"Черен петък" по български изглежда така:
Ако не беше тъжна и жалка картинка, можеше да е наистина смешна де.
Спомням си, че когато за първи път се случи да ида на шопинг, баш преди коледните празници, ама в чужбина и изпаднах в почти истерично състояние.
Пък аз съм от тоя вид сбъркани жени, дето най-мразят по магазини да ходят. И се навих, само за да не обидя домакинята, все пак на гости бяхме... Еми мноУ се извинявам, ама това СА наистина намаления. От 600 и нещо евро на 90. И за всичко друго така. Минус 70, че и минус 90% за ВСИЧКИ артикули в даден магазин. Не като при нас, няколко преоценени боклука и намаление правели. Та в чужбина ще си купиш не, амиии... И наистина имаш сметка тогава, въпреки че ще ръснеш повече пари накуп в този момент - в бъдеще пък ще си спестиш излишни разходи. Така и клиентите доволни и търговците доволни. Щото си разпродават стоката хората и печалбата им идва от оборотите, а не от мазни надценки (както при нас). По Коледа си купувах бански "Триумф" за 20-ина евро например, напролет го гледам във фирмения магазин тука, същия, че и с табела "нова колекция" за към 200лв. И до утре мога да изброявам такива примери. Пълна идиотщина! Случвало се е у нас, за някакви конкретни артикули, да съм загледала нещо, когато няма никакви разпродажби и да кажем струва 150лв. на редовна цена. След седмица-две вземе, че тоя магазин напляска едни реклами за минус 50%, че и нагоре, решавам, че с намалението нещото си струва парите, влизам, гледам етикета и опааааа. "Стара цена 290 лв., нова цена...150лв."
За едни маратонки беше конкретната случка, страшна далавера ви казваааам. И за тия неща - реално не можеш никъде да се жалваш, сещате се.
Та и каквото ни е всичко в държавата - такъв ни и "черният петък", нормално.
Хубав ден на всички!