Аз съм на малко по-различно мнение за млеката и въобще за хранителните продукти, които ядем у нас
. Тъй де, гледна точка
. Ясно е, че това, което ни предлагат по магазините, не е баш истинско. Сухо мляко, вносно мляко, вносно замразено месо, третирани с н`ам к`во плодове и зеленчуци. Смятам, че, като не можем да си осигурим био продукти, на които да вярваме, трябва да избираме по-малкото зло. А то е да подбираме храни с по-малко консерванти, по възможност с добър вкус и качество. Пък и да са ни по джоба. В крайна сметка децата ни ще се хранят с тези храни. Това не означава да не държим да има контрол върху храните, но правим това, което е по нашите възможности. Ако ни изпадне и някоя крава - добре дошла.
При нас с млякото се получи горе-долу така. До почти 6 месеца изцяло на кърма, до почти 2 години кърмене, като така и не проверих дали биха пили АМ. Сега ядат кисело мляко, но не всеки ден. Затова пък ядат много сирене и кашкавал, защото обичат. Прясното мляко го гледам с подозрение още от малка
. После четох, че то не е насъщно за човешкия организъм и си намерих обяснение защо не ми харесва
. Това не значи, че не бих предложила на децата си, може пък те да го пият. Но и аз имам огромни резерви към хранителното му съдържание.
Да споделя и при нас как протича срещата с вирусите. Три дни на ясла и след това кашлица, зачервено гърло и сополи. Седмица се лекувахме у дома. И - аха - да тръгнем отново, ни пипна вирус с разстройство. Тъкмо преборихме разстройството, Пепи се сдоби с обрив. Доста се притесних, но бързо се оправи с противоалергични капки. Да кажа, че в нашата ясла не са позволени никакви лекарства, хранителни добавки и подобни. Ние си носим отговорността за лечението на децата. И личната лекарка, разбира се.