0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 15
« Отговор #620 -: Декември 20, 2016, 08:52:26 am »
Добро мразовито утро и от мен.
Тук е -7°, бррр. Благодаря за топлото кафенце и слънчевата закуска, мили дами!
Блу, днес ми е почивен ден и по-късно смятам да се отчета с подаръците. :)
Днес е Игнажден, внимавайте кой пръв влиза у вас.
Освен това днес не бива да се изнася нищо от къщата, за да не излезе берекетът.
На този ден не се дава нищо на заем, за да се запази изобилието и плодородието в семейството.
Жените не трябва да работят. Ако ли не всички жени, то поне онези, на които им предстои да раждат. Поверието казва, че ако не работят в този ден, раждането ще е леко.
Според друго поверие на Игнажден е добре да се поработи от всичко по малко. Смята се, че всичко, което се прави днес, упорито ще става през цялата година, т.е. ще се заинати така да става.
Честит празник на всички! Да са живи и здрави имениците и да имат много късмет през цялата година!
Пожелавам ви хубав ден, изпълнен с много усмивки!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #621 -: Декември 20, 2016, 13:59:58 pm »
Оооо,Игнажден ли е днес...??? 8O Е,наложи се малко да поработя,ама то май било за добре! :lol: Честито на всички именници! :D И внимателно с посещенията у дома! :wink: Тук студено и мрачно,но се надявам да е топло в сърцата ви! Хубав следобед!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #622 -: Декември 20, 2016, 14:06:17 pm »
Пеше, аз освен, че не правя и не ям :lol:
НО, да ти кажа, от години, още от както мисля боровинката го беше споделила този сладкиш, само него правя и се харесва на всички, отделно е подходящ за случая, защото можеш да го нарежеш на хапки :)
в рецептурника сме го кръстили мисля сладкиш "боровинка". Със замразени горски плодове се прави, но аз съм го правила и с пресни - круши, ябълки и т.н., бърка се само с вилица, дори миксера не цапаш и нямам случай в който да не ми се е получил :lol:
ако не го намериш ще ти напиша рецептата, аз я имам дома в тефтера. :)

Понеже съм завидно разсеяна напоследък  ,  предполагам не го намерих в рецептурника, а той сигурно ми вади очите - но , моля дай линк или рецептата , че   ме заинтригува и да не го мисля :)

Ами студено е -  декември  , да имаше и сняг да е Коледно .
Ние довечера посрещаме поредния Дядо Коледа   на детско парти   - не знам Калоян дали ще го оцени като измисления или истинския  , че нещо много критично    гледа   , ама щом дават подаръци    стават .

*
« Отговор #623 -: Декември 20, 2016, 15:39:11 pm »
Лелеее колко съм разсеяна и аз, забравих да го напиша на Пешето.
Сега ще търся в рецептурника, ако не го намеря довечера от тефтера.
« Отговор #624 -: Декември 21, 2016, 06:33:05 am »
Добро утро, мили раздумковци  :D
Днес зимата трябва официално да дойде. Според мен отдавна си е тук, с тези силно отрицателни температури  :lol:
Хубав ден ви пожелавам!

*
« Отговор #625 -: Декември 21, 2016, 08:41:16 am »
Добро утро.
Зайче, благодаря за снежното кафенце, но предпочитам моето да си го пия на топличко. :P
Днес православната църква почита Света Юлияния. Имен ден празнуват Юлиан, Юлиана, Юлиян, Юлияна. Честито на всички именици! Да сте много здрави!
Да ви е лек и спорен денят!

Ромен Гари
*
« Отговор #626 -: Декември 21, 2016, 08:51:37 am »
Добро утро!! Зайо,кафето направо замръзнало!! :lol: Ще му трябват шапка и шал!! :wink: Да се надяваме,че и деня ще започне по малко да нараства,че рано се стъмва!! Хубав ден! :D
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #627 -: Декември 21, 2016, 08:56:54 am »
Добро утро, момичета и момче!
Честит имен ден на празнуващите днес! Да ви е живо и здраво името и с чест да си го носите!
Днес сякаш е малко по-меко. Зимата официално идва по обяд, в 12:44. Ще е най-краткият ден в годината и от утре започва да расте.
В тон със Зайковото снежно кафе, ви предлагам и снежна закуска:

Лека сряда от мен!
*
« Отговор #628 -: Декември 21, 2016, 09:41:56 am »
момичета,не съм абсолютно убеден,но днес май Златето,Sixsense,има РД. Може ли някой да потвърди? :?
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #629 -: Декември 21, 2016, 09:52:26 am »
Месец декември наистина е рекордьор по  именни дни !   
Да са живи и здрави именниците -макар  да срещах и в  месец юли  празник за тези имена , но няма лошо    да се празнува  колкото повече, толкова повече  :)

Пеше ,  на такава закуска  доброволно аз не излизам  !Вземам таблата и бягам  в сауната  !

