да определям деня, без термометър