Здравей Ultra!
Убедена съм ,че дружеството не е спирало да работи по проблемите. Аз лично нямам опит в обществената сфера ,за това се обърнах към вас. Един от начините ,които виждам е например среща на ниво министър, зам. министър, шеф отдел " Лекарствена политика" , с присъствие на журналисти .
Не знам кой е контролния орган на МЗ с изключение на МС. Може би СЗО . Да се постави въпроса и там или в други международни организации.
Ето снощи например чух по Нова, че жени ,които касата лишава от скъпо струващо лекарство по критерий - възраст , са сезирали комисията по дискриминация / не разбрах обаче на международно или на национално ниво/.Не знам кое от тези предложения е изпълнимо ?
Нека всички момичета ,които чакат напразно с реална опасност да не получат протоколите ,да дадат предложения.
Нека наистина преценим колко от нас са готови за протест.
И сега с риск да ме обвините в етническа нетърпимост ще споделя и още нещо.
От догодина касата ще плаща всички раждания, независимо дали жената е здравно осигорена или не.
Това как го тълкувате?
Според мен това означава , че циганките / разбира се , не само те/ раждащи N-тото на брой дете, без да е внесла нито стотинка в ЗК,продала бебето си в Гърция например, отрязала палеца на другото за да е спец в джепчийството , "подпомагана" от нещастния данъкоплатец от както се помни, я с въглища , я с пари .
Та за въпросната, ще има пари за да роди поредния "войн " в армията на неграмотните и неЖЕЛАЕЩИТЕ да работят.
ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ!!!
А за тези , които пълнят касата , плащат си данъците и издържат цялата тази система, пълна с безумия и абсурди / да не забравяме и бездушните чиновници /, наречена държава, е , за тях няма пари !
Ние не сме им приоритет , нито нашите деца!