Много бързо нещо ми свърши годината -декември направо не го усетих . Хем съм в почивка и времето не ми стигна да свърша разни неща, ама  понеже съм порядъчно търкаляща се  вече  , съм със забавени реакции предполагам .

ra40 , потвърждаваме  :)  - тя с е покрила и не черпи , а  сигурно нещо  смръзнала ще да е , че  прехвърчаха едни почти невидими снежинки сутринта .

Sixsens , да си ни здрава   , усмихната и устремена !  :happy_birthday_1:
« Последна редакция: Декември 21, 2016, 10:03:42 am от nimika »

*
« Отговор #630 -: Декември 21, 2016, 10:10:48 am »
Честит рожден ден на Sixsens  :), честито и на всички именици днес  :),
бъдете здрави и щастливи!

В София има ретро трамвайче тази седмицата (от 19 до 23 декември), в което дечицата може да се повозят с Дядо Коледа.
Много ми се иска да отидем, нашите деца още на се возили на трамвай  :). Тук е описан маршрутът и разписанието: https://www.sofiatraffic.bg/bg/news/2425/retro-tramvai-ot-19-do

Хубав ден на всички!  :)

*
« Отговор #631 -: Декември 21, 2016, 16:22:11 pm »
Ех, че хубав период от годината - всеки ден поводи за празнуване :) Честито на всички празнуващи и днес, и предните дни :)

Марси, чудесно изглежда трамваят. Искаше ми се в събота да го пробваме, обаче виждам, че е само до петък... Вие кога мислите да се возите?

La vita è bella
*
« Отговор #632 -: Декември 21, 2016, 16:25:47 pm »
Руми, утре смятаме да отидем - малко преди 14ч. на площад Възраждане.

« Отговор #633 -: Декември 22, 2016, 06:22:03 am »
И на мен много ми харесва трамвайчето, още повече, че съм родена до трамвайната линия (образно казано) и цял живот съм разчитала най-много на този превоз.
Хубав четвъртък ви пожелавам!

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #634 -: Декември 22, 2016, 08:07:25 am »
Добро утро, банда!
Ето подходяща закуска за днес:

Вчера бяхме на коледното тържество на малката. Много добре се справиха децата (особено моето  :wink: ). Казаха си думичките, танцуваха, пяха, размениха си подаръци, почерпиха се ... Забавно им беше.
Лек четвъртък от мен!
*
« Отговор #635 -: Декември 22, 2016, 08:16:11 am »
Добро ви утро!!! :D Много хубави "звездочели" кафета,Зайоооо! :lol:! И сладка,сладка закуска от Пешето! Добра комбинация за настроение! :wink: Пеше,радвам се ,че момата се е справила добре! :D За разлика от вчера,днес слънцето ни посреща усмихнато тук! :D Може да е студено,но поне да е усмихнато! :D Пожелавам ви един усмихнат четвъртък!!! :D
*
« Отговор #636 -: Декември 22, 2016, 08:23:41 am »
Добро утро. Именните дни продължават .. :wink:
Днес е Света Анастасия.
Честит имен ден на всички, които носят имената: Анастасия, Анастас, Ася и т.н.
Здрави и благословени бъдете!
Честит рожден ден на Sixsens!(с малко закъснение) Бъди здрава, щастлива и обичана!

С пожелание за много хубав и успешен ден на всички ни!

Ромен Гари
« Отговор #637 -: Декември 23, 2016, 05:42:20 am »
Днес е петък, пожелавам ви прекрасен ден!
За празниците малко ще ви изоставя, днес отлитам за Лайпциг. Но в мислите си ще съм с вас  :bighug: и ще се върна.

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #638 -: Декември 23, 2016, 08:20:13 am »
Добро утро, момичета и момче!
Благодаря, Зайко, за кафето с коледно настроение. Предлагам ви и коледна закуска:

Днес е петък и последен работен ден преди празниците. Не се претоварвайте с работа и запразнявайте от рано!

Лек петък и прекрасни празници ви желая!
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #639 -: Декември 24, 2016, 09:11:35 am »
Ха, сама си пиша тук :) Добро утро, раздумковци поспаливи! Знам, знам, че не спите - Зайко пътува, адаша сигурно пече сладки, другите прилежни домакини къщо се готвят за предстоящия празник. И само аз се ослушвам и вися на компа :lol:. Но пък ни приготвих кафе и закуска, като моята тази сутрин.
Сега не успях да опазя кафето от този пухкав нашественик, ама ще ме извините  :wink:

Лек ден и весело посрещане на празниците!