0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 15
« Отговор #720 -: Януари 10, 2017, 09:39:01 am »
Добро снежно утро. Тук вали ли, вали...и трупа.
Зайче, "лудостта" ти ми харесва. Приятно пътуване и само хубави емоции с приятелката от немско. :)
Да ви е лек и ползотворен денят!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #721 -: Януари 10, 2017, 16:59:57 pm »
Добър ден  !

Добър  да е -колко добър-като вее, духа и фучи .
ама тука не сме и свикнали и като се задържи повече от седмица,май става досадна!! :lol: ...Сега ще търся шейна на заем,че тая инвестиция по нашия край не  е много оправдана! :lol: не толкова за парите,амамясто за паркинг няма!! :wink:
Май в Бургаско таткова чудо скоро не е било . Тази зима ще ме депресира   -  стоенето у дома не ми се отразява добре . Ама нали да внимавам да не се заразя накрая , да не падна   ...

рачо , и ние оставихме шейната   при баба му -викаме си то тук няма да ни трябва , сега съжаляваме ,че не сме я взели , но пак поради същата причина -  то вее складирахме количка и  кошарка  и да не я прескачаме и  шейната заради няколко излизания .

Зай, приятна екскурзия-май Рим ти е  слабост :)   .

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #722 -: Януари 10, 2017, 21:56:28 pm »
Добър вечер, банда!
Тия дни ми е много, много студено. Даже не съм влизала във форума - то и детето затворено у нас, пък и книжка почнах да си припомням. Днес трябваше да излезем за хляб, то си валеше, ама малката тичаше през снега, уж да ми прави пъртини, но подозирам, че просто я кефеше да тича и скача по снега. Естествено като де прибрахме чорапите ѝ бяха мокри, та мокри. Но се забавлява детето.
Сега за извинение, че пропуснах няколко закуски ви предлагам:

Желая ми лека вечер!
*
« Отговор #723 -: Януари 10, 2017, 22:03:35 pm »
Мише, точно защото не е бебе кучето, ще си има навици, няма да прави пакости. Това е мечтана възраст, ако човек не иска пале. Явно приятелите искат да ти го подарят. Не познавам особеностите на породата, но предвид размера, предполагам, че не е трудно за гледане. Единственото, че ще трябва да се извежда сутрин и вечер, но като пораснат още малко децата, ще могат и те да се включват. Митко би могъл и сега. :-) Ангажимент си е, въпреки че такова малко животинче можеш навсякъде да го вземеш със себе си, дори ако летиш някъде. Но от друга страна е научно доказано, че хората, които са стопани на куче, са по-здрави (вероятно защото са принудени да се движат, извеждайки кучето на разходка).
Аз много искам да си имам куче и някой ден ще си взема от приют. Предпочитам да не е бебе. Нека все пак малко да дръпнат моите шушулки!

Чакаме снимки в другата тема.

« Отговор #724 -: Януари 11, 2017, 06:12:41 am »
Добро утро, мили раздумковци  :D
Мише, взимай кученцето, толкоав е хубаво!!!
Рачо, момичето си е българка, просто работи там от 10-тина години. За София всичко си знае, тук е учила в гимназията и после в университета.
Истината е, че обичам да пътувам.
Снощи закарахме племенника до летището (учи навън), е такова зимно пътуване беше... Но се справихме. Добре че беше сериозно задръстване и в двете посоки и нямаше високи скорости, та не видяхме инциденти. А милото момче, вместо да излетят в 8 вечерта, са тръгнали чак в 1 през нощта... И няма да има обезщетения, за съжаление, защото е заради времето.

Хубав ден ви пожелавам!

« Последна редакция: Януари 11, 2017, 06:15:05 am от little_rabbit »
« Отговор #725 -: Януари 11, 2017, 09:27:45 am »
Добро утро и за много години с  голямо закъснение :wink: бъдете здрави, щастливи, следвайте мечтите си и се обичайте! Покрай празници, пътуване, а сега и изпити съвсем загърбих любимия ми форум...в знак на извинение слагам закуска и ви пожелавам хубав ден в тази зимна приказка :) 
*
« Отговор #726 -: Януари 11, 2017, 11:09:55 am »
Добро утро!  :)

Ние сме затрупани от снега, днес е доста по-студено от вчера, сутринта  -17 градуса. Утре и другиден прогнозират повишаване на температурите, много се надявам да се случи, че да можем да разчистим поне малко снега, а и трябва да стигна до София (по работа) до края на седмицата.

