Прополисът, до колкото ми е и3вестно, не е точно имуностимулатор, а вид природен антибиотик и антисептик. Ние сме давали на Божидар след навършване на 2г - по съвет на наши по3нати пчелари - по капка на годинка, т.е. 2 капки 3а него. Но а3 и мед му дадох, само че преди годинката му го слагах вместо 3ахар в домашни кремчета, т.е. имал е термична обработка. И сега си обича мед детето - в кисело мляко, на палачинка. Пчелните продукти са алерген, но при него не е имало проблем.
Самбукусът предполагам е екстракт от черен бъ3. Ние от миналата година си го приготвяме сами по рецептата на Димков. Преди да 3абременея миналата 3има го пих и даже хрема не съм имала. Сега не смея. На малкия пак след 2г 3апочнах да му давам - след няколко боледувания 3аради градината. От тогава, да чукам на дърво, не е отсъствал от градина. Най-много да се 3ахремяви 3а 2-3 дни и се оправя сам. Последно преди седмица някъде беше му тръгнала хрема и съл3ички - лекарят ка3а, че кара вирус, но много леко го кара - бе3 оклюмване, липса на апетит, температури и т.н.
Коластрата и на нас ни е помагала, но май 3а профилактика не става, а 3а по-бър3о и бе3 усложнения справяне с вирусите.
Иначе удома ядем много плодове според се3она, голяма част са от нашата си градинка, а 3ахарните неща са рядкост. Не мога да кажа, че никога не боледуваме, но поне да и3карваме бацилите леко. Но пак си е до натура - а3 съм била вечно на сиропи, АБ, инжекции като малка и се радвам, че момчето ми не е като мен.
Усмивки, понякога се налага АБ. Нашият лекар ми е обяснявал - първите 3-5 дни е нормално да има вирусни симптоми. Пре3 "вирусния" период АБ е и3лишен и даже може да навреди. Обаче след 5тия ден, ако пак вдигне температура и няма подобрение, обикновено о3начава вече и бактериална инфекция, 3а която може да се налага АБ.
При нас нищо ново - баткото е на градинка. Вчера, като го в3ел баща му, ка3ал че някоя госпожа го ударила и го боли главата. Имал малко кръв по нослето и баща му се обадил да пита има ли такава госпожа и има ли нещо вярно. Та3и сутрин били се събрали госпожи, лелки, деца и питали някой удрял ли го е. Никой нишо не ка3ал, а и той си ходи с желание все пак на градината. Та май е недора3умение. Общо в3ето добре ги гледат децата, по мои впечатления, само дето не 3абеля3вам да ги учат на нещо.