Бебе, от това което си написала - не виждам нищо за притеснение. Все пак пише, че не се визуализира костен дефект. Може да са въвели стандартно някакви прегледи за новородените между двете ти раждания, или за малката да са направили по преценка на неонатолога някакви допълнителни тестове, за да са сигурни, че всичко е наред и то явно е. Та не се тревожи. А и наистина малко наизуст ги пишат тези епикризи и според мен, че и често ги объркват. Тази на Дани им я върнах и ги карах наново да я пишат, защото часът на раждане беше сгрешен, а още по-якото беше, че пишеше как това е второ раждане за мен.
Та се смях с акушерката и й викам: "Внимавайте бе хора, че като нищо ще докарате на някой развод, или поне семеен скандал, като попита този мъж къде е е това първото дете, дето уж съм го родила и от кого е"
Всъщност, тези епикризи защо изобщо се пишеха и за какво служеха - нямам никакъв спомен аз лично.
maury, аз си мисля, ама може и съвсем грешно да си мисля, че е рано за балансиращо колело към годинката. Децата са точно проходили, все още нямат перфектна координация на крайниците, ходейки често залитат и не съумяват да си балансират тежестта на тялото, ако крепят и колело на две гуми...май ще има доста падания. Но все пак - това е за "общия случай". Ти си знаеш децата, ако считаш, че могат да се справят - вземете им такива колела. Ако не могат да ги ползват сега - нататък ще е. Но те са различни размери все пак и ако купите сега от най-малките и не ги ползват веднага, като му дойде време пък - рискуваш да не са подходящия за тях размер вече. В предната тема дадох линк на едно ПУКИ, което е на 4 гуми и с кормило. Според мен поне - доста по-подходящо е за деца на тази възраст такова. Поне у нас - Дани го "изкърти" от употреба и спря съвсем скоро да се тътри с него, единствено защото му е твъъърде мъничко вече. :lol:То е за деца с ръст 70-80 см., а моят звяр е вече към 108.
Тези коли като от снимката на
Смайли ги има най-масово и не са особено скъпи, обаче аз не съм им фен, понеже също толкова масово са с пластмасови колела. Навън с това - шумът е покъртителен, ако ги бутат из къщи - скапват ти подовата настилка, освен ако не ти е навсякъде гранитогрес де. Докато с другите 4-риколки на ПУКИ - нямаш подобен проблем с гумите, там са си читави, а функцията е същата. Аз понеже и много се нервя от разни шумове, особено тия пищящи и свиркащи от разни играчки, внимавах да не купувам играчки с такива функции. Естествено, в един момент някой купи и на Дани такава кола - то свирки, мигачи, песнички, пищялки - ест. всичко на високи децибели и мноого бързичко това нещо отиде на село.
После го "забравих" на дъжда, че да му се наводни гнездото за батериите и повече не църкаше тази гадория. Въпреки, че са бебета - сякаш имат вродена програма за откриване на място за батерии в коя да е играчка, не се шегувам и, ако не я "повредиш" - няма спирка и мира, вади ти душата да сложиш батерии и да трещи с въпросната.
Още нещо относно пластмасовите коли. Има такива със стопер в предната част, ако купувате такава играчка - непременно вземете със стопер. Наистина децата се засилват много с тях и често има преобръщания през глава, ако колата няма подобна джаджа. Не, че стоперът 100% гарантира, че няма да се случи това, но доста сваля риска.
cofee lungo, направо ми реши от раз и двата казуса.
Какво ще носи Дядо Коледа и как ще науча Дани да кара без помощни колела. Това лято опитах, ама дето викаш - как да стоя наведена и да го подпирам толкова време, особено аз с дисковата херния. 10-ина минути издържах и после 10 дни пих хапове. И си помислих тогава още, че балансиращо колело е решението, ама на - още не съм купила. И от вчера насам се чудя, как пък точно балансиращо не му взех, пък какви ли не други накупих - тротинетки, ел. джип, таман две колела идентични, коли, камиони... МноУ съм загубена женица аз.
Хем не е да не знам за балансиращите колела, че ги има и колко са важни и защо... Та мерси, че се заговорихте на тази тема, та да ми светнат някои крушки.