0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам да питам момичетата прекарали операция от извънматочна с премахване на тръба, имали ли сте след това кървене, защото при мен веднага след операцията нямаше, на втория ден се появи чиста кръв, после стана карамелен цвят течение а сега тъмнокафяво към черно.6-ти ден от операцията съм. Отговорете ми че се шашкам въпреки че лекарката ми казва че било нормално. Освен това корема ми е твърд и сякаш подут.Така ли е било и при вас?
*
Re: Има ли кървене след операция от извънматочна?
« Отговор #1 -: Юли 07, 2006, 14:16:34 pm »
Къврене имах, точно както го описваш, след самата операция съвсем слабо, на 2-3 ден много и чиста кръв, и кафеникаво до 6-7 ден докато се изчисти матката, за това не се притеснявай. Но относно това, че корема ти е подут и твърд задължително на лекар, според мен не би трябвало да е така.
*
« Отговор #2 -: Юли 07, 2006, 14:40:33 pm »
А на тебе Стефи слагаха ли ти литър и половина разтвор в корема против сраствания? Да не би да е от това тва със стомаха ми?
*
« Отговор #3 -: Юли 07, 2006, 15:06:42 pm »
Искам да питам момичетата прекарали операция от извънматочна с премахване на тръба, имали ли сте след това кървене, защото при мен веднага след операцията нямаше, на втория ден се появи чиста кръв, после стана карамелен цвят течение а сега тъмнокафяво към черно.6-ти ден от операцията съм. Отговорете ми че се шашкам въпреки че лекарката ми казва че било нормално. Освен това корема ми е твърд и сякаш подут.Така ли е било и при вас?
Моята операция беше лапароскопска. Нямах никакви крьвоте4ения. Никакви оплаквания. Имах катетьр(ако така се ка3ва)с торби4ка няколко дни след операцията и по сьдьржанието в торби4ката следяха дали се е и34истило вьтре.
Апропо, ти, kasiel, последно и3вьнмато4на ли имаше или какво? В другата тема пишеш, 4е си направила спонтанен :?
kasiel
Потребител

Публикации: 68

Re: Кога се вижда ембриона
« Отговор #26 -: Юни 30, 2006, 04:33:46 pm »   

--------------------------------------------------------------------------------
За съжаление направих спонтанен.Днес трябваше да съм и на вакум, обаче в последния момент се отказах от страх. Ще изчакам да спре кръвоизлива и само ако е останало нещо, тогава 
*
« Отговор #4 -: Юли 07, 2006, 15:27:08 pm »
Такааа, и34етох другата тема на каsiel до края и ми стана ясно 3а какво става вьпрос.
Мисля, 4е ти просто не си попаднала при добрия лекар. Препорь4вам ти да отидеш на контролен преглед да се види 3ащо е подут корема и какво е то4но крьвоте4ението. А лекуващият ти лекар,който те преглежда 3а установяване на бременност и те е пуснал да си вьрвиш, не те е вкарал в болница, 3а да си под контрол 8O, не го тьрси пове4е. При и3вьнмато4на рискьт 3а жената е много голям. Мен ме вкараха в болницата сьс сьмнения 3а такава бременност, не установена. 3а хидротубацията не мога да дам мнение, но нещо ми се струва нереално сьс слушалки да се установи проходимоста на трьбата. И не е ли много скоро?
Просто направи контролен преглед при добьр лекар.
Много кьсмет.
*
« Отговор #5 -: Юли 07, 2006, 18:06:03 pm »
А на тебе Стефи слагаха ли ти литър и половина разтвор в корема против сраствания? Да не би да е от това тва със стомаха ми?