Мише, много ги харесвам тези кученца :). Удобство при отглеждането им е, че са мънички и могат вкъщи да се движат свободно и да играят. Разбира се, извеждането навън сутрин и вечер си е ангажимент. Ние преди котките имахме миниатюрен пудел, десетина години беше с нас. Много харесвам породите малки кучета. Предполагам децата добре ще играят с кученцето, а и да се приучат да се грижат за него донякъде. 

Желая хубав ден на всички! :)
« Последна редакция: Януари 11, 2017, 11:30:12 am от marsi »

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #727 -: Януари 11, 2017, 12:13:11 pm »
Докато стигна до форума, то станало обяд - добър ден тогава.
Днес след като се събудих в 6, малката се примъкна при мен в 8, все пак успях да поспя до 9. То спане е силно казано - „мамо, мамо ....“ ама дремех там. После закуска, съдове, прахосмукачка, готвене ... Малко се прекарах с готвенето, понеже се оказа, че нямам леща и трябваше да мина на фасул. А той е дъъълго готвене. Или поне при мен. Но пък дребната помага с прахосмукачката - наистина помогна. Сега ми остава само да намаля фурната и да „забравя“ за фасула до 2 - 3 часа - трябва да стане :lol:. Но пък детето след малко трябва да обядва, после да измия съдовете, пак. Нормални „женски“ неща, не е като да не са ви познати :D
Тук е студено -6, но се опитваше и да пече даже и спря да вали.
Приятен снежен ден ви желая!
*
« Отговор #728 -: Януари 11, 2017, 14:40:33 pm »
И ние сме затрупани! Толкова сняг не съм виждала повече от 10 години! Какво ни се случи тая зима, бошкее! Днес е слънчево, тихо и приятно, само за шейни. Аз се пробвах да отида до пощата в центъра, но се отказах - на места снегът е доста по-висок от ботушите ми, които са почти до коляното. На всичко отгоре са излезли някакви идиоти с АТВ-та (така ли се пише), карат като луди и ме достраша да не ме блъснат.

Лимонче, тръгвайте, хич не се чудете! Завиждам ви, че имате летище наблизо.
Моят мъж тръгна за чужбина, точно когато бяха затворени пътищата. Пътува с влак, влакът аварира, бутаха го до Сливен, в Сливен са зарязали повечето пътници и са оставили само тези за София. До последно не знаех дали ще хване самолета, а тръгна от предния ден.

Май ще се вдигат температурите при нас. Ха, дано, че да се нормализират нещата - киша и вятър  :lol:
« Отговор #729 -: Януари 12, 2017, 06:51:20 am »
Дано вече да се постопли това време, време му е  :lol:
Хубав четвъртък ви пожелавам!

*
« Отговор #730 -: Януари 12, 2017, 09:31:08 am »
Добро утро!  :)

Спря да вали при нас, но е много, много студено.
Хубав ден ви желая, обличайте се добре и задължително с шапки!  :)

*
« Отговор #731 -: Януари 12, 2017, 09:40:50 am »
Добро затрупано утро.
Зайче, кафенцето в допълнение с каминката е чудно! :D
Марси, благодаря ти за чайчето!
Иска ми се да се завия с едно одеяло, да гледам хубави филми и да не си показвам носа навън. Нямаме почти никаква работа и някои от колежките ги пускат принудително в отпуска, но продавачите сме на линия, уви.
Днес православната църква почита паметта на Света мъченица Татяна и всички, носещи името Таня и Татяна, празнуват своя имен ден.
Честит празник! От здраве да не се отървете, а късметът да е винаги с вас!
Пожелавам ви хубав и безавариен снежен ден!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #732 -: Януари 12, 2017, 09:52:55 am »
Добро утро, банда!
Днес и тук пече и е „само“ - 6 градуса  :D. Може и да не духа, ще проверим по-късно.
Ето една закуска от мен:

И без това се събудих рано, без дори да ми се ходи до тоалетна. Малката скочи и тя, да изпраща баща си и нямах никакъв шанс да поспя още. Уж ѝ се спеше и на нея, ама ѝ мина  :lol:
Лек и малко по-топъл четвъртък от мен!
*
« Отговор #733 -: Януари 12, 2017, 20:52:23 pm »
А, топъл! Ударили сме рекорда - на Северния полюс било минус 21 градуса, а в Златица - минус 25. При нас пък около минус 18, добре че следобяд постопли малко.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #734 -: Януари 13, 2017, 05:54:15 am »
Вчера беше изключително топло, цели минус 2  :lol:
по този повод един виц:

Цитат
Руснак звъни на приятел в Якутск:
- Как сте?
- Ами добре.
- Студено ли е при вас?
- Е, знаеш как е в Якутск. Студено си е.
- В момента колко е? Минус 50, минус 60?
 - Ти пък, какви минус 50, минус 10 е.
- Стига бе, по новините казаха, че е минус 50!?!
- Чакай сега, ти за навън ли говориш?

Днес сме на опера, ще гледаме Норма. А утре летим в ранни зори.

Хубав петък!

*
« Отговор #735 -: Януари 13, 2017, 09:16:57 am »
Добро утро!

Много хубав виц, Зайче   :lol:

Вчера осъмнахме при  -21 градуса - страшен студ през целия ден, а тази сутрин при -13 направо ми се струва топло  :). Опитва се и слънчице да изгрее, явно ще бъде по-приятно днес  :)

Хубав ден желая на всички!  :)
На Зайко - приятно гледане довечера и лек път утре, ще чакам снимките  :)

*
« Отговор #736 -: Януари 13, 2017, 14:13:54 pm »
Днес е топло при нас +3
Направихме акция по почистване, че направо сме яко затрупани.
Чак горещо ми стана!
« Отговор #737 -: Януари 13, 2017, 16:08:33 pm »
Здравейте, банда  :P
За много години и от мен!

Марси, мислих ви, там по планината как сте в тези снегове и студове? Топло ли ви е? Затрупани ли сте или може да се придвижвате до София при необходимост.

Морските също....

Аз в действителност много се радвах(м) на времето. Хем красиво, хем вкъщи парното бумти и е топличко и хем много спокойно се стигаше до работа, че доста коли не ги отриха от снега, а и нали учениците бяха във ваканция и тях не ги развеждаха напред/назад.

Иначе в офиса напоследък има инициатива за рожденни дни да не се купуват цветя и подаръци, а събраните пари да се даряват. Та днес пуснах мейл с малко информация за сдружение Зачатие и линк към сайта. Дано да харесат каузата ни и колегите да решат да я подкрепят.
*
« Отговор #738 -: Януари 13, 2017, 16:38:45 pm »
Иначе в офиса напоследък има инициатива за рожденни дни да не се купуват цветя и подаръци, а събраните пари да се даряват. Та днес пуснах мейл с малко информация за сдружение Зачатие и линк към сайта. Дано да харесат каузата ни и колегите да решат да я подкрепят.
Страхотна инициатива, Смайли, браво на вас!  :)

Да, бяхме затрупани няколко дни, едва вчера успях да разчистя малко на двора и до колата на улицата. Днес мъжът ми тръгна към София, обади ми се по едно време и се оплака, че по някои улици е страшна киша, колата затъва и не може да излезе, или тръгва настрани...... Чакам го да се върне вече, дано да успее по светло, че след това рязко падат температурите и се заледява.

*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #739 -: Януари 13, 2017, 17:57:04 pm »
Здрасти, мили другарчета. И днес си имам дете във ваканция и ми се мота из краката. После, напук на всички суеверия за петък 13-ти, ни се отвори възможност за ходене на кино с приятелка от ДГ. Много се обичат двете и си затъжват една за друга. И понеже другата Николета е била на кино без мама или тати (с кака тийн е била), ги оставихме сами да изгледат филма. Ние бяхме в кафето на киното де, но бяха сами. Та нагледно ѝ зоказах на малката, че не, не е фатален ден днешният. :lol:

От мен това:

Лека вечер!