Привет на всички
Мерси за мненията ви за АБ. Наистина нямам никакъв опит с него.
Относно изследванията, които се правят, преди да се даде АБ, си разсъждавахме с мъжа ми, че сигурно лекарите не ги назначават, защото ще стане късно - първо докато изчакаш да видиш дали ще се оправи от само себе си и като не се оправи след 3 дни например, после да чакаш още 2-3 дни за да стане готово изследването. Затова лекарите изписват широкоспектърни антибиотици и само ако те не повлияят тогава пускали това изследване и то заради антибиограмата (за да се види правилния антибиотик, а не толкова има или няма бактерия). Самото изследване също не винаги показвало вида на бактерията, защото не се пуска за всички видове бактерии, а само за някои. Един колега на мъжа ми бил два месеца с повишена температура докато нацелят за кой вид бактерия да му направят посявка. Оказала се накякава много специфична.
Не знам дали съм права, но така си разсъждавахме на връщане от Токуда. Ние се опитахме да направим такова изследване, но малко късно се сетихме. Събота следобяд се оказа, че не работят микробиологиите.
Дани като че ли е по-добре, но не смея да се похваля, че все още не иска да яде. Днес е пил само мляко сутринта, но пък иначе има настроение и даже навън доста си походи. Вчера пък си обядва и вечеря.... Едно такова противоречиво му е поведението. Поне няма температура.
За боледуването и имунитета съм на мнение, че е преди всичко (около 90%
) до ген.
Също и до изнежване (прекалено обличане, неизвеждане на вятър, студ, дъжд, сняг). Не мисля, че е толкова до храна. Познавам много деца, които се хранят доста здравословно по моя преценка, но това не ги спасява от боледуване, дори напротив.
За имуностимулаторите нямам никакво мнение на този етап. Някои казват, че ако им даваш на децата, организмът свиква с тях и без тях става по-податлив на разболяване.
Засега не мисля да давам нищо, ще видим за по-натам
Bonbolini, и моето детенце имаше едни 3 месеца, в които не искаше да яде зеленчуци и месо под никаква форма (манджи, супи, тц) и ядеше само попари, каши, макарони и др.п.
После отведнъж пак прояде.
Хубава почивка на всички