Фанте, много хора в труден за тях момент - имат нужда да си излеят пред някого проблемите, за да се разтоварят от тях, да получат разбиране, кураж, съвет, помощ... Това е нормално, аз понякога също имам такива потребности. И когато си излея каквото ми тежи - просто взема, че помисля как да си реша проблема който имам и се захващам да го решавам.
Ти упорито стоиш на първата фаза обаче и това си е.
Всички, които ти писаха - живеят в тази същата държава, някои и в твоя град. Даваш ли си сметка, че твърденията ти: "Аз нямам претенции за вида работа и заплащането, ама шест години НИКАКВА работа не мога да захвана" са просто нелепи. Нелепи са, защото това не е възможно просто! И всички сме наясно, че не е възможно. Вариантите са: че търсиш определена работа, с определено заплащане и шеста година не успяваш да започнеш ТОЧНО такава за желаната от теб заплата (ти твърдиш, че не е така), че не търсиш работа реално, а просто си мрънкаш тук, че има причина някаква, поради която да ти откажат каквато и да било работна позиция, която ти просто не искаш да споделиш (твое право). Но вариант - няма никаква работа за мен шеста година, а аз нямам грам претенции каква да е тя, ама не - няма и не ме наемат - просто не е възможен.
Та, ако не решиш да кажеш всичко наистина - няма как да получиш адекватен съвет и помощ. Ако аз напиша, че владея три перфектни езика, завършила съм медицина и имам взета специалност "ортопедия" и поискам съвет как да си намеря идеалната работа - ще получа доста такива. Ама ако реално съм с една вечерна гимназия - те не ми вършат никаква работа все пак
Ако разправям, че усърдно си търся работа, ама не го правя всъщност - пак е все тая кой и какво ще ме посъветва.
Ако просто искаш да хленчиш тук и да обясняваш колко си злочеста и някой да хлипа заедно с теб - кажи го направо, ще се намерят желаещи и за това предполагам. Но сумати народ отдели време, внимание, подходи добронамерено към теб с искрено желание да ти помогне, някои ти предложиха ЛИЧНО съдействие за намиране на работа... Ти продължаваш с някакъв неопределен хленч, общи приказки и нелепи твърдения как не те искали и в "Макдоналдс". Само не си писала още, че и си опитала да станеш чистачка на входа и това също са ти отказали. Почва да става обидно вече за събеседниците ти, ние не сме малоумни все пак.