Ами май не, поне доктора неми е казвал да ми е слагал такава течност :?
абе за най-сигурно бягай при доктора, за да не се притесняваш излишно.
« Отговор #6 -: Юли 07, 2006, 20:09:09 pm »
STEFI,какви са стойностите на бета ЧХГ при извънматочна?Питам за 1на приятелка ,има от 3 седмици кървене,ходила при Дуковски,онзи нищо не може да открие,а имала над 100 стойности на чхг-то.
Някъде имаше таблица,ама не мога да я намеря сега 8O
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Юли 07, 2006, 20:19:54 pm »
--------------------------------------------------------------------------------
Нива на ЧХГ по време на бременност:

Седмица от последната ---------- Количество на
Менструация --------------------- hCG в mIU/ml
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------ 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ------------------------------ 13,300 - 254,000
17 - 24 ------------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ------------------------------- 3,640 - 117,000
« Отговор #8 -: Юли 07, 2006, 21:07:16 pm »
Благодаря,Лали :bighug:
*
« Отговор #9 -: Юли 07, 2006, 21:52:22 pm »
Стефи, забравих да те питам а дренаж имаше ли и ако да колко време след като ти го извадиха ти кървеше от дупката.Че имам чувството че няма спиране от там.В понеделник ще ми вадят конците но като гледам абсурд дупката да зарасне дотогава. 8O :(
А Морковче, относно ЧХГто това също не е показател.Например при мене падаше.Направих 3 ЧХГ от 5та до 6та седмица.през 2-3 дни.Беше 2010 после 1600, после към 500 и всички решиха че това е спонтанен заради падащото ЧХГ.Да ама не. Лекарката на операционната маса още говореше с Корновски как така като пада ЧХГто ми излиза извънматочна. А че беше такава, беше.Все пак ми извадиха нацепената тръба с бобчето вътре дето щеше да ме убие.
*
« Отговор #10 -: Юли 07, 2006, 22:40:21 pm »
Ами за съжаление незнам какво трябва да е ЧХГ-то, защото на мен не са ми мерили, откриха я много рано и веднага ме оперираха :?
Каси, дренаж не съм имала, но може би защото при мен нямаше кръв в коремната кухина, тръбата още не се беше спукала като ме оперираха и е нямало какво да се източва.
« Отговор #11 -: Юли 07, 2006, 22:42:38 pm »
Съжалявам Каси,за това,което ти се е случило :bighug:
Почини си сега 6 месеца,пък после дай боже да имаш нормална бременност.
Стефи,тя Лали ми пусна таблицата :lol:
Поздрави
« Отговор #12 -: Юли 10, 2006, 08:10:42 am »
При мен имаше кръв в корема, но тя се маха по време на операцията.
Дренаж знам, че се слага на по-пълните хора.
Аз нямах дренаж.
След операцията имах кървене на 2 или 3 и ден - оскъдно и кафеникаво
« Отговор #13 -: Юли 10, 2006, 10:50:33 am »
Аз също имах кървене няколко дни след операцията;кръвта беше много тъмна и гъста направо като желе.Имах и дрен който ми махнаха на следващия ден;но нямах кървене от там.
Дано всичко е наред.Успех!!!
*
« Отговор #14 -: Юли 10, 2006, 14:42:45 pm »
Цитат на: kasiel
В понеделник ще ми вадят конците но като гледам абсурд дупката да зарасне дотогава. 8O :(

Каси, какво става с теб? Махнаха ли ти конците?
Пиши как си.

:bighug:
*
« Отговор #15 -: Юли 10, 2006, 18:07:52 pm »
Да, преди 2 часа ми ги извадиха.Горния слой де.Иначе отдолу имало 5 реда конци които щели да се разложат сами. Изобщо не болеше. Сега ми казаха и че чак след менструацията ще ходя на кални бани.

Между другото се опитвам тук във форума от 2 дена да намеря една тема, чиито име не помня, но имаше доста ваши мнения момичета от кои лекари сте доволни.Търся я защото искам да си сменя лекарката.И ако не я намеря още 2 дена, ще пусна нова такава тема, защото сигурна съм е била полезна на много, много момичета.
*
« Отговор #16 -: Юли 10, 2006, 22:31:52 pm »
Каси, много се радвам, че всичко е минало леко и безболезнено. Бързо възстановяване ти желая и успех в избора на нов лекар!
:balk_21:  :balk_